0 oy
405 göst.
Aile kategorisinde (1,152 puan) tarafından
Kızlar Tiktok da bi kadın gördüm küçük birkaç günlük bebeğini her kakası geldiğinde tuvalete götürüyomuş bezine yaptırmıyomuş. Bebeğinizin tuvaleti geliyo ama siz onu tuvale götürmek yerine altına yaptırıyosunuz değiştirirken yüzünüzü ekşitiyosunuz buda çocuğun psikolojisini kötü etkiler diyo. Tek kullanımlık Bez markaların tuzağı para kazanmak için böyle bi yol bulmuşlar eskiden anneler bez kullanmazdı diyo. Benim annem çocuklarını hep naylon bezle büyütmüş hiç tuvalete falan götürmemiş bana çok saçma geldi küçücük bebeğe işkence gibi resmen ikide bir tuvalete götürmek 

13 Cevaplar

+4 oy
(2,995 puan) tarafından

Şu tiktogu çıkaran mezarında ters yatsin inşallah 

Öyle insanları da Rabbım bildiği gibi yapsinnnn
(1,152 puan) tarafından
Çok garip bi devirde yaşıyoruz gerçekten hayretler içerisinde izliyorum
tarafından
Tiktok konusunda bi sey diyemem de verdigi bilgiler dogru aslinda :) tabi uygular uygulamaz herkes o ayri ben de ugrasmam ama yaratilista varolan bi ihtiyac beslenme sonrasinda bagirsaklar calistigi icin bebegin ne zaman cis kaka yapacagini kestirmek zor degil tuvalete goturup cis pozisyonunda tutunca yapiyolar :)
(5,844 puan) tarafından
Ay aynn tiktok nalet bisey milletin yuvasini yikiyor. Ama o olay cok moda tuvalet egitimi degil tuvalet iletisimi deniyor:)) bence kendine macera arayan bos vakti olan oturup da cociugu. Ciş kaka saatlerini takip edip usenmeden gdip tuvalete tutan falan sabirli entel dantel annelerin tercih edebilecegi bisey. Edebimle bir beze 8 tl verir gunde 40 tl 48 tl yi cöpe atarim iki sene boyunca:)
tarafından
Ay bende ya max bir haftada çiş egitimi veriliyo zaten vakti gelince ha zor mu zor ama dk basi tuvalete goturup takip etmekten daha kolaydir :)
-Reklam-
+1 oy
(17,015 puan) tarafından

İşlerine gelince eskiler böyle yapıyordu işlerine gelmeyince eskiler bişey mi biliyor ya oluyor. Bu iş sabır isteyen bir iş. Hele ki 2 3 çocuğu olanlar için. Ben 3 çocukluyum ikisi tuvalete gider digeri 1 aylık o zaman benim tuvalette yatıp kalkmam lazım böyle bir işe kalkisirsam:D

(1,152 puan) tarafından
Demi ya  hem vakti gelince gider zaten 1 bilemedin 2 yıl zaten sonrasında hep tuvalete gidecek ne bu acele
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Aslında doğru söylüyor. Bebekler dikkat ederseniz bezi açınca hemen çiş yapar. Aslında kimse bezine yapmak istemiyor. Ama tabi büyük uğraş. Uğralabilene ne güzel. Ne pişik var ne enfeksiyon 
(1,152 puan) tarafından
Ama canım düşünsene küçücük birkaç günlük bebeği torba gibi ikide bir tuvalete taşıyıp o pozisyonda tutmak daha mı iyi
(1,216 puan) tarafından
Kaynanası kucağına o şekil alsa kıyamet koparır bacaklarını kıracak diye ama
(5,471 puan) tarafından
@1265..... sakin ol. Bu ne saldırganlık. Bu kadar fevri olma.

