0 oy
292 göst.
Diğer kategorisinde (104 puan) tarafından
Merhaba ev işi takıntısı mi denir bilmiyorum yeni güne uyanıyorum işte kahvaltı tmm sonra akşama kdr yapılacak şeyleri beynim otamatik düşünüyor su yapilcak bu yapilcak küçük şeylere kdr düşünüyorum .o kdr stress oluyorumki bı müddet sonra basım fena ağrıyor çünkü kendimi vücudumu sıkıyorum..sonunda ya yarım kaliyor yada yapıyorum fakat kotu oluyorum.bu niye oluyor yapacağım işleri neden kafama takıyorum resmen ölesim geliyor.bu duygu ve psikolojiden o kdr bıktım ki 

12 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Mutlaka uzman desteği alman gerekiyor cnm bu kadar takinti erken yaşta çöktürür insani
(104 puan) tarafından
Bebekten  sonra dahada çöktüm bı yandan OKB bı yandan bebek bi yandan uykusuzluk ..annelik sabır isteyen emek veren bişey .ben daha kendim kotuyken aslında şöyle hamilelikte fırladı hastalığım  böyle değildim daha azdı  olan oldu bebeğe bakmakta zorlanıyorum..insanın hicmi bişey yapmak istemez ..içimde bişey var sürekli onu kapatmak için yiyorum bitmiyo yesemde gezsemde gitmiyor içimdeki ..insanlar kızıyor bana bişey iş yapmayisimi tükendim
tarafından
Sen milleti takmayacaksın kim onlar kaç paralık insanlar hicbisey senin huzurun mutlulugundan önemli değil sen mutsuz huzursuz olursan bebeginde bunu hisseder daha çok huzursuz olur bak sana Bi tavsiye vereyim belki işe yarar 4 aylık bebeğim var ona rağmen gören herkes gıpta ediyor bu ev nasil böyle tertemiz diye oncelikle evinde eşya azalt tablo biblo misafir tabakları canaklari vitrin konsol vs ne varsa at gitsin hiç acıma yok lazım olur yok şu bu olur diye 3 yorganın 4 yastığın 5 havlun vs olsun eşya ve kiyafette sadelesmeye gidince nasıl rahatlayıp huzur bulduğunuz göreceksin sonuçta biz eşyalara hizmet etmeyecegiz onlar bize hizmet edecek biz onlara köle olmayacağız eşyalarını sadelestirdikten sonra kendine Bi tertip düzen oturt herseyi yerli yerine koy orda sabit kalsın kendine Bi temizlik günü belirle sadece o gün evi tamamen kaldır o gün dip bucak temizle yemeği 2 günlük yap her gün yapmaya kalkma imkanin varsa 2.el bile olsa Bi robot süpürge al nasıl rahatlayın iş yapmanın aslında hiç zor olmayıp pratik olduğunu göreceksin
(104 puan) tarafından
Tmm denicem çok teşekkür ederim tavsiyen icin
-Reklam-
0 oy
(1,199 puan) tarafından
Bence senin üstünde başka bı baskı varda kendini işe adamış gibisin yani esinmi iş için baskılı yada fazla.titiz biri onu düşününce belki yoruluyordur beynin ayrıca o işi bitirmesen bile normal karşıla beyninde olabilir isim yarım kalabilir çocuğum var diye düşün toparlarsin kendini 
0 oy
(1,537 puan) tarafından
Dusundukcede yapmaya mecalin kalmıyor dimi ben sabah uyanıyorum aklıma ne iş gelirse yapmaya başlıyorum düşünüyorum sonra surasida var burasida var buhran geçiyorum sonra oturup bi kahve çay içiyorum dinleniyorum az biseyler izliyorum atıyorum ağzıma sakızı işlere koyuluyorum hiç düşünüpte motivasyonunu bitirme düşününce gözünde büyüyor ama düşünmeden başlayınca çabuk bitiyor Rabbım sağlık sıhhat versin herkese iş bi şekilde yapılıyor sağlığımiz yerinde olduktan sonra 
0 oy
(5,234 puan) tarafından
Bende öyle ya beynim yerinde ama sanki yok cok dolu ağrıyor artk şunu yap bunu yap diye diye temizlik takıntım var 7 de uyanır cocuklar kahvalti şu bu sonra mutfaktan başlarım süpür sil toz camasir tuvalet banyo hergun ben yatakları 2 gunde bir sökerim cok pis bir takıntı hastaneye goturcek eşim bu gidişle yaşım daha 29 heryerim ağrıyor ya bide iki cocuk var yeter valla bezdim
0 oy
(5,815 puan) tarafından
Oldugu kadar olmadigi kader de. Sen herseyden daha degerlisin. Dun gece cck uyumadi bende uyumadim bugun ne spora gttim ne baska bise. Cck uyuyunca dinlendim. Simdi uyutmaya calisiom

O yuyuyunca bende uyucam. Otekisini babasina dedim okuldan al diye.  Klozetler lavabolar camasirauladim bugum

