Kizlar dun esimle dini konularda konusuyorduk namaza basladigim icin esim cocuklarimizada dua et falan dedi ederim zaten baslama sebebim cocugumun sagligina kavusmasi dedim o vesiyle oldu belkide dedim sonra esime dedim iste sende dua et yer gok dua ustune vs konu konuyu acti ben bir cok seye inanmiyorum tamam allah var bir yaradan var ama ben olan anlatilan olaylara inanmiyorum dedi .mesela erkekler neden sunnet oluyo allah bizi kusurlumu yaratmis nie diger dinlerde yok bizim dinimizde var dedi bende bilmiyorum dedim peygemberimiz sunnetsiz dogdugu icin ondan sonra dogan erkekleri sunnet etmisler buda kulturlesmis dedi. Bende bilmiyorum ne diye bilirimkidedim .sonra gökten koc inmis peygamberimiz oglunu kurban ederken bicak kesmemis hangi peygamberdi unuttum kizlar .onada inanmiyorum dedi bende nie inanmiyosun rabbim isterse herseyi yapar yoktan varda eder yokda eder istemezse olmaz dedim .ben inanmiyorum dedi sonra madem cok dindar olmamiz gerekiyo ya evliliktede muslumanlara 4 tane es ile evlilige izin veriliyo nie kimse uygulamiyo araplar disinda dedi bende evleniyim durumum iyi nasil olsa hepimize bakarim bunlarda dini seyler dedi bende bilmiyorum ama onu duydum esin rizasi almak önemli dedim. Simdi dedi baskabir ulkede yasayip musluman olmayan biyerdeyse musluman degilse ama cok iyibir insansa bu adam cennetemi gider cehenmememk dedi bende ben bilemem ama allah akil fikir vermis degistirebilir musluman olabilir dedim sonucta diger kitaptar degisti kurani kerim degismedi dedim. Ben inanmiyorum dedi herkes bisey diyo dedi acikcasi cok üzüldüm asiri zoruma gitti tamam inanci zayif alkol iciyo kuran namaz bilmez ama bukadar dinden ciktigini dusunmuyodum ne anlatsam sen buna inaniyomusun diyo cenaze namazj diye bisey yokmus hocanin gommesi yasin okunmadi falan yokmus dinimizde diyor butane hoca acikladi diyor hz musa yok oylebir peygamber diyor sende nerde islami karalayan hocayim diye gezen var onlara inaniyosun dedim cok sinirlendim.peygamberimizin cenaze namazi 5 kere kılınmis kac gun surmus dedim yok kokardi yok bekletmezler falan dedi.bende onun kokusu gül kokusu sacmalama dedim allah istemezse yillarca durur o sekilde onun gucu herseye yeter senden baskasindanmi korkacak hasa dedim.sehitlerin ermislerin cenazeleri curumez kalir oyle dedim yok canim biyolojik olarak imkansiz diyo.o biyolojiyi yaratan kim dedim sen bitane sac telini bile yaratamazsin o teknolojiyi kimse bulamaz dedim. Hala ben inandigim bana sen ni arastir oku diyo allaha her namazimda imanimizj artir beraber namz killim diyorum allahim beraber namaz kilmayi nasip et diye ama cok üzgünüm asiri huzursuzum amcasi inacsiz hicbiseye inanmiyo resmen esimide cok etkiliyo o boyle dusuncek yapida degildi anliyorum cok inacsiz bir ailede buyumus kaynanam 55 yasinda surelwri ogrendi namaza basladi kayinbabam alkolik cumaya bile gitmezler cok zoruma gidiyor sukur etmeyi bile bilmiyolar cok yanliz hissediyorum onlar gibi olmaktan kurtuldum son anla aklim basima geldi korkuyorum kizlar napcam ben
Aslında bütün soruların cevabı ne bir hoca ne bir uzman en iyi hoca da en iyi uzmanda Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim. Ve onun arkasından Hadistir. Rabbım bizleri ve eslerimizi doğru yolda hak yolundan ayırmasın
1,493,261 soru
24,398,880 cevap
349,953 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın