Öğretmen eksikliği Türkiyenin her şehrinde var, örneğin 100 bin öğretmen atansa açık kapatılmaya yaklaşır ama her yıl 20 seçim zamanı 40 bin atama yapılıyor siz buradan anlayın. Hadi devletin parası yok az atama istiyor diyelim, buna da eyvallah... ama ben neden İstanbul da dehşet derecede öğretmen açığı varken kalkıp bebeğimle kocamla Hataya zorla gönderiliyorum? Benim hataylı arkadaşım İstanbul da öğretmenken ben Hatay'da bebeğimi kime bırakıcam kocamdan nasıl ayrılacağım bunun derdine düşüp saçımı başımı yoluyorum. Yıllardır vatandaşlardan kimse bile mi çözüm önerisinde bulunmuyor, şikayetçi olmuyor?? Bu durum hiç mi iyileştirilemez mesela atamadan sonra yeniden bir ekran açılsa belki yer değiştirmek isteyen öğretmenler tanışsa veya tanışmadan yer değiştirse, veya açılan bölgeler atama hakkını elde eden hocaların yoğunluğuna göre açılsa ? Ya da deprem oldu hadi herkes kaçtı oradan ve devlet orayı ısrarla inşa etmek istiyor, o zaman hayli fazla atama yapsın oraya ve evli ve özellikle çocuklu bebekli öğretmenlere yeniden seçme hakkı versin kendi şehrinde . Zaten her şehirde öğretmen açığı fazlasıyla var....!