0 oy
246 göst.
Diğer kategorisinde (266 puan) tarafından
Kızlar günaydin 6bucukta kalktim eşimi işe yolcu etmek için salonuma girdim ampulun etrafinda kocaman bisey ucup duruyor ilk baş anlamadim kelebek oldugunu eşek arisi sandim korktum dedim nerden girmis bizim camlarin hepsinde tel var cunku imkansz yani kendi kendime bi yere konsada anlasam diyom neyse kondu baktim kocaman bir kelebek eşime soyledim dedi bisey olmaz ugurdur dedi zaten o bugun ölür dedi niye dedim kelebeklerin bir gün ömrü var ya dedi sonra dedim valla öldürme hayvanin zaten bi gun omru var dedim oyle gulustuk neyse ama kocaman ya nerden girmiş anlamadım kelebek uğur diyorlar doğrumu 

4 Cevaplar

0 oy
(111 puan) tarafından

Uğur mu bilmiyorum ama 1 günlük ömrü yok kelebeğin 2 ile 4 hafta yaşayan da var türüne göre değişir 1 yıldan fazla yaşamazlar kelebeğin bir günlük ömrünün bir hikayesi var :))

Kozadan çıkınca kanatları olduğunu fark eder ve kanat çırpmaya başlar. O kadar güzeldir ki uçmak. Deredeki kurbağalara bakar, artık onlardan korkması gerekmiyordur, çünkü uçarak onlardan kaçabilir. Kanatlarını çırpar ve ormanın derinliklerine doğru yol almaya başlar. Çiçek özleri içer ve diğer böcekler ile muhabbet eder. Ama bir şey onu ormanın daha derinliklerine çeker.

Sonunda bir şelalenin kenarına varır. Harika bir manzara vardır. Doğa muhteşem der. Kelebek olduğu için şükreder. Tırtıl iken hayat ne zordur. Etrafına bakınır ve onu görür. Hayatına anlam katacak kelebeği. Ona doğru uçar. Arkadaş olurlar ve gün boyu birlikte dolaşır ve eğlenirler.
Akşam olunca içindeki ses "onu sevdiğini söyle" der. Kelebek niyetlenir ama bir türlü söyleyemez. En son içinde ki ses güçlü bir dürtüyle "SÖYLE HADİ" der. O da şöyle der "Yarın söylerim yarın". İçindeki ses peki der sen bilirsin ve susar...

 Şöyle bir bakın hayatınıza aslında hepimizin hayatı o kelebeğin hayatı gibi. O ne zaman öleceğini bilmiyor. Biz de bilmiyoruz. Onun ertelediği şey ile sizin ertelediğiniz şeyler arasında da fark yok. Şöyle bir düşünün bir kelebek kadar belki de ömrümüz. Onun koca bir günü var sizin de öyle. Neden bu kadar eminiz yarını görebileceğimizden. Kim bilebilir ki hayatımızın son günü olmadığını.
Şöyle diyorum, sarılın birbirinize, söylemeniz gerekenleri söyleyin. Sevin birbirinizi büyük hesaplar yapmayı bırakın. Size koskocaman bir gün verildi ve belki bir ömür. Sevdiğinizi söyleyin. Her sabah aynaya bakın ve şunu söyleyin: Eğer bugün son gününüz olsaydı neler yapardınız. Yine dargın mı kalırdınız küstüklerinizle. Kelebek ne kadar ömrü olduğunu bilmiyordu, onun için yarına bıraktı işlerini. Siz kelebeğin ömrünün ne kadar olduğunu biliyor ve ona kızıyorsunuz, söylemeliydi diyorsunuz.
Aslında hepimizin ömrü kelebek kadar ama bunun farkında değiliz... O halde yarına bırakmayın işlerinizi

(26 puan) tarafından
Ayy bu çok iyi geldi güne pozitif başladım ellerinize sağlık bende duymuştum hikayesini tabi ama bu kadar detaylı ve iç açıcı dinlememiştim ❤️ :))
(266 puan) tarafından
Cok pozitif bir hikaye yaa :)))
(111 puan) tarafından
Evet bencede öyle amma gidince amma bitince bazı şeylerin değeri biliniyor maalesef ömür de böyle bişey Allah hayırlı bi şekilde yaşamayı nasip etsin :))
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kelebek uğur getirir mi bilmem ama kız heryer telliydidiyorsun koca kelebelek nerden girmiş eve
(266 puan) tarafından
Valla bende onu anlamadim hala gitmedi perdede duruyo oyle kocaman bacım
0 oy
(2,354 puan) tarafından
Esın müjde bocegı ile karıştırmıs
(266 puan) tarafından
Bilmemki valla o mujde bocegi dedigin ugur böceği demi
0 oy
(665 puan) tarafından
Valla bende öyle diyordum kelebek ugurdur diye kulağımın içine girince uğur olmadigini en acı tecrübe ile anladım malesef :D gece gece acile zor attık kendimizi doktorlar gülme krizine girerek çıkardılar kulağımdan kelebeği artık nerde görsem kovaliyorum Allah affetsin 
(266 puan) tarafından
Anamm nasil girdi kiz kulagina hic hissetmedinmi girmeye calissirken falan ufakmiydi bari

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 136 göst.
28 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Rabianur (765 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 406 göst.
30 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 231 göst.
25 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Ozgegzem (515 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 72 göst.
4 Ağustos 2022 Aile kategorisinde deryaass (1 puan) tarafından soruldu

381,191 soru

11,411,808 cevap

34,954 kullanıcı

...