+3 oy
1,195 göst.
Diğer kategorisinde (300 puan) tarafından
Canlarım Çınar Ege'miz çok şükür maşallah daha iyi. Salı günü bana sürpriz yaptı cok mutlu oldum entubeden ekstubeye geçirildi. Entübede ağızdan oksijen alıyordu ve makine destegi daha fazlaydı. Ekstubede ise burundan oksijen alıyor ve makine desteği daha az. Çarşamba günü hemsire gorus saatinden once arayip burun icini nemlendirmek icin bir damla istediginde cok şaşırdım çünkü ben ekstube olarak o kadar saat duracagina ihtimal vermiyordum. Burun ici nemlendirici istediklerine gore hala entube olmamisti. İlacı alip görüşe gittik. Görüş saatinde tam babası göreceği vakit ekstubeyken solunum sıkıntısı yaşamış ve ne kadar doktor hemsire varsa başına toplanip acil mudahalede bulunarak tekrar entübeye gecirmisler. Babasi da odanin camlı giris kapısından kosusturmalara sahit olmus ve cok korkmus. Çıktığında yüzündeki korku dolu ifadeyi anlatamam. Tam olarak babaligin ne oldugunu o an anladığını söylüyor.

Ben esimden daha hazirlikliydim olabileceklere. Doktorumuz öncesinde altini cize cize defalarca kez söylemişti çünkü ekstube yapacagiz ama entubeye geri gecebilir bu hemen de olabilir birkac saatte de olabilir birkac günde de olabilir henuz tam hazir olmayabilir, geldiğinizde entube gorurseniz şaşırmayın diye söylüyorum demisti. Eşime de 24 saat gayet iyi dayandi ben birkac saat anca dayanır diye düşünüyordum demis. Dün de entubeydi. Kan takviyesi yapacaklarini söylediler o da entubeden kurtulmasini destekliyormus.

Bugun gittigimde yeniden ekstubeye gecirmislerdi. Henüz 4 saat olmustu. Izleyip bakacagiz bu kez ne kadar dayanacak dedi doktorumuz. Bugun 50. günümüzdü. Genel olarak 2 ay civarında entubeden çıkacak duruma geldiklerini söyledi. Icim biraz daha rahatladi. 10 gun kadar sonra insallah ve innnnnsalllah ekstubede devamliligi olacaginin hayali bile beni öyle sevindiriyor ki. Her sey yolunda giderse ilk kez ve her zaman kucağıma almak nasip olacak kanguru bakımları baslayacak. Rabbim heyecanımı hayalimi gercege dönüştürür insallah umutla gittigim yollardan hüzünle döndürmez. Onu ziyaretlerimde sizden de bahsediyorum. Ne cok soranı olduğunu hepinizin ona inandığını anlatiyorum. Hepinizin destegi duası bizim için çok önemli ♥︎

