0 oy
152 göst.
Diğer kategorisinde (983 puan) tarafından
1 yaşında kızım var. Ne zamanki Bi şeyler demeye başladı kaynanamlar her lafı değiştirerek söylüyorlar ve ben bunu çok yanlış buluyorum. Benimle aynı fikirde olmayabilirsiniz ama ben bunun çocuğun konuşmasını etkileyeceğini düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse ; masada yemek yiyoruz. Kaynanam kızıma al eppek(ekmek) ye diyor. Su vericek, iççi iç diyor. Mesela anne dedirticek anii diyor. Her kelimeyi değiştiriyor. Çocuk ağzıyla konuşuyor. Eşimin adı zikrullah. Kızım duya duya o sesi çıkarmaya başladı. Tabi ki bir yaşındaki çocuktan zikrullah demesini beklemiyorum ama diyebildiği kadar desin. Kendi kendine öğrensin doğrusunu öğrensin. Kaynanamın yanında da dedi babasına zikrullah diye. Ne diyor diye sordu ben de babasının adını diyor dedim. Hemen çocuğa de kızım çikulah de diyor. Yav adamın adını niye değiştiriyorsun. Zaten söyleyemiyor. Zamanla dili dönücek. Ne diye bunu yaparsın. Ben de uyardım doğru kelimelerle söyle dedim. Bu lafıma darıldı. Küserse küssün yani çocuğa doğrusunu öğretmek varken neden bu yol.? "R" harfi bulunan kelimelerdeki r'leri çocuğa asla söylemiyor. Yuvarlayarak veya yerine "Y" harfini getirirek söylüyor. Saçma geliyor bana bu

4 Cevaplar

0 oy
(98 puan) tarafından
Kesinlikle haklısınız bebek olan kaynananız mı yoksa sizin çocuğunuz mu Ne kadar saçma insanlar ne kadar meraklı üstüne vazife olmayan şeylere karışmaya kesinlikle tavrınızı koyun doğrusu neyse Çocuğunuza onu anlatın dili döndüğünce zaten çocuğunuz söyleyecektir
(983 puan) tarafından
Aynen öyle ben de öyle düşünüyorum. Zaten zamanla dili dönmeye doğrusunu söylemeye başlayacak niye çocuğun aklıyla oynuyorlar bilmiyorum. Dedem de kardeşime öyleydi şu an 3 yaşında r leri söyleyemiyor. Yeni yeni öğreniyor.
(98 puan) tarafından
Yazık ya siz daha iyi bilirsiniz tabi ama Çocuğunuza her defasında doğrusunu söyleyin kaynananızı uyarın
-Reklam-
0 oy
(2,183 puan) tarafından
Yaw hastayım su eskiler muhabbetine çocuğu yetiştiren annesi en doğrusunu o bilir ya b.k var gibi büyükler kendi dogurmus gibi bide büyütmek istemeleri yokmu tamam tecrübe olabilir ama belli yerde aktar çocuğun gelişimine karışma psikologlar bile anneler babalar lütfen yetiştirip büyütürken aile buyuklerini ekarte edin çocuklar bunlara alışıp sonradan değişebiliyor diyorlar ama yok illa dedileri olacak kendi ailemede eşimin ailesinede diyorum çocuğu biz yetiştirip ogretecez lütfen sadece gelin sevin oynayın ama lütfen yetiştirmeye çalışmayın onun annesi babası var zaten diyorum annem gelse bişey dese kayinvalidem bişi dese ben bişi desem cocuk resmen karmaşa yaşıyor ne doğru ne yanlış anlayamıyorum çünkü herkesin görüşü yetiştirmesi farkli alınacak gücenecek bişey yok 
0 oy
(11,033 puan) tarafından
Düşüncen çok doğru daha yeni konuşan çocuğa sürekli böyle yapılmaz. Yine de kalp kırmalık bi konu değil. Güzelce konuşup anlaşın
0 oy
(984 puan) tarafından
Ay nasıl gıcık bı durum ya kendini aşmış artık kaynanan darilirsa da darılsin yani çocuğun konuşmasında değişiklik yapılmasındansa

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 690 göst.
29 Ekim 2020 Aile kategorisinde Arse (137 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 1,629 göst.
17 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,224 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 236 göst.
25 Kasım 2024 Diğer kategorisinde 1996 Anne (1,253 puan) tarafından soruldu

404,894 soru

12,129,168 cevap

36,496 kullanıcı

...