Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
İlişkide adabına dikkat etmemek
0
oy
1,125
göst.
10 Eylül 2023
Diğer
kategorisinde
Ajangadget
(
1,321
puan)
tarafından
soruldu
Bı yerde okudum ilişkinin adabı varmış mesela başlarken dua etmek üzeri örtülü olacak diyor sonra birbirinin avret yerini görmeyecek gibi şeyler yazıyor. Ben başta bunlara dikkat edelim dedikçe eşim hiç dikkat etmek istemedi. Hep aklıma takılıyor hamile kalsam böyle bı ilişkiden doğan çocuğun ahlaki etkilenir mi diye. Bunlara dikkat eden var mı?
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
22
Cevaplar
+3
oy
10 Eylül 2023
Doga_DVM
(
5,471
puan)
tarafından
cevaplandı
Ahlak çocuğun yetiştirilme tarzı ve karakteri ile alakalıdır. Işık açık seviştiniz diye çocuğun ahlâkı etkilenmez. Yani yanlış olmasın ama ben hatırlamıyorum Kuran'da böyle şeylerin yazdığını. Varsa aramızda hafız düzeltsin lütfen beni de
19 önceki yorum göster
11 Eylül 2023
bir anne emine
(
7,680
puan)
tarafından
yorumlandı
Dogacım Kuran'da abdestin alınışı namazın kılınışı da yazılmıyor konudan bağımsız olarak biz bunları sünnetten öğreniyoruz. Bende kaynağı belli olmayan her hadise inanmam ama sahih sağlam kaynaklı hadisler var
11 Eylül 2023
Doga_DVM
(
5,471
puan)
tarafından
yorumlandı
İyi de rivayet ile hadis bir mi lütfen
11 Eylül 2023
bir anne emine
(
7,680
puan)
tarafından
yorumlandı
Hadisler bize birilerinin rivayet etmesiyle ulaşıyor ya
11 Eylül 2023
bir anne emine
(
7,680
puan)
tarafından
yorumlandı
Mesela besmeleyle başlamak hakkında sahih hadisler var
11 Eylül 2023
Fkolgun
(
5,256
puan)
tarafından
yorumlandı
Besmele olabilir elbette ama dua yorgan ışık sanki o eski devir de kaldı. Bazı dini kurallar zaman aşımına göre değişiyor. Eskiden bir kadın tek başına hac umre yapamazdı neden kadın güvenliği için şimdi güvenlik sorunu yok gibi. Tek odada çocuklar büyükler aynı ortamda uyudukları için karanlık üstü örtmek mantıklı ama eskidendi bence
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
+2
oy
10 Eylül 2023
Tubaa355
(
755
puan)
tarafından
cevaplandı
Adabı var evet ama bence dikkat eden çok az insan vardır. Rabbim bizleri affetsin. Çocuklarımızı dinimize, vatanımıza, milletimize bizlere hayırlı evlat nasip etsin inşallah
10 Eylül 2023
Ajangadget
(
1,321
puan)
tarafından
yorumlandı
İlk başlarda ben dikkat etmek istedim ama ben dikkat etmek istedikçe eşim değişik değişik fantaziler çıkardı. Bende bıraktım doğrusu
10 Eylül 2023
Tubaa355
(
755
puan)
tarafından
yorumlandı
Erkekler istiyor maalesef birşey denmiyor olayın akışına bırakılıyor artık :) Dua ni et bol bol eşin helalin sonuç olarak
10 Eylül 2023
Ajangadget
(
1,321
puan)
tarafından
yorumlandı
Valla görenek belası görüyorlar istiyorlar. Eski adamların böyle oldugunu düşünmüyorum doğrusu
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
+1
oy
10 Eylül 2023
Nesrinn42
(
369
puan)
tarafından
cevaplandı
Eee ortunceksek niye evlendikk
10 Eylül 2023
Ajangadget
(
1,321
puan)
tarafından
yorumlandı
Yani bilmiyorum öyle yazıyor. Hatta Hz Aişe biz hiç görmedik demiş
10 Eylül 2023
Nesrinn42
(
369
puan)
tarafından
yorumlandı
Doğrudur cnm bişe diyemiycm şimdi suda var herkez görmüştür büyük ihtimall hepimizin çocuğu var kız anamız babamizda gormusturr
10 Eylül 2023
Ajangadget
(
1,321
puan)
tarafından
yorumlandı
Yani görülür illa ki de ne bileyim okuyunca içim cız etti ya hamileysem çocuğumun ahlakını etkilerde diye
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
+1
oy
10 Eylül 2023
Oldugukadar
(
1,625
puan)
tarafından
cevaplandı
Biz dikkat ederiz Dinimizde bu var ve dikkat etmek gerekir başlamadan besmele cekilmesi gerekiyormuş sen içinden cek eşin istemiysa bile
10 Eylül 2023
Ajangadget
(
1,321
puan)
tarafından
yorumlandı
Ne güzel dikkat edebilmek. Ben başta edelim dedikce eşim değişik şeyler çıkardı bende bıraktım. Şimdi hamilelik şüphem var inşallah adet olurum diye dua ediyorum. Çocuk dusunmedigimizden hiç bişey dikkat etmedik :(
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
+1
oy
11 Eylül 2023
denizimsi
(
7,447
puan)
tarafından
cevaplandı
:)) bana komik geliyor böyle şeyler. Çocuğun ahlakı etkilenmez o yetiştirmekle alakalı
11 Eylül 2023
Can__can58
(
5,406
puan)
tarafından
yorumlandı
Ben gülmek istiyorum ama günah olur diye gülmüyorum =))
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
10 Eylül 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Kiz gormeden nasil olcak:))))))
10 Eylül 2023
Ajangadget
(
1,321
puan)
tarafından
yorumlandı
Hz Aişe biz hiç görmedik demiş okuduğum yerde yazıyor. Demekki karanlıkta örtünün altında falan olunca görülmüyor
10 Eylül 2023
misafir
tarafından
yorumlandı
Duş alirken flanda mi yani illaki beraberdd duş aliyo ciftler
10 Eylül 2023
Ajangadget
(
1,321
puan)
tarafından
yorumlandı
Yani bunlar yeni zaman fantazileri
11 Eylül 2023
Can__can58
(
5,406
puan)
tarafından
yorumlandı
Bir hoca da eşinizle banyo yapın diyordu
11 Eylül 2023
Melekkk
(
12,053
puan)
tarafından
yorumlandı
Niye kiz illaki beraberde dus aliyor biz alliyoruz hicde almadik :D
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
10 Eylül 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Dinen böyle şeyler olabilir ama malesef hiç dikkat etmiyoruz yazın heleki sıcakla örtülü olmak çok büyük mesele bunlar sizin ahlakinizi etkiler evladının edinecegi ahlak nasıl yetiştireceğine bağlı kalır diye düşünüyorum
10 Eylül 2023
Ajangadget
(
1,321
puan)
tarafından
yorumlandı
İnşallah öyledir
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
10 Eylül 2023
Hryhry1
(
1,795
puan)
tarafından
cevaplandı
Elbetteki dikkat edilmeli kârı kocayiz diye sınır aşılmamalı besleme ile cima edilmeli Allahtan haya edilmeli biz başı boş değiliz gozeticiler var duşa falan çırılçıplak girilmenin de doğru olmadığını düşünüyorum sonra başka şeylere kapı açılıyor zira tuvalet ve banyolar başka varlıkların mekanı buralarda hafaza melekleri bulunmuyor savunmasız kalıyorsun 2 dakikalık zevk için
10 Eylül 2023
Doga_DVM
(
5,471
puan)
tarafından
yorumlandı
Giyinikken nasıl duş alıyorsunuz. Yanlış anlamayın merakımdan soruyorum
10 Eylül 2023
Hryhry1
(
1,795
puan)
tarafından
yorumlandı
Banyoda avret yerlerini kadın erkek belli ölçüleri var bu yerleri havlu yada bir örtü ile kapatmak gerekir
10 Eylül 2023
Baby boyum
(
122,417
puan)
tarafından
yorumlandı
ben afyonluyum aslen heryil kaplicaya gideriz kaplica harici hamamada gideriz hani bikiniyle falan anlarim kaplicada ama evde giyinikkendd yikanilmazki
10 Eylül 2023
Baby boyum
(
122,417
puan)
tarafından
yorumlandı
bacim dusta dikilirken yikaniyoz cogumuz o ara havluyu nasi tutcaz hadi pestamal tarzi baglafik diyelim kii islanimca agirlik olur duser vicuddan
10 Eylül 2023
Doga_DVM
(
5,471
puan)
tarafından
yorumlandı
Aynen öyle. Kafamda deli sorular. :) bir de öyle hijyenik olmaz ki
10 Eylül 2023
