Öncelikle kafanı kiloyla çok bozmamanı öneririm relax ol kendini motive et böyle de güzelim ama şu kiloda olsam daha iyi olmaz mı diye konuş kendinle . Sonrasında kesin olarak ekmek,şeker kesmelisin ve onlara altarnetif birşeyler bulman gerek çaydan başla mesela başta zor gelse de vucut alışınca inan bana istemiyor biraz kendini zorlaman lazım kolay değil hiçbirşey gibi bu kiloları tek seferde bir günde de almadın onun için bir günde de gitmez. Öğününü düşürbelirli bir saat koy . Mesela şöyle ki sabah kahvaltını biraz geçe alıcaksın 11-1 arası kesin bitmeli sonra su içmeye özen göstereceksin akşam da en geç 7 de yemeğin bitmiş olucak . Çok mu acıktın hemen koşup ekmek arası yapmıcaksın bastırmak için 3-5 parça kuruyemiş atıcaksın ağzına zamanla zamanla kendindeki değişimi görürsün . Ben kendim zayıf yapılı bir insanım ama dikkat etmediğimde popodan aşşağı bacaklarım genişliyor üst ince alt kalın ben kendimi farkediyorum öyle oldgumda dikkat ederim 1-2 hafta içinde farkediyor hemen . Eşin istiyor diye değil sen kendin için öncelikle sağlığın için bunu yapmalısın . Beslenme düzenini ve uyku düzenini değiştirerek herşeyi yoluna koyarsın . Allah kolaylıklar versin