0 oy
772 göst.
Diğer kategorisinde (3,769 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Geçen yazcaktım netim bitti:))

Markete gittim birşey ler aldm kasaya geldim önümde bir adam var bir 30lu yumurta iki de ekmek almış 20 tl vermiş kasaya diyor iki de ekmek var gecirtnmi diye evet dedi kız ama 2ptl verdim dedi vs iki-üç sefer tekrar etti adam inanamadı bence ikisine 20tl verdiğine bi yumurta iki de ekmek 20 tl ise ah ah bu zamanda geçinmek hayal sdce.. 

Eskiden ne güzeldi be 20tl ile pazar görürdük:))

Şimdi 100 tl ile bile adam akıllı bi pazar görülmüyor ..

Pazar market kuru bakliyatlar temizlik ürünleri vs herşey ateş pahasi..

Yinede her halimize şükür olsun ama

Her ay aynı yokluktan aç kalmaktan birşey olsa ne edecgz diye düşünmekten de biktim...

ZATEN BU TURKIYEDE 1 KADIN HAYATI UCUZ BIRDE INSAN HAYATI

14 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Aslinda ayni duzen dibi geliyor bana. Sadece lukslerimiz artti

Herkesin cebinde en az 2 bin liralik telefon. Evlerde internet. Onceden birlik vardi simdi herkesin 2+1 3+1 evlerde tek tek. Kimse misaifr istemiyor bereket azaldi. Sunumlarr partilerr herseyimiz bi gosterisli olsun derdinde. Simdi bi giydigimizi bidaha giymiyoruz elimizin altinda internet. Kedime gidiyorum 200 liralik lama aliyorum 600 liraya kisirlastiriyorum cok mu zenginim hayir deilim fuzuli masraf cikartiyorum sonra asil ihtiyaclar cok pahaliymis da yetismiyormus gibi geliyor. 