Hryhry1
(
1,795
puan)
tarafından
yorumlandı
Tamamen kapatmıyorsun zaten avret yerlerini kapatıyorsun banyonun adabi bu besleme ile girersin banyoya idrarını yapmazsın bununla alakalı hadis bile var bunlar boş şeyler değil hanı ölüm seni her yerde bulabilir ölüm bulmazsa malum varlıklar vesvese verip durur
10 Eylül 2023
Hryhry1
(
1,795
puan)
tarafından
yorumlandı
Uymak yada uymamak herkesin kendi bileceği iş
11 Eylül 2023
GOZDE & MINA
(
11,080
puan)
tarafından
yorumlandı
Böyle konuşanlar gerçekten uyuyor mu acaba her zaman
11 Eylül 2023
Hryhry1
(
1,795
puan)
tarafından
yorumlandı
Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
10 Eylül 2023
Htcmm
(
11,033
puan)
tarafından
cevaplandı
Hamileyken yediğin içtiğin bile etkiliyor diye biliyorum. Ama adaba uygun olmamanın çocuğu etkilediğini duymadım. Yine de bence olabilir. Ha sen uymadın diye çocuk arsız olacak değil ama bazı noktalarda eksiklikler olabilir. Başlamadan önce besmele çekmek gerek bunu unutma en önemlisi
1 önceki yorum göster
11 Eylül 2023
Htcmm
(
11,033
puan)
tarafından
yorumlandı
Benim ortanca çok yaramaz, arkadaşım sürekli dalga geçiyo besmelesiz mi bu çocuk diye asdfsdf
11 Eylül 2023
GOZDE & MINA
(
11,080
puan)
tarafından
yorumlandı
Ayy deme be benimkiler besmelesiz :D
11 Eylül 2023
Htcmm
(
11,033
puan)
tarafından
yorumlandı
Ya şakaya vuruyoz şimdi ama önemli bi konu bu aslında. Bütün adap kurallarına uymak her zaman mümkün olmuyo ama elinden geldiğince dikkat etmek lazım işte.
11 Eylül 2023
GOZDE & MINA
(
11,080
puan)
tarafından
yorumlandı
Ben daha önce hiç duymadım desem. Büyükler de bişey anlatmadılar evlenirken falan elimizin altında internet bar aslında ilişki konusunu araştırmamışım da hiç
11 Eylül 2023
Htcmm
(
11,033
puan)
tarafından
yorumlandı
Ya çeşitli sohbetler dinleyene kadar ben de bilmiyordum. Büyükler anlatmazlar ayıp sayarlar bu konuları, halbuki öğretilmesi lazım. Evlendikten baya baya sonra öğrendim ben de
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
10 Eylül 2023
Baby boyum
(
122,417
puan)
tarafından
cevaplandı
buna dikkat eden 1 cift varmidir acaba es yani helalin nasi gormiycek
11 Eylül 2023
GOZDE & MINA
(
11,080
puan)
tarafından
yorumlandı
Dikkat eden bordo berelidir shshfdd
11 Eylül 2023
Baby boyum
(
122,417
puan)
tarafından
yorumlandı
valla bordo berelidir o an akla gelmezki oyle ustumu kapatiyim gorunmesin falan
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
10 Eylül 2023
Arzem34
(
2,910
puan)
tarafından
cevaplandı
Kesinlikle dikkat etmek lazım başlamadna besmele çekilmeli o melekler 2 yere girmezler bir lavaboya ikincisi ise karı koca birliktelik yaşadığında
11 Eylül 2023
GOZDE & MINA
(
11,080
puan)
tarafından
yorumlandı
Siz besmele çekiyor musunuz gerçekten
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Eylül 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Edilmez olurmu ay ben sol ayakla girip sağ ayakla çıktım banyodan öyle asla su içmedim bir Gr bişi yemedim
Hep dualar ettim asla dine aykırı şeyler yapmadık elhamdülillah
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Eylül 2023
Elif9191
(
3,855
puan)
tarafından
cevaplandı
Helalimle sevisirken de adap mi aricaz? Kendimizi helalden de saklicaksak niye nikah kiyiyoruz? Tamam her ise baslarken bismillah cekilirde yok ort, yok bakma sacma. Ayrica ahlak ogretilen bisey, siz ogretmezseniz cocuk ancak ahlaksiz olur.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Eylül 2023
