0 oy
309 göst.
Diğer kategorisinde (1,142 puan) tarafından
Kızlar nerden baslayim bilmiyorum ki..

Kucuklukte her çocuk gibi anneme çok bagliydim.

Hatta babamın ve abimin anneme kötü muamelesi yüzünden babama da abime de düşman yetiştim.

Şu an ikisiyle de konuşmuyorum.

Ta ki 24 yaşıma kadar...

Zaten öncesinde de abim anneme küfür eden,el kaldıran,hakaret tehdit eden biri olmasına rağmen,

Ve ben senelerce çalışıp,yaşıtlarım arkadaşlarıyla sevgilileriyle gezerken,izinli olduğum zaman annemi alır,yemeğe gezmeye vs goturur,özel günlerinde hediyeler vs alırdım.

Abim calismazdi ben annem üşümesin diye marketten o tahta kasaları kartın kolileri sırtlar getirirdim kışın.

Çalışmadığım zaman bir ihtiyacim olsa utana sıkıla isterdim.gönülsüz verirdi.

Ama oğlu bütün gün bilgisayar başında oynarken talep etmediği halde bana gelip,"git abine cipsi al,kola sigara al"derdi.

Herkes te bana derdi annene ne kadar baglisin diye..

Ama o ne yaptı.Hep abimi benden önce tuttu.

Birgun annemin üstüne yürüdü ertesi gün benimle kavga etti.ve ben annemin üstüne yürüyünce polis çağırdım.annem de bana "seni öldürür git "dedi.

Ağladım ettim sen de gel dedim gelmedi.

Hatta dedim ki ifade ver veremem dedi.

Polisler beni aldı götürdüler sığınma evinde kaldım 1 gece.Tabi sığamadim oraya annemi düşündüm hep.

Ertesi gün annemi görmem lazim diye çıktım gördüm de..

Ama tamamen çıkmam gerekti görmem için öyle bir kural vardı.

Ve sonrasında 2 hafta cami avlusunda sabahladım. sonra öyle öyle toparladım iş buldum eve çıktım vs..

Sonralarda da evliligimde de çok şey yaptı neyse.

Annem mesela en son yaptıkları benimle para hesabı yapıp,benden para kacirirken oğluna kartını vermiş.Ve abim de annemden habersiz kredi çekmiş.

Ve hala kartı onda.niye veriyorsun ya yine yaparsa diyorum.yapmaz ben ona güveniyorum diyor.

Ona güveniyor ama benden para kaçırıp para hesabı yapıyor.

En son da yaptığı şey bu akşam dedi ki 24 ünde İstanbul'a gidecem 3 gün kalırım 

dedi.

Biz de farkli ildeyiz şu anda.

Bende B12 ve demir aşırı düşük çıktı ve anemiye çevirmiş iğne tedavisi görüyorum.

Görüyor ne halde oldugumu saclarim parça parça koparak dökülüyor kolumu kaldıracak halim yok ve 2 yaş ve 4 aylık bebeğim var.iğnem de ayın 26 sında bitecek tekrar gidip yazdiracam.düzenli vuruluyorum.

Dedim ki ignem 26 sında bitecek 2 gün sonra git ne olacak dedim.

24 ünde abinin doğum günü onun yanında olacam diyor.

Ya sanki diyorum ki gezmeye eğlenmeye gidecem bekle.

kötü durumdayım görüyor da halimi.

Ben nasıl kizmayayim değersiz hissettirdi hep bana bunca zaman kendimi.

Ve ben genel olarak insanlardan değer görmüyorum biliyor musunuz.

Sonra neden duygusuzsun neden öfkelisin diye sorguluyor.sofrasini önüne koyup önünden alıyorum evi toparlıyor um yemeğini yapıyorum çamaşır bulaşık ya ne bileyim yaranamiyorum.

