0 oy
82 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Bana en ince ayrintisina kadar anlatirmisiniz

4 Cevaplar

0 oy
(7,018 puan) tarafından
Bende ilk kez bu sene yaptım hep annem veriyordu domatesleri biberleri güzel yıkadım kabuklarını soydum robottan geçirdim biz pütür pütür ağza gelince sevmiyoruz hemde daha pratik niye ufrasiyim ki biberleri de doğradım bi avuç bi avuç çekilmiş domatesin içine katarak ayarladım fazla olmasın biberi diye gözüme iyi gelince ocağa koydum kaynattim kopurdukce karıştırdım sonra altını kisiga aldım kapatmadim soğumadan siseleyim diye yarım ltlik kavanozlarima koydum ağzını sıkıca kapattım ben önce ters tarafa doğru 3 kere çeviriyorum dişleri tam oturuyo sonra düz tarafa çeviriyorum sıkı oluyo hattaesim tekrar sikacakti ben iyi sikamadiysam diye hiç sıkmadı zaten iyi olmuş diye sonra onları bi bezin üzerine masaya ters şekilde dizdim direk kapağı kapatınca koydum yoksa hava alabilir 24 saat öylece masanın üzerinde durdu üstüne sofra örttüm takip ettim tisss diye ses gelirse patlamış oluyo çünkü gelmedi maşallah yerleştirdim hepsini kapaklarını kavanozlarini önceden yıka kapaklari kaynar suya şok çıkar mis gibi olur 
-Reklam-
0 oy
(27 puan) tarafından
Canım önce domatesleri güzelce yıka çabuk ve rahat sorabilmek için kaynamış suda beklet arada kontrol et kabuklar soyluyorsa tamamdır. Domatesleri küçük küçük doğra tencereye koy biberi doğrayıp ekle sonra kaynamaya başka ilk kaynamaya başlayınca tuzunu yağını ekle pişince kaynar olarak kavanozlara koy ağzını sıkıca sık ters çevirip üzerine bir sofra bezi at bir iki gün öyle kalsın ama arada kontrol et kapaklar atabiliyor menemenin ziyan olmasın canım.
0 oy
(165 puan) tarafından
Ben 10 kilo domatese 1 kilo biber koyuyorum. Bu sene 17 kilo domates 1 kilo yeşil biber 700 gram kırmızı biber koydum. Domatesleri güzelce yıkadım onları soydum. Daha sonra onları doğradım büyük bir kaba koydum(pisireceğin tencereye değil) Biberleri yıkayıp doğradım. Tencereye 2 su bardağı yağ koydum ilk kırmızı biberleri biraz kavurun(çünkü daha sert oluyor) sonra yeşil biberleri kavurdum. En son domatesleri ekledim kapağını kapatıp pişmeye bıraktım. Kaynamaya başlayınca 5 yemek kaşığı tuz attim ve kapağı açık şekilde 2 saat kadar pişirdim. Arada karıştırman lazım dibini almasin bide domatesin sululuğuna göre pişirme süren değisir. Kavanozları yıkadım içini tamamen kuruttum peceteyle. Yeni kavanoz kapağı aldım onları da başka bir tencerede 5 dakika boyunca kapattım çıkartınca tamamen kuruttum. Bu asamalar çok önemli çünkü en ufak bir ıslaklık olursa tutmaz direkt akar. Sonra temiz bir bez serdim onun üstüne fırın tepsisi koydum. Kavanozu doldurup kavanoz kapağını iki kere geri bir kere ileri olacak şekilde sıktım ve hemen fırın tepsisi üzerine ters cevirdim. Bütün islem bittikten sonra bezi kavanozlarin üzerine örttüm. Yalnız bahçe domatesiyle yapacaksan o ekşi olur o yüzden 1 kasıkta olsa şeker katmanı öneririm. Bir de soymadan domateslerin arkasına + çizip sıcak suya batırıp soyunca sanki ekşi oluyor 
(165 puan) tarafından
Kabuklarından da salça yaptım istersen onu da anlatabilirim
0 oy
tarafından
Offf bi ben başlamadım hersey çok pahalı ne kadar sizin orada domates

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 728 göst.
0 oy
4 cevap 158 göst.
19 Ağustos 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde 1234 (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 397 göst.
23 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Syma (656 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 76 göst.
29 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

379,867 soru

11,371,373 cevap

34,854 kullanıcı

...