Ilkalp
(
711
puan)
tarafından
cevaplandı
İlişki adabı var doğru ama olmazsa olmaz değil. Başlamadan önce besmele çekseniz yeterli. Onu haricinde normalde evinde çıplak bile gezebilirsin. Kafana takıp ilişkinizi yıpratma derim.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Eylül 2023
Meryem0123
(
1,935
puan)
tarafından
cevaplandı
Yani söylediklerinde haklılık payı var bunu ben de duymuştum okumuştum ama yapıyor muyuz ki maalesef hayır bu ilişkide örtünme meselesine dikkat etmeye çalışıyorum sonrasında gebe kalmak istediğim o süreç boyunca her seferinde abdest alıp besmele ile yapmak falan buna da dikkat etmiştim 9 ay boyunca hatim yapmıştım her ay bir tane bol bol cinsiyeti öğrenene kadar Yusuf suresi ile Meryem suresi okudum Allah'ım kız sa Meryem ahlakı erkekse Yusuf ahlakını nasip et dedim Sonra cinsiyetine göre devam ettirdim aslında her şeyin adabı usulü var da işte biz onları yapmayarak unuttuk
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Eylül 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Çocuk yaramaz olunca besmelesiz mi yaptiniz derler :) hatta hikaye de vardı bununla ilgili. Çok yaramaz bir çocuk varmış hocaya götürmüşler okusun üflesin akillansin diye. Hoca da 40 kere okumuş çocuk akillanmamis. Hoca da anne babasına demiş yaparken 1 besmele cekseydiniz de beni 40 besmeleyle ugrastirmasaydiniz demiş :))) ben inanıyorum aslında ne yalan söyleyeyim. Çocuk yaparken de besmele ile yaptık bakalım ne olcak :))) kızım gerçi 2 yaşında çok akıllı aklı başında kız ama onunla ilgisi nedir bilemem. İlerde gorcez :))
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Eylül 2023
1Gozbebegimmm
(
3,056
puan)
tarafından
cevaplandı
Bu soru Nihat Hatip oğluna sorulmuştu eşler aynı anda gusül alabilirim diye peygamberimiz aiseyle almış diyordu ala bilirler diye ( valla Müslümanım kuranı bs biliyorm mealde okudum ) ama lakin yani ben eşimle o hissiyati helalimle istediğim şekilde o şehveti yaşamayacaksam ne diye evlendim yapardım mastürbasyon oturrdum evimde bana çok saçma geliyor erkekte kadında bakacak o Evli alacak ya
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Eylül 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Mesela kadınlar kadınlara sadece göbek deliği üstü ve diz kapağı altı bölgelerini görebilir. Ama eşlere gelince vücudun her tarafına bakılabilir bu eşlere özgü bir şey ama mesela banyo yaparken örtüye dikkat etmek ve banyoda konuşmamak işini halledip çıkmak çıkarken ayaklara soğuk su dökmek gibi sünnetler vardır. Soruyu soran ve yorum yapan arkadaşlar lütfen insanları özellikle dini konularda yanlış bilgilendirmeyelim yoruma kapalı meseleler cünkü vebali de büyüktür.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Eylül 2023
Zeynebbbbb
(
154
puan)
tarafından
cevaplandı
Yorganını kaldırıp yatağa girince besmele çekmek yetiyor. Hani edepsiz çocuk görünce büyükler besmelesiz dedikler şey işte bide ışık değilde üstünüz örtülü olsun biterse okumuştum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Eylül 2023
Trbznlugln
(
2,041
puan)
tarafından
cevaplandı
Evet melekler olduğu için ilişkiden önce mutlaka besmele çekilmesi gerekiyor ben eşime dediğimde inanmamisti ama oda araştırınca anladı ahlaki da iszden igrenecek sırf bu yüzden etkilenir mi bilemem
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
Sayfa:
1
2
sonraki »
İlgili sorular
+1
oy