1 yaşında kızım var. Ne zamanki Bi şeyler demeye başladı kaynanamlar her lafı değiştirerek söylüyorlar ve ben bunu çok yanlış buluyorum. Benimle aynı fikirde olmayabilirsiniz ama ben bunun çocuğun konuşmasını etkileyeceğini düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse ; masada yemek yiyoruz. Kaynanam kızıma al eppek(ekmek) ye diyor. Su vericek, iççi iç diyor. Mesela anne dedirticek anii diyor. Her kelimeyi değiştiriyor. Çocuk ağzıyla konuşuyor. Eşimin adı zikrullah. Kızım duya duya o sesi çıkarmaya başladı. Tabi ki bir yaşındaki çocuktan zikrullah demesini beklemiyorum ama diyebildiği kadar desin. Kendi kendine öğrensin doğrusunu öğrensin. Kaynanamın yanında da dedi babasına zikrullah diye. Ne diyor diye sordu ben de babasının adını diyor dedim. Hemen çocuğa de kızım çikulah de diyor. Yav adamın adını niye değiştiriyorsun. Zaten söyleyemiyor. Zamanla dili dönücek. Ne diye bunu yaparsın. Ben de uyardım doğru kelimelerle söyle dedim. Bu lafıma darıldı. Küserse küssün yani çocuğa doğrusunu öğretmek varken neden bu yol.? "R" harfi bulunan kelimelerdeki r'leri çocuğa asla söylemiyor. Yuvarlayarak veya yerine "Y" harfini getirirek söylüyor. Saçma geliyor bana bu