@papatya bebek buna alıştığı için uzun süre tutmuyorsun zaten. Kaldı ki gaz için de çok iyi bir pozisyon o. İşte tek sıkıntı kalça çıkığı olan vakalarda tehlikeli. O yüzden önce bi muayene ettirmek lazım.
(1,216 puan) tarafından
Fevri olduğumu sanmıyorum gayet sakin yazdım
(5,471 puan) tarafından
Yeap. :D Kesinlikle :D
(7,459 puan) tarafından
Valla bende şöyle düşünüyorum işlerine gelince eskiden bu mu vardı işlerine gelince eskiler ne bilir birde katılıyorum kaynanası ya da herhangi biri öyle tutunca kıyameti koparırlar çok çok yanlış ya taksın üç sene bez ne olcak
(1,216 puan) tarafından
Söyleyince fevri oluyoruz
(7,459 puan) tarafından
Yok gerçek bir düşünce kesinlikle katılıyorum
0 oy
(123,245 puan) tarafından
bu yontem burda yayginlasmaya basladi ama cok sabir isi
(1,152 puan) tarafından
Bana çocuğa eziyet gibi geliyo. Küçük bebekler sürekli altına yapıyo sürekli torba gibi tuvalete taşımak o pozisyonda tutmak bilmiyorum doğru gelmiyo
(123,245 puan) tarafından
burdakiler bu yontemi destekliyo
0 oy
(1,471 puan) tarafından

He gayrı tuvalet te yatak:D

0 oy
(1,471 puan) tarafından

He gayrı tuvalette yatak:D

(1,152 puan) tarafından
Ahahahaha demi :D
0 oy
(9,109 puan) tarafından
Yedi yirmi dört çocuğu gözlemleyip tuvalete götürüyor başka bir iş yapmıyor o zaman. Çok saçma..çocuğu rezil etmekten başka bişe değil 
(1,152 puan) tarafından
Üstelik yenidoğan döneminde falan sürekli altına yapıyo bebekler yani hep tetikte beklemek lazım
(9,109 puan) tarafından
Emzirirken çiş yapar genelde yenidogan mesela emzirirken biraktirip çise mi götürüyor. Saçmalık bence. Like uğruna millet napacagini şaştı iyice
0 oy
(4,753 puan) tarafından
Kızım altını her değiştirdiğimde  yeni çişini  yapıyor dili olsada söylese 
(1,152 puan) tarafından
Ahahaha bu bebeler hep ayni
0 oy
(1,216 puan) tarafından
Yav nasıl kullanmamış annem yaz kış demeden ellerinde yikamislae bide herkes bişi birliğini sanıyor ya
(1,152 puan) tarafından
Aynen ya hazır bez bilmezdik naylonu keser bez yapardık der
0 oy
(7,459 puan) tarafından
Çok yanlış çok bebek ya daha bebek ne omurgası hazır ne vücudu hazır öyle tutulur mu allah aşkına masraf madem hiç çocuk yapmasınlar daha iyi valla bezler feda olsun bebeklerimin keyfinden rahatından sağlığından daha önemli hiç bişey yok
(1,152 puan) tarafından
Ben bebeklerin o şekilde rahat ettiklerini kesinlikle düşünmüyorum. Anneye sormak lazım seni o pozisyonda çiş tutsalar hoşuna gider mi diye
(7,459 puan) tarafından
Kesinlikle bende düşünmüyorum çok çok yanlış
0 oy
(17,316 puan) tarafından
Tuvalet iletisimi diye bir şey var ama ben yüzümü buruşturarak temizlemiyorum altını gayette güle oynaya yapıyoruz ayrıca uzman olması lazım çocuğun psikolojik durumuna teşhis koyması için 
(1,152 puan) tarafından
Bence çocuk bakmayı çok duygusal ve mükemmelleştiriyolar. Alt tarafı 1-2 yıl bez kullanılıyolar yani o bebek doğduğundan beri tuvalete gitti diye diğer çocuklardan farklı olmayacak.
(17,316 puan) tarafından
Yani enerjisi varsa uğraşsın kendi tercihi ama bir çocuk doguranin " uzman" olup tavsiyeler vermesini komik buluyorum ben benim oğlum 2 yaşına geliyor kv tutturdu tuvalet eğitimi ver ben bakıyorum çocuğuma tanıyorum onu hazır değil diyorum 3 sene bezle gezse kıyamet kopmaz diyorum
0 oy
(13,623 puan) tarafından
Biz hepimiz oyle büyudul. Bez olayı yok. