0 oy
139 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (69 puan) tarafından
Sözde kuzenim var yardımcı olur sandım ciddiyim desem de dalga geçiyor yok olmaz sizin işiniz falan diyor yani sormak istediğim bazı sorular var yardımcı olabilicek birileri var mı ? 

1 cevap

0 oy
(135,103 puan) tarafından
Belcikada yasiyorum ama suan turkiyedeyim problemin nedir noldu 
(69 puan) tarafından
Artık türkiyede asla geçinemiyoruz eşimin subway sertifikası var vize de çıkıyor ona gitmeyi düşünüyoruz ama dil bilmiyoruz nasıl olur yani orda devlet yardımları çok diye biliyoruz çalışmayana yardım kira yardimi çocuk yardimi vs. Mesela biz gitsek biz onlardan yararlanabilir miyiz. Yada diyelim ki eşim subwayda iş bulamadım nasıl olur diye bilgi almak istiyorum
Vize alsa bile sizi goturmesi zaman alir oyle hemen gidip yardimdan malesef yararlanamazsin en azindan calisma vizesi ev is vs vs oturum izni olcak bi suru evrak isi var herseyi halledecekde oyle malesefki hani vize versinler gitsin hemen şak diye yardimlardan cocuk parasindan yararlanmasi imkansiz gibi bisi zamanla yararlanir tabiki ama gider gitmez olmaz
Mesela belcikada calismayana yardim diye bisi yok en az 1 yil calisman lazim issizlik maasi icin kira yardimi dediginiz devlet evlerinde evet oturanlar ucuza oturuyo fatura yardimi vs aliyo ama keske hemen her gidene yapilsa verilse kii o evlere yaziliyolar yillarca bekliyolar ev ciksin ucuz oturalim diye hani kolay degil
(69 puan) tarafından
İşte bende bunları merak ediyordum tamam bende gitmek istiyorum ama öyle kolay değildir diyorum peki yardımlar için hemen olmuyo tamam ama şey diyorlar dil bilmediği için türklerin yanında çalışıcak türkler normal fiyatın yarısını veriyormuş o doğru mu birde mesela işte o vize falanı filani ayarladık. O türklerin yanında tek çalışmayla geçinip + kenera para atabilir misin yani şey diyor eşim 2 iş yaparım zaten oraya gidince öyle bir ayrıntı da var. Çünkü biz orda 4-5 sene çalışıp türkiyeden ev almak istiyoruz temelli istemiyoruz gitmek
Bak o cok dogru dil yol iz bilmeyen turklere gidiyo tabi haklarini yiyolar cokda guzel yiyolar mesela saatlik ucret 15 euro ama dil yol iz bilme 8,9 euroya calistirirlar yemek kartlari var gunlul is veren karta para atmali bunu malesef yeni gidene yapmiyolar turklerle calisirsa cok hakkini yerler 2 iscinin yapcani 1 isciye yaptirirlar az bi paraya 2.iste caliscak hali kalmaz yabancilar is vermex dil bilmiyo diye malesef kovidden sonra vize almak hayal olmaya yaklasti hani gidiyim biraz disimi sıkar ev parasi kazanir donerim diyenler cogunlukda ama bunu yapabilen binde 1 kisidir hayat sartlari heryerde zor ab ulkesinde yardimlar vs var evet ama adamlar kendi vatandasina yapiyo  yeni gidene kimse parmagini oynatmaz su zamanda esin gitti diyelim calisti kii en az 16 ay calismali 1 ev tutmasi icin ev tuttu diyelim seni yanina aldirmasi 2 yil surer belki daha fazla o surede hem tuttu evi hem turkiyede sizin geciminizi saglamasi malesefki pek mumkun degil cok cok zorlanir turklerin yaninda calisipda kenara para atan pek duymadim ben haa az dil yol iz ogrenene kadar calisan cok ama kolay degil oyle kagit kurek isleride var tabi allah yolunuzu acik eylesin rabbim yardimciniz olsun ama harbiden zor cok zor
(69 puan) tarafından
Bende işte bunlardan bahsediyorum ama eşim diyor sen taş koyuyosun diyo peki kuzenim davet atsa öyle gitsek sonra geri dönmesek mesela nasıl olur ? Sana da böyle çok soru soruyorum lütfen kusura bakma
Estafurullah ne kusuru davetle gidi0 kacak kalsa kelle koltukda yasar bi trafik cevirmesimde kimlik kontrolumde falan polis gordu an islemleri yapar ilk ucakla yollar turkiyeye dahada ne vize verirler ne ab ulmesine girisi e izin vrrirler
(1,742 puan) tarafından
Ne ara geldin Türkiye ye Sevda . Ben de 16 Ağustos da Almanya ya dönüyorum. Bu arada post sahibi arkadaş eşinin sizi de götürebilmesi için oturum falan halletmesi lazım uzun sürer ama olur olmaz değil . Burda iltica eden birini tanıyorum ona devlet 1000 Euro kira parası veriyor . Sağlık harcamaları ücretsiz yine ekstra gıda yol falan masraflarını da karşılıyor 1 yılda oturumu aldı şimdi iş için uğraşıyor o konuda da bi kurum var o yardımcı olacak devlet aynı zamanda dil kursuna da gönderiyor . 4 aya ailesini de getirmiş olur
Baci ben geleli 1 ay olcak ama post sahibi iltica etmek istemiyo iltica bambaska bi durum post sahibi bi kac sene calisip bi ev yapjp turkiyeye donmek istiyo bu durumda sadece es gider calisir ama hani coclugu cocugu goturmesi epey zaman alir ve bas agritir yaa kolay degil kagit kurek isleri
(1,742 puan) tarafından
Sevindim kuzum dönüş ne zaman arabayla mı geldin? Biliyorum canım post sahibini ama o konuda bilgim olmadığı için iltica durumunda yapılan yardım miktarlarını söyleyim dedim aynen hele ki Almanya’da kâğıt kürek işleri baya uzun sürer ama olur bi şekilde ilk gidince entegrasyon kursuna gider sertifika falan alır sınavı geçip bu şekilde daha kolay hallederler herşeyi dil kurslarının ücreti de az . Dil öğrenirse her yerde çalışır
Donus yaklasti evet arabayla geldik
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 366 göst.
14 Nisan 2022 Diğer kategorisinde KEBELEK (1,742 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 300 göst.
15 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Aayfer (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 104 göst.