O pi.slik neler yaptı ama en değerli o aklım almıyor gerçekten 

7 Cevaplar

+1 oy
(255 puan) tarafından
Okurken kendimi buldum yazılarında  aynı ayrımı bende gördüm ve şuan annemle görüşmüyorum babamla da görüşmüyorum annem hep ablamla abimi bi köşede tutardı onlara asla darılmaz kırılmaz ama benim en ufak lafımla beni engellerdi ablamın çocuklarını annem.buyuttu ben gezmeye anneme gittiğimde bile benim.cocugumu sadece karşıdan severdi asla kızım bi saat bakayım da Sende biraz çık hava al demezdi tek konu bu da değil en kolay sildiği evlat her.zaman bendim kardeşler arasında anneme.bagli olan tek çocukta bendim halbuki ne olursa olsun hep ben kostururdum hep ben yapardım gezmeye gelip evinin temizliğini de yaptırır öyle gönderirdi beni bazı anneler kendilerine kurban seçerler o kurbanlarda biziz ben annemin kızı olmadım hiç hep annem benim kızımmış gibi davranirdi 
(1,142 puan) tarafından
Bizde de böyle biliyor musun aslında roller değişmişti hala da öyle..sanki ben onun annesi gibiyim.aslinda çok sorguladım hani dedim erkek diye mi..ya da ne bileyim o daha aciz diye mi..ya da mesela ona hamileyken sonrasında falan babamla araları iyiymiş sonra aldatmış babam onu.ve bana hamile kalmış sonra da..acaba psikolojik olarak beni istemiyordu da ondan mı..ama yok bir cevap bulamıyorum yani..tamam diyelim ki onu daha çok seviyorsun ona da eyvallah..ama bari diğerini de bu kadar degersizlestirme..
Ben de ipleri koparak raddeye geldim ama hep işte annemdir hakkı vardır Allah hesap sorar..
O sebeple koparmadim.hasta birsuru sağlık sorunu var psikiyatrik ilaç tabkullaniyor panik atağı vs var.hep vicdan yaptım.kendime baktım bir çocuk kolay buyutulmuyor üstümde onca emeği var dedim.he benim hakkım ne olacak onu da bıraktım.ahirete de kalmasın çünkü benim yüzümden azap görmesini istemem.
İslam'da bu büyük hakktir yani erkek çocuğunu kız çocuğundan üstün tutmak..ki aynı cinsiyette olsa da aynı şey..ve üstümdeki bu değersizlik yapıştı resmen bana.ben değerli olduğumu biliyorum ama tuhaf bir şekilde ailemden gördüğüm degersizligi her daim diğer insanlardan da gördüm..
İçim çok ezildi artık gerçekten..Allah hakkımızda herşeyin hayırlısını versin senin için de..
-Reklam-
0 oy
(2,304 puan) tarafından
Yine bir erkek kız ayırımı 
(1,142 puan) tarafından
Ya şaka gibi ya..o kadar düşündüm ki niye yapıyor bunu o erkek olduğu için mi diyorum..ya da ilk çocuk diye mi neden yani
Ki o hep düşürdü ben hep kaldırdım buna rağmen nasıl bir şey sebep olabilir anlamıyorum
0 oy
(1,795 puan) tarafından
Insanlara ağzımı bozmak istemem lakin ağızlarına s.......... yaranıyor inan ki.uzen kıran daha kıymetli oluyor 