31 Cevaplar

0 oy
tarafından
Böyle güzel haberler o kadar sevindiriyor ki beni de çok şükür canım inşallah Çınar Ege en kısa zamanda sağlığına kavuşsun maşallah ona. Evet çok merak ediyoruz nasıl olduğunu daha güzel haberlerini de bekliyoruz dualarım sizinle ❤️
(300 puan) tarafından
Teşekkür ederiz canım sağ olasın Allah razı olsun inşallah daha güzel haberlerini vermek nasip olacak inanıyorum. Dualarınızla güçlüyüz Rabbim eksik etmesin sizleri ♥︎ :*
-Reklam-
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Maşallah canın 5 aylık 600 gram doğmuş biri olarak söylüyorum güçlü kalın çınar ege çünkü çok güçlü ❤
(300 puan) tarafından
Ayyy inanamıyorum. 5 aylık ve 600 gram doğmuş olan sen misin? Gerçekten öyleyse yani dogru anladıysam inşallah bir gün Çınar Ege de senin gibi ve kendisi gibi olanlara senin şu an yapmış olduğun gibi umut olur moral olur. Kac yaşındasın kac yil öncenin tıp imkanlari seni bugune getirebildi hangi sehirde hangi hastanede dogmussun canım?
(2,203 puan) tarafından
Canım ben izmir'de 2001 yılında doğdum doğduğum hastanede boş küvez olmafığı için doktor arabasını küvez derecesine getirip başka hastanede küvez açıklığını beklemiş şuan 22 yaşındayım hatta haftaya 23 olucam o zamana göre İnan ki tıp çok gelişti eşin ve sen içini rahat tut yani sen düşün arabayı küveze döndürüp orada hayata tuttunmuşum ve hayatım boyunca ne formül mama ne de anne sütü aldım değirmende ezilmiş binbir çeşit tahılla beslenmişim ama gayette sağlıklıyım hiçbir sağlık sorunun olmadı çok şükür ki beni gören herkes kendi akrabalarım bile yaşamaz gözüyle baktıkları bir bebektim şimdi 8 aylık bir bebeğim var bir gün bir telefon gelecek ve çınar ege çıkmaya hazır diyecekler emin ol ki evinize hep beraber aileniz tam olarak gireceksiniz birde hastane sürecin bittikten sonra 4 ay kadar evde 2 hemşire bakmış bana o dönemde
(300 puan) tarafından
Annen adına çok çok sevindim senin adına da tabii Annen çok şanslı bir kadınmış. Masallah size. Rabbim bizi de sizin gibi şanslıların arasına katar inşallah.
(2,203 puan) tarafından
İnşallah canım asla moralini bozma vd böyle kendini bilmez yorum yapanları dinleme
(300 puan) tarafından
:* canımsın
0 oy
(292 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun inşallah kucağınıza alıp sağlıkla evinize gittiğiniz günleri de göreceğiz 
(300 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun :* ♥︎
0 oy
(13,105 puan) tarafından
Rabbim daha güzel haberlere kavuştursun inşallah can sağlığı ile kucağına al taburcu ol canım 
(300 puan) tarafından
Amin İnşallah canım sağ olasın Allah razı olsun ♥︎
0 oy
(298 puan) tarafından
Ne oldu nasıl oldu bilmiyorum ama Allah'ım sana ve eşine bağışlasın sağa salim kucağınıza almayı nasip etsin ve çok iyi olur inşallah 
(300 puan) tarafından
23+3te Çınar Ege'miz doğdu ve 50 gündür kuvezde canım. Rahim agzi yetmezliginden 20 haftalik olmaya 1 gün kala rahim ağzı açıldı 3 cm bebegin kesesi vajinaya taştı. Geliyordu yani. Acil serklaj atıldı ama bu kez de 20+2de suyum geldi. Düşürtmek istediler ama istemedim. Öyle böyle derken 23+3 te dogum gerçekleşti.
Amin canım Allah razı olsun inşallah
(298 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun Allah korusun kuzum
(300 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım sag olasın
0 oy
(2,196 puan) tarafından
Çok şükür. Geliyor gelmekte olan. Hadi inşAllah. :))
(300 puan) tarafından
Hamdolsun Rabbim bugünlerimizi aratmasın. Çok teşekkür ederiz canım Allah razı olsun :)
(2,196 puan) tarafından
Amin hepimizden inşAllah
0 oy
tarafından
Rabbim sizi biran önce kavuştursun kısa zaman sonra burda bebeginle evden postlar açarsın inşallah 
(300 puan) tarafından
Aminnn inşallah ağzın bal yesin :*
0 oy
(392 puan) tarafından
Canım bende az biraz senin ne yaşadığını tahmin ediyorum bizim bebeklerimiz çok güçlü onlar hayata yaşama tutundular çok şükür 
(300 puan) tarafından
Çok şükür canım Rabbime ne kadar şükretsek az :*
(392 puan) tarafından
Öyle tabiki Rabbim bana kucağıma almayi nasip etti inşallah sana da nasip eder
(300 puan) tarafından
İnşallah darısı başıma
0 oy
(252 puan) tarafından
niye bilmiyorum ama beni çok ağlattın Rabbim sizi bir an önce ewladinla kawustursun
(300 puan) tarafından
Yaaa kıyamammm ağlama canım. Amin inşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde çıkacak oradan Rabbim büyüktür ol der oluverir.
(252 puan) tarafından
inşallah inşallah güzel anne hayırlı sağlıklı haberlerinizi bekliyoruz dualarım sizinle
0 oy
(5,333 puan) tarafından
Ara ara profiline girip bakıyorum güzel haberler gördüm elhamdülillah. Bir gün inanıyorum çıktık hastaneden diye post göreceğim ❤️
(300 puan) tarafından
Allah razı olsun canım inşallah :)
0 oy
(3,339 puan) tarafından

Ne yazacağımı bilmiyorum anılarım depreşti bu okuduklarimda.

Senin postunu ilk defa okudum eski postlarina da baktım şimdi, bende 2 bebeğimi kaybettim erken doğumda, oğlumu 2018 de 22 haftada kaybettim,  kızımı 2019 da 23+5 haftalik doğurdum 1 hafta hayatta kalabildi malesef akciğer kanamasından kaybettim, ben hala onları ziyaret bile edemedim hala ilk günkü gibi acısı.
Seni çok iyi anlıyorum ama bak bebeğin hayata tutunmuş 50 gün olmuş maşallah ona zoru atlatmışsınız.
Rabbım sizi sağ saglim kavuştursun inşallah.
Boyu kilosu nasıl gözleri açıldı mı kacinci haftada açıldı saci ne zaman çıktı anlatır mısın bende çok merak ediyordum bunları 
(300 puan) tarafından
Gebeligimi sonlandirmak istediklerinde ayni travma bende de oluşmuştu hem tekrar gebe kalirsam aynılarını yasamaktan korkuyordum hem acısını hafifletmek icin hemen bebegim olsun istiyordum sonra yeniden sıkıntılar gözümün önüne geliyordu korkuyordum istemiyorum diyordum.
Benim iki gebeligimde de enfeksiyonum olmamıstı hep normal degerlerde çıkıyordu. Sende var mıydı enfeksiyon?
(3,339 puan) tarafından
Öyle bir şey demediler ama bence öyle oldu yani sonuçta orda bir yara dikiş var iliski enfeksiyona neden olmuştur
(300 puan) tarafından
Enfeksiyonun olsa mutlaka bilgin olurdu antibiyotik verilirdi serum ya da hap olarak.
(3,339 puan) tarafından
Bilmiyorum ki baska neyden olmuş olabilir kendimi suçluyorum iş yaptım dinlenmedim diye
Sana bir şey demediler mi neden olarak
(300 puan) tarafından
Rahim ağzı yetmezligi benimki ikinci gebeligimde ortaya çıktı. Biyolojik bir neden yani hicbir sebep yokken rahim ağzındaki kaslar bebegi icerde tutacak gücü kaybediyor güçsüz kalarak gevsiyor ve dogumu başlatıyor. Ilk gebeligimin düşük olmasını arastirmadilar ama küçük haftadaki düşükleri kromozom bozukluguna bagliyorlar muhtemelen öyleydi diyorlar.

İlgili sorular

+19 oy
37 cevap 1,362 göst.
20 Eylül 2023 Diğer kategorisinde nrsnr (300 puan) tarafından soruldu
+4 oy
25 cevap 1,326 göst.
+3 oy
18 cevap 445 göst.

408,410 soru

12,270,432 cevap

37,575 kullanıcı

Kategoriler