Bereket yok kredi ksrtlsri krediler faizler hep psranin bereketini aldi goturdu. Onceden evse en az bir yasli vardii dili duali eli tesbihli. Simdi kimsee yasli falan istemiyor evinde. Bayramlarda bile kimse kimseyi gormek istemiyor. Tatil yapmak istiyor. Zaman degistikce ihtiyaclar da degisti. Bizim zamanimizda okul cantasi var mi mi . Simdi elsali mii olcak winxli mi olcak cekcekli mi olcak bebek bezi begenmiyoruz simdi. Ben boyle dusunuyorum kuzum hep bi luks meraki bizi boyle yapti . 
(2,102 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Evet bunlarda var ama şimdi elinde lüks telefon olmayan, tatile gidemeyen, iş bulamayan, okumadı diye biyerlere giremeyen, evinde soba varken odun bulamayan o kadar çok insan var ki hadi biz lüks hayatı beğenmiyoruz ama durumu olmayan milyonlarca insan var. Bir markete girip zeytin ekmek alıp çıkan çok insan var. Parası yok diye çocuklarını sadece ekmekle doyuran nice anneler var. Eskiden ekmek 50 kuruştu şimdi 1 buçuk 2 tl den aşağı ekmek bulamıyorsun. Yumurtanın tanesi 25 kuruştu şimdi tanesi 1 tl. Bu lüks hayatı yaşayamayan nice insanlar var ama onlar da aldığı 3 kuruş parayı. Faizli elektriği mi ödesin suyu mu ödesin. Kömür mu alsın çocuklarını okula mi götürsün yoksa 3 kuruşla market mi görsün. Devir değişti bu bir gerçek. Asgari ücrete zam yaptik diyerek herşeye zam üstüne zam koydular. Enflasyon diyerek milletin 3 kuruş parasını nereden çıkarsak diye herşeye zam yaptılar. Yok dağıtma bedeli yok kesme bedeli yok bağlama bedeli yok kdv si. Bir aile gün de sabah öğle akşam toplam 5 ekmek yese 1 tl den. Günlük 5 tl ediyor. Aylik bir ekmeğe sadece 150 tl gidiyor. Bunun yaninda birde peynir zeytin yedigini düşün. E para bitti.  Bunlar çok başka. Hayat değişti bu bir gerçek
tarafından
Oda dogru kuzum. Allahimm herkesin yardimcisi olsun. Asgari ucreti artiriyorlar hemen ardindan herseye zam geliyor hersey yine ayni ucu ucuna.  Rabbim herkesin yardimcisi olsun. Evine bereket versin kimseyi yoklukla imtihan etmesin zorr cok zor
(2,102 puan) tarafından
Amin amin insallah.
Işte bizim milletimiz ayyyyy asgari ücrete zam verdiler ayyy ne güzel sen çok iyi bir adamsın diyorlar ama bilmiyorlar ki kat ve kat fazlasını cebinden çıkarıyorlar. Ya ben bugün faturaya baktım. 180 tl toplam tüketim bedeli. Ama kdv si dağıtma bedeli tüketim bedeli vs derken 180 tlik faturayı 260 tl yapmışlar. Şimdi nerede insanlık. Yok bitti
tarafından
Demii neyine seviniyorlarsaa hersey ayni oranda zamlaniyor.  Daha kotuye gitmeyiz insaallah
-Reklam-
+1 oy
(554 puan) tarafından
Takım tutar gibi parti tutarsa insanlar olacağı bu benim mesela bir tarafım yok kimim vaadi hoşuma giderse onu seciyorum insanlar secme hakkını dogru duzgun kullanmayi ogrenemedigi sürece bu duzen değişmez hangi parti hangi yönetici olursa olsun önce Allah'tan korkacak sonra halkından seçimi kaybetme korkusu olacak vaadini yerine getirmesse gercektende kaybedecek bir sonraki secimde ancak böyle düzelebilir yoksa zenginler daha zengin fakirlerde daha fakir olmaya devam eder ama bunu idrak edecek bir topluluk değiliz malesef çabuk galeyana geliyoruz çabuk kandırılıyoruz
(3,769 puan) tarafından
Aynen canım aynen. Yol muş bilmem neymiş hep kandiliriliorz gençlerin beyinleri zamanın yalan şeyleriyle yıkanıyor yaşlılar geçim derdinde vs derken sus pus.. Ben kimseyi tutmuorm kimsede umrumda değil oy fln da vermem ztn
tarafından
Takım tutmak değil çaresizlikten oy veriyor bu insanların çoğu dağ onun dışında türkiyenin şartları belli ülke zaten üretim yok ihracat yok gelir olabilecek bir şey yok ülkede almanlar,japonlar öyle mi deli gibi üretim ihrac var ülke zengin olunca halka da yansıyor normal olarak. Turkiyede gelir dağılımında da bir eşitsizlik yok değil o da bir gerçek..
0 oy
(122,627 puan) tarafından
Ohoooo sen bide burda bizi gor turk marketleri acayip pahali yaa aksam gittim bi kac paket biskuvi cekirdek falan aldim 25 euro verdim yaa inan aldigimda biside yok gecinmek cok zorlasti yaa
(5,519 puan) tarafından
Kiz sen nerdesin ben almanyadayim tuek marketi cok uygunn
Erikli suyu vardi aliyim dedim 5 litre bakti 8 euro geri biraktim valla hersey turkiyeden geliyo bildigim markalar helal diye 10 katina satiyolar gavur marketlerinde alirken hep okuman gerek domuz varmi yokmu avrupada para cok saniyolarda bisi yok burda gelen gidiyo
Bem belcikadayim acayip pahali burda yaa
(5,519 puan) tarafından
Iyi istee :))burdaa 20 euro 20 tl gibi yani turk parasiyla hesap etmiyoruz
(3,769 puan) tarafından
Hee desene gizz :)) neblm :D ozmn buralı ile aynı sayılır çekirdek vs derken:)
0 oy
tarafından