Mutfagi topla sil supur yaptim okadar. Toz alinacak uyu var camasir yikanacak oglan alt cekmeceleri kurcalamis falan ama umrum disi yarin bakarim onlara. Bugun tek ihtyacim mukroptan olmeden yasanilasi bir ev ve dinlenmek
0 oy
(10,879 puan) tarafından
OKB oluyo bacım doktora gitmelisin bende de var o akşam yatarken taa kafamı yastığa koyunca basliyo en ince ayritindan basliyorum hemde bak dün gecekini anlatıyım sana sabah kalkcam ilk iş çocuğu emzirmek sonra üstünü değiştirmek terlemistir çünkü sonra bezini değiştiririm sonra kahvaltısını hazırlarım o zamana kadar bi kaşık pekmez yedireyim sonra kahvaltısını yaptırayım sonra ben biseyler atistirayim sora hemen akşam yemeğini ocağa koyacim aradan çıksın mutfağı toplayayim mutfak bitmiş olsun sonra çocuğa bi ara öğün yedireyim onu da yikadiktan sonra diğer odalari toplamaya gideyim önce yatak odası sonra çocuk odası oturma odası salon banyo bunları topladıktan sonra süpürüp sileyim ondan sonra banyo tuvalet yıkayın makinaya çamaşır atayım çocuğa öğlen yemeğini yedireyim onu uyutayim sonra ben yemek yiyim dün gece bunları ince ince yazdığım gibi planlarım şükür hesini yaptım sahada eklerdim de eşim erken gelecek işten o yüzden eklemedim şimdi de kalan işleri planlıyorum yarına camlar silinecek perdeler yıkanacak petekler yikanacak herseyim o kadar planlı programlı ki anı biswy olsa aşırı geriliyorum işlerim yarım kalcak diye yapamadiysam gece sınırlı uyuyuorum bitmedi diye anı missfirden nefret ederim mesela bana gerçek olan 3 gün önceden haber etmeli yoksa evim pis olacak pis gorecekler ikramlık hazırda olmayacak bunlar olmayınca muhcup olcam ya arkamdan laf ederlerse bu düşünceler yığını beni yedi bitirdi kendimi bildim bileli 44 kiloyu gecemedim bi hamileyken 55 kiloya çıktım o kadar 
(1,537 puan) tarafından
Ay  bunaklar gibi bide unutuyorum yazdığımı bak şimdi iş yapamaz hale geldim devamlı yatıyorum halsizlikten bitkinlikten bi iş yapsam yoruluyorum hemen canının kıymetini bil sen bitersin iş bitmez
(104 puan) tarafından
Oyyy çok zormuş
(10,879 puan) tarafından
Kız niye hasta mısın bazen banada oluyo yerimden kalkamiyorum hiç bişey yapmak istemiyorum o zamanda başıma ağrılar giriyo hiç bi iş yapmadım şu hale bak evi b.k goturuyo bi misafir gelse ne der arkamdan diye kendi kendimi gaza getiriyorum basım agriyo daha çok yatıyorum ama gerçekten takıntılı hayat çok zor
(1,537 puan) tarafından
2 haftadır böyleyim bezgin yorgun isteksiz zor uykuya dalıyorum dalinca uyanamıyorum önceden oğlum a dese hemen kalkarım şimdi cocuk başıma geliyor ağzımı yüzümü yaliyor yaliyor öyle uyanıyorum bugün kan vermeye gidicektim düşün ona bile mecalim yoktu gidemedim vitaminler ağır ağır düştü heralde farkına varamadım kim ne derse desin bosver kendi sağlığına bak ihmal etme kendini ye iç düşme elden ayaktan
(10,879 puan) tarafından
Sen iş güç yapcam diye bişey yemedim kesin vitaminlerin düştü kız Allah seni ben akşama kadar dip köşe dvde dört donuyodam da sabaha kadar mutfağı boşaltıyorum eşim abur cubur aliyo sabaha kadar kapisiyoruz resmen kim önce kalkarsa o yiyo sabah sen benim çikolatalı yemişsin sende benim biskuvimi yemişsin diye
0 oy
tarafından
Vallah bende akşamdan kuruyorum ertesi gün kurduklarm bitmiyor strese giriyorum 
0 oy
tarafından
Dinine dünyana faydali mesguliyetler edinmek surekli bu hususlarda dolu olmak yardimci olabilir 
(1,216 puan) tarafından
Ben bunu denedim ozamn daha da zorlaşıyor işler ya bu defa da geride kalanları düşündükçe kafayı yiyor insan. Hani eskiden kurna okur sohbete gider düzenli bir hale koyardim herşeyi ama bu defa da gündüz yapamadığımi gece yapmaya başladım uyku sorunu çıktı. Önce psikolojik olarak çözüm bulmak gerekli
tarafından
Ben faydasını gordugum için demiştim ama sanırım kişiden kişiye degisiyor . Evet okb boyutunda vs ise uzman desteği gercekten guzel olur
0 oy
(2,089 puan) tarafından
Bende aynıyım yatakta gözümü açıyorum direk işler geliyor aklıma hemen koyuluyorum kahvaltı yap işleri yapicam diye kendimi harab ediyorum 
0 oy
tarafından
sakinlestirici bu dusunme olayini kafada rahatlatiyor dr gorun dilersen
0 oy
(10 puan) tarafından
Günde 3 kez tuvalet banyo temizliyorum ve 3 tur evi süpürüyorum. Biri gelse wc kullansa o cıktımı ben giriyorum ardından hemen camasır suları vs temizliyorum. Kovidden sonra böle bi takıntım oluştu. Elimde mop bez geziyorum akşama kadar. Psikologa gittim başka takıntılarımda var bana bi evcil ****** sahiplenmemi önerdi. Çok yorucu bişey aslında fizikende psikolojik olarakta yoruyo beni. Bazen frenlemek istiyorum yapmıcam diyorum en fazla 10 dk sürüyo kendimi ya mop yada wc temizlerken buluyorum. 
0 oy
(9,109 puan) tarafından
Ben de yarının işini bile bugünden planlıyorum ama öyle stres yapıp öldürmüyorum kendimi 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 382 göst.
6 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melek06 (869 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 107 göst.
25 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Ballbadem (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 249 göst.
24 Şubat 2021 Diğer kategorisinde ❤Hanifela ❤ (4,725 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 336 göst.
16 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

405,838 soru

12,162,770 cevap

36,609 kullanıcı