0 oy
193 göst.
Diğer kategorisinde (1,467 puan) tarafından
Borçlarımızı ödemek için vadeli hesap açıp ufaktan başlıyım diyorum ama faizli olduğu içinde bi günahı varmı haram mı kızlar 6 ay vs ordanda bi katkı gibi olur dedim ama kafam karıştı sizce haram mı bilginiz varmı

5 Cevaplar

0 oy
(11,033 puan) tarafından
Vallahi bilmiyorum. Ama faiz varsa haramdır. Faiz kötüdür uzak durun
(11,033 puan) tarafından
Canım işte faiz haramdır. Bitti yani konu ne olduğu mühim değil faiz haramdır.
(1,467 puan) tarafından
Bu konuda zaten bnm hassas noktam olduğu için buraya sordum harama uzanmak istesem sormazdım bile buraya direk gider açardım hesabı
(11,033 puan) tarafından
Hassas olman çok güzel :) Allah sizi tez zamanda feraha çıkarsın hayırlısıyla helal yoldan.
(1,467 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun bütün sıkıntısı borcu harcı olan Müslüman kardeşlerimizi feraha çıkarsın inşallah rabbim :)
(11,033 puan) tarafından
Amiiinnnn
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sadece soruna cevap vereceğim.

Evet haram 
(1,467 puan) tarafından
Tamam o zaman uzak durucam helal olsun biraz geç olsun yada biraz sıkıntıya gireceğiz ama yapacak bir şey yok haramdan iyidir rabbim yardım eder
(29 puan) tarafından
Faize bulasirsan kat kat fazlası çıkıyor ve evet haram canim
0 oy
(762 puan) tarafından
Tabıkı haram faiz sonuçta açın kuranı bakın buraya yazana kadar 
(1,467 puan) tarafından
Öğrendim burdan yardımcı olduğunuz için sağolun
(762 puan) tarafından
Vakıa süresini okun bol bol borçlarınız için hadısımşerfde derki kim borcu olan varsa vakıa süresini okusun
(1,467 puan) tarafından
Namazlı olduğum vakit okurum inşallah bol bol teşekkür ederim Allah razı olsun tekrardan ♥️
(762 puan) tarafından
Hepımızden  zengınlık suresı ıle de bılınır araştırabılır sınız hayırlı akşamlar
(1,467 puan) tarafından
Hayırlı akşamlar :))
0 oy
(3,563 puan) tarafından

Bakara 275. Ayet sana açıklasın .

Faiz yiyenler, şeytanın dokunduğu (cin çarpmış) kimse gibi (kabirlerinden) kalkarlar. (Bu ceza:) “Alışveriş de faiz gibidir.” demeleri nedeniyledir. Oysa Allah alışverişi helal, faizi ise haram kılmıştır. Kendisine Rabbinin (faize dair) öğüdü gelip de bu işe son verenin, (faizi bıraktıktan sonra) geriye kalan malı/önceki kazançları onundur. Ve onun durumu (hakkında verilecek hüküm) Allah’adır. Kim de faizli işleme geri dönerse bunlar ateşin ehlidir ve orada ebedî kalacaklardır.

(2/Bakara, 275)İnfak ayetlerinin ardından faiz konusuna geçilmesi önemli bir meseledir. Zira, İslam ekonomisi emek, ticaret, meşru rekabet, şahsi mülkiyet, zekât ve infakla temsil edilen yardımlaşma üzerine kuruludur. Allah’a (cc) kafa tutan küfür ve tuğyan ekonomisi ise; bencillik, zayıf olanı ezme, malın tekelleşmesi, karaborsacılık ve tüm bunların sembolü olan faiz üzerine kuruludur.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 229 göst.
26 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Nalankt (1,397 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 64 göst.
0 oy
1 cevap 74 göst.
17 Ekim 2023 Aile kategorisinde Fatma1234 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 177 göst.
8 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Rtyww (1,496 puan) tarafından soruldu