Ayağımızı yorganızma uzatmakdan başka care yok 

tarafından
Hepi topu 5 lt
(3,769 puan) tarafından
Hepsi 5tl fln iyimis. Ben almiorm su yu filan genelde eşim alır pek bilmem fiyatlarini
Bide ben suyu o şekilde almiorm 1lt lik 6tane aliorm paket olarak iki şer tabe aliorm bi iki hafta yetiyor en fazla bazen baya su iciorz:)) ben bardak kullanmam genelde cnku evde üç kişiyiz genelde dikler içerim her odada bir sise olur en az  :))
(7,935 puan) tarafından
Bu gidişle yorgan Morgan kalmayacak canım. Paranın hiç değeri yok
(181 puan) tarafından
Kız yorgan mi kaldı. Bizim yorgan kısa geliyor. Ayağımızı kivirmaktan sabahları S harfi gibi uyanıyoruz :)))
tarafından
5tl değil litre kızz markete gitsem bi yumurta alsam 2de ekmek 15 tl tutuyo
0 oy
tarafından
Ay sorma ya geçen eşim 100 TL verdi pazara gittim sonra markete gittim marketten sadece peynir yumurta süt aldım para bitti ekmek almaya param kalmadı 
tarafından
Kız normalde öyle yapıyoruz peynir zeytin hep pazardan alıyoruz da o gün eşim yoktu görümcemle çıktık pazara ben de hamilelikten hep unutuyorum liste yapmadan çıkınca unutmuşum görümce de küçük onun da aklına gelmemiş :)
(10,046 puan) tarafından
Anladım kuzum hamilelik insanı unutkan yapıyor harbiden yaa:)
tarafından
Markete giderken liste yapıp öyle gidiyorum yoksa almaya gittiğim şey hariç hepsini alıyorum :D geçen çaya misafir gelecek bardaklarım kırılmış hep evin yakınında bim var kocama mesaj attım bardak al şunu şunu al diye o da aradı gel de ikimiz alalım şimdi sen beğenmezsin falan dedi neyse gittik adam işten gelmiş zaten kafa bi milyon ben de beş dakika önce yazdığım mesajı unutmuş gitmişim bardak hariç bi sürü şey aldık bardak yok :D akşam millete yarısı büyük yarısı küçük bardakta çay dağıttım
(10,046 puan) tarafından
Hahaha :D bazen bizimde kafa dolu oluyor işte gidiyoruz markete alacağımız önemli şeyler duruyor hep alakasız şeyler alıyoruz:)))
Misafir umduğunu değil bulduğunu yapacak bir şey yok:D
tarafından
:D aynen öyle sağolsunlar zaten yakınlarımdı hepsi güldüler bu da yeni moda mı dediler ben de büyük bardak sevenlere büyük küçük bardak sevenlere küçük diye böyle dedim
0 oy
(1,424 puan) tarafından
30 li yumurta bizim markette 9 buçuk tl 2 de ekmek 3 tl 12 buçuk tl toplam pahalıymış orası bayabi
0 oy
(5,519 puan) tarafından
Malesef turkiyede hayatt cok pahali almanyada oyle degil!!! 
(10,046 puan) tarafından
Çünkü Almanya devleti vatandaşını düşünüyor,  her konuda uygun yapıyor fiyatları. Türkiye'de devlet kendini düşünüyor, vatandaşa habire zam. Hollanda doğma büyümeyim geldim Turkiye'ye evlenip hiç sevmedim:/
Aldi lidl vardı orda ya çok güzel şeyler var☺
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Ben 100 TL ile pazardan bir kalıp peynir, 2 çeşit zeytin çeri domates ve salatalık. Mandalina portakal ayva armut elma olmak üzere bir haftalık kahvaltı ve meyve alışverişimi yapym. Yanında sebze mi de alıyorum karnıbahar brokoli havuç falan :D birer kilo yetiyor bir hafta :D
0 oy
(5,438 puan) tarafından

Çok doğru soluyorsun cnm bi lokantaya otursan 2 kişi 60 tl den aşağı gitmiyor cnm bisi çekse adama solemeye çekinir oldum valla :(

0 oy
(7,626 puan) tarafından
15li yumurta bimde 5.5 lira bence kasiyer yanlış geçirmiş (◔‿◔)(◔‿◔)(◔‿◔) 
0 oy
(181 puan) tarafından
Biz evlendigimizde eşim mutfağa yiyecek içecek almış meyve sebze falan toplam 1000 TL vermiş. 8 ay oluyor evleneli. O zamandan belliymiş böyle olacağı. Hani ne aldım diyorsun, elindekileri tartsan toplam 10 kilo gelmez 100 TL çoktan gitmiştir bile. İnşallah düzelir bu fiyatlar 
0 oy
tarafından

Kız o hangi market yumurta 2ekmek 20 TL bimden alıyorum ben 15 li yumurtadan 2 tane 12 TL oluyor 30 tane 

Geçim zor tabi herşey ateş pahası

Rabbim kocamı başımızdan eksik etmesin kimseye muhtaç etmiyor Allaha bin şükür 

Rabbim kimseyi kimseyi muhtaç etmesin anneyi babayı evladına bile muhtaç etmesin zaman kötü malesef :ermm:

0 oy
tarafından

10lu organik yumurta ve 500 gr beyaz peynire dün 36 lira para verdim:(Allah kahretsin böyle ekonomiyi...Asgari ucretle bu insanlar nasil gecinecek.

0 oy
tarafından

İnsanın hayatı paraya bağlı artık , paran varsa yasarsin yoksa yasamazsin , 

Kadinin hayatı ucuz doğru , kadın hiç değer görmedi ki , değer verilsin ...

İlgili sorular

0 oy
34 cevap 1,190 göst.
2 Ocak 2020 Diğer kategorisinde ❤️Derin❤️ (2,720 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 203 göst.
14 Mayıs 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 242 göst.
24 Nisan 2022 Diğer kategorisinde SuDuru (321 puan) tarafından soruldu

404,771 soru

12,125,146 cevap