Şimdi artık kendini düşün annende olsa sende bir annesin önceliklerin var 
(1,142 puan) tarafından
Ya artık ona inanıyorum eve insana öylesi yaraniyor ama hani demiyorum ki o kötü ben iyiyim ille de beni önde tutsun da demiyorum.
Bari en azından eşit davransın adaletli olsun diyorum.cunku sıradan bir ilişki de değil ya anne evlat ilişkisi ya hani..
(1,795 puan) tarafından
Işte her anne baba evlatlarını eşit tutup sevemez sevmiyorlar illa ki 1 daha önde oluyor 1 daha çok eziliyor
(1,142 puan) tarafından
Allah a bırakıyorum artık ne diyeyim.içim ezildi bu insanlardan gördüklerimden..
0 oy
(4,887 puan) tarafından
Annendenolsa bazen mesafe koyacaksın anne hakkı ödenmez ama bazı annelerden çok çocukların hakkı vardır peki senin hakkın ödenir mi sen yapman gerekeni fazlasıyla yapmışsın artık stop yetmez mi bundan sonra senin ailen çocukların ve eşin gerisini arkaya atacaksın bu her aile için geçerli değil ama senin ailen arkafa bırakılacak bir aile o yüzden bırak kendini üzme geçmiş olsun
(1,142 puan) tarafından
Eşimle boşanma aşamasındayım..annemle yaşıyorum..ya geçmişi atamıyorum çünkü hala aynı şeylere devam ediyor o yüzden depreşiyor.
Ben sadece hazmedemiyorum zoruma gidiyor.bazen patliyorum ona sonra üzülüp vicdan yapıyorum.
Ama diyorum ki benim de hakkım var dinimizde bu da büyük bir hak
 İki çocuk arasında ayırım yapmak.
Zaten mecbur olmasam bişey de demem gitsin.
Ama çocukları bırakacağım hiç kimse yok iğneye gideyim.
Ve oğlunun doğum gününü benim sagligimdan önce tutması artık son radde bana göre
0 oy
(7,775 puan) tarafından
Hadi annen sana bunları yapıyor da benim tek merak ettiğim şey sen neden bunu kendine yapıyorsun?
(1,142 puan) tarafından
Yani ama hazmedemiyorum zoruma gidiyor sıradan bir insan değil ki annem sonuçta ve bunu neden bana yapıyor.ya hiç birşey değil zaten artık kabullenmişim ama son olan olayda halimi görüyor.çocuklari bırakacak bir yerim yok gideyim igneme.
Resmen oğlunun doğumgününü benim sağlığıma tercih ediyor ve ben çok doldum artık.bisey demedim sustum odama geçtim öyle
0 oy
(4,223 puan) tarafından
En değerli sensin abin aciz ve bir çobana ihtiyaci var annen görmüyor değil çabani senin her işin altından kalkacaginida biliyor ama yarım yamalak olan abin hep yetersiz haliyle onun yanında olmaya çalışıyor.Biz hep toplum olarak mağdur (bu nasıl magduriyetse, annen evlat olduğu için görüyor böyle tabi ) olanın yanında olmaya çalıştığımız için algıda seçicilik yapıyor. Sen üzme kendini  bu hayatta başkasının değil senin kendine verdiğin değer önemli .Sen sağlığına yemene içmene düzenine dikkat et ,et ki evlatlarında anasıyla sağlık mutlu huzurlu buyusunler.
(1,142 puan) tarafından
Ya tamam bunu da anlarım önce ona koşsun tamam eyvALLAH.Ama beni neden aşağı çekiyor.o sıkıntı zaten..
Degersizlestiriyor.yani o ilk olayda ben kızım sonuçta beni resmen sokağa attı.o zaman da ben magdurdum benim yanımda olması gerekirdi.
Ve şu an sağlık sıkıntımı gözüyle görüyor biliyor.cocuklari bırakacak kimsem yok bunu da biliyor.
Oğlunun doğum gününü benim sağlığıma tercih etmesi farklı bir durum mağduriyet ise şu anda da ben mağdurum oğlu izinde yan gelip yatıyor.oglunun doğum gününü kutlayacak diye benim sağlığımı göz ardı ediyor bunun adı farklı birşey olmalı..
(4,223 puan) tarafından
O seni aşağı çektiğinin  farkında değil ki o seni güçlü ayaklari yere basan tutugunu koparan kizim o basinin caresine bakar bu mal oglum eline yuzune bulastirir diye dusunuyor ama dile getirmiyor.
Zaten parantez içinde yazdığım bu nasıl merhametse kısmı senin sağlığın onun doğum günü kısmı içindi.
Zor bir hayat geçirmişsin pek çok kadının göze alamayacağı kadar bu yüzden beğenmesende bildiğin tutunduğun tek dalin annen ,bağımlı olarak yaşıyorsun (sen benden daha iyi bilirsin kendini ben sadece yazdıkların ile yorumlayıp fikrimi paylaşıyorum.)Annende ona gösterdiğin iyi niyeti nasil olsa kızım beni affeder darılmaz diye bakıyor haklıda annen de sonucta yılların deneyimi bir ise (somut anlamda) yaramasada onun yanında olmasının sana güç verdiğinin farkında..
0 oy
(18,552 puan) tarafından
Canım kusura bakma bunu dediğim için ama sen kendine değer vermiyorsun saygı duymuyorsun ki başkasından değer saygı göresin 
(1,142 puan) tarafından
Yani bilmiyorum bir de bende aşırı vicdan ve merhamet var malesef o da etkiliyor çok.
Onun haberi yoktu cami avludunda kaldigimdan.içi rahattı sığınma evinde biliyordu.ne olursa olsun doğru değildi zaten de..dediğim gibi ben de aslında o olayda ipleri kopardım hissizlestim ama bağı kesmedim.
Şimdi eşimle boşanma aşamasındayım.
Uzaktayken tabi ayırım tekrar görmüyordum ama şimdi annemle yaşadığım için yine başladı işte..
(18,552 puan) tarafından
Rabbim kolaylıklar versin canım
(1,142 puan) tarafından
Amin cümlemize teşekkür ederim  :)
(18,552 puan) tarafından
Ilk yorum için kalbini kırdıysam özür dilerim okurken ben çok kötü oldum :(
(1,142 puan) tarafından
Biraz alınmıştım açıkçası ama sorun değil :) sen de bir bakıma haklısın çünkü

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 248 göst.
16 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Baharyagmuru00 (1,071 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 280 göst.
10 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Pakize333 (2,603 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 824 göst.
28 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 361 göst.
1 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,405 soru

12,384,174 cevap

43,405 kullanıcı

Kategoriler

...