+1 oy
814 göst.
Diğer kategorisinde (3,886 puan) tarafından
İlçede oturuyorum. Her yaz zaman zaman su kesintisi oluyor. Herkes buna alışık. Sular kesilmeden 3 gün öncesinden belediye bangır bangır anons veriyor, onarım nedeniyle Sular kesilecektir diye. Ben ise mutfağımın cam balkonunu full su bidonlarıyla dolduruyorum.4 çocuğum var. 2 tuvalet var evde. Bulaşık yıkanıyor, yemek pişiyor. 1 yaşında iki küçük bebek. Evde harcanan su miktarını siz düşünün. Her seferinde komşular gelip neden su istiyor. Bugün vermedim, kimse gelmesin veremem dedim bozuldular. Çöp atarken kaldırımda birikmiş beni konuşuyorlardı duydum. Tutamadım kendimi, bana akan su sizede  akıyor sizde doldursaydınız dedim cevap bile vermediler. Haksızmıyım sizce? Yaz, hava sıcak tuvalete tek sefer su dökmeyince kokudan girilmiyor. Birde bana tepki aldılar akıllarınca. 

18 Cevaplar

+3 oy
(2,646 puan) tarafından

En İyi Cevap
O kadar haklısın ki .
-Reklam-
0 oy
(6,306 puan) tarafından
Çok haklısın 

Ne gerek var yani bunu bildikleri halde düşünmeleri lazım 
(229 puan) tarafından
Whatsapdan mesajıma cevap vermiyon hainnn
(3,886 puan) tarafından
Her seferinde verdim, çay sularını bile gelip benden alıyorlardı. Ama artık usandım. İyiliği göreve çevirdiler.
(6,306 puan) tarafından
Gel hele sana ne atayım gene benle birlikte dertlen jdmxndnxndndnd
0 oy
(11,012 puan) tarafından
Daha önce yardımcı olmuşsun ne güzel ama bi yerden sonra alışmışlar. Haklısın duyuru yapılıyosa onlar da önlem almak zorunda. Yardım etmek başka bişi, enayi yerine konmak başka bişi. Bırak konuşan konuşsun. Bence doğru yapmışsın
(3,886 puan) tarafından
Hem kafam rahat hem vicdanım, zamanında çok verdim ama benden bu kadar
0 oy
tarafından
iyi demissin bosver cnm haklisin sonucta
0 oy
(1,070 puan) tarafından
Yani anlattıklarına göre haklısın kendileri de doldursunlar sularını tedbirli davransınlar yaz günü su ihtiyacı çok fazla oluyor kimseye su vermek zorunda değilsin 
0 oy
tarafından
İstediklerini söylesinler herkes önlemini alsin
(3,886 puan) tarafından
Ay umrumda bile değil.
tarafından
Olmasın zaten boşver evinde kaç tane çocuğun var aniden de kesilmemiş su bu yani Antalya'da da bazen kesilirdi annem her zmaan iki damacana temiz su bulundururdu
(3,886 puan) tarafından
Aklın yolu birdir herzaman ben hep buna inanırım.
tarafından
E tabiki canım boşver isteyen istediğini desin
0 oy
(3,365 puan) tarafından
Nerden gördüler ki. Ne kadar ayıp vermek zorunda değilsin. Hemde parada ödüyorsun sonuçta. Her seferinde istemeleri onların ayıbı . 
(3,886 puan) tarafından
Para konusu aklıma Bile gelmemişti :) benim evin balkonuna bidonları dizip bahçeden hortum çekiyorum hepsini doldurup balkonu kapatıyorum. Tertemiz sularım hazır oluyor Evler müstakil villa. Komşular illaki görüyor.
0 oy
(1,574 puan) tarafından
Millet garip cidden ya herkes beled arıyor 
(3,886 puan) tarafından
Malesef öyle
0 oy
tarafından
Daha önceden geri çevirmeyip vermişsin zaten ve 3 gün öncesinden ilan ediliyormuş kusura bakmasınlar önlem alsalardi 
(3,886 puan) tarafından
Aynen öyle ya, anons verilirken toplanmış çay içiyorlardı komşuda. Beni çağırdılar gitmedim. Hemen suları doldurdum. Bende oturup kısır yemesini biliyordum sonuçta. Ama vereceğim varsa da vermem yani.
tarafından
Yerinde olsam bende aynısını yapardım Haa evde olmayabilir yada çok extrem Bi terslik olmuştur o zaman eyvallah seve seve yardım ederim bu şekilde asla
(3,886 puan) tarafından
Bu komşularım göçmen. Hepsi de harika insanlar. Bebeğimin sesi fazla yükselse hemen kapımı çalarlar birini de bize ver sana yardım edelim diye. Hepimz gerçekten iyi niyetliyiz. Geçen sene tüm komşular toplanıp başka ilçeye gittiler geldiklerinde su yoktu. Bir hafta su gelmeyecekti. Eşim belediyeden birsürü arkadaş ayarladı mahalleye itfaiye getirtip herkese fazlasıyla su doldurttu. Yetmeyene de gene ben verdim  ama olay bu kez keyfi bir durum.
tarafından
Keyfi durumlarda zaten edilmez
(3,886 puan) tarafından
Nerden aklınıza geliyor ya :) çok doğru
0 oy
(9,099 puan) tarafından
Sonuna kadar haklısın. Belediye anons etmese bile sürekli olan biseyse insan hazırlıklı olur yani. Bizim de depremden sonra sürekli kesilir olur. Tuvalette 4 şişe su var. Banyoda bir kova su hep bulunur. İçme suyu hep doldururum. Ben uğraşayim doldurup edeyim sonra g.ötunu kaldırıp iki bidon su dolduramayan karıya vereyim oldu canim
(3,886 puan) tarafından
Çok doğru, inan zamanında veripte kendim susuz kalmışlığım bile olmuştu.
0 oy
(1,013 puan) tarafından
Su faturamı birlikte ödeyelim vereyim deyin.Normalde komşumun neye ihtiyacı varsa veririm ama yazdığınızdan anladığım kadarıyla bunu alışkanlık haline getirmişler.Kimseye kendimi enayi yerine koydurmam bende.Belki sizin gibi soylemezdim fazla dolduramadim anca bize yeter derdim ama yine de vermezdim 
(3,886 puan) tarafından
Fazla yokta diyemem doldururken görüyorlar. Balkona hortum çekip dolduruyorum. Belediye bazen 3 gün su yok diyor ama 5 gün gelmiyor. Çocuklu evde su ne demektir hepiniz biliyorsunuz sonuçta
0 oy
tarafından
Vermek zorunda değilsin
(3,886 puan) tarafından
Değilmi ya
0 oy
(20,043 puan) tarafından
Evini hayrat sanıyorlar herhalde şu bana akan su size de akıyor lafına hayran oldum iyi yapmışsın alsınlar zor değil 
(3,886 puan) tarafından
Hayrat :) o da güzelmiş
0 oy
(4,437 puan) tarafından
Sizin evde hayrat mi var :))) bundan sonra parayla veriyorum deseydin :)
(3,886 puan) tarafından
Çok İlginç fikirler geliyor :)
0 oy
tarafından
Ben olsam bende vermezdim ben doldururken onlar napiolarmis bana guveniolarmis demekki bananee doldursunlar istedikleri kadarda konuşsunlar 
0 oy
tarafından
E haklısınız tabi, herkes önlemini alsın. 
0 oy
(5,333 puan) tarafından
bir insanı40 yıl sırtında tasırsın senden ıyısı olmaz bir gün sırtından indirirsin senden kötüsü olmaz
0 oy
tarafından
On kere ver,bir defa verme senden kötüsü olmaz .nalet mendebur gacılar iyi olmuş boşver herkes aklını kullansın.bizim burda pek kesinti olmaz benim de kapalı balkonda suyum var 50 litre civarı.

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 935 göst.
17 Şubat 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Hanifemm (1,493 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 314 göst.
13 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde 38 (254 puan) tarafından soruldu
+2 oy
21 cevap 868 göst.
29 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Nrgz (829 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 172 göst.
22 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Allesok (218 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,439,756 soru

23,669,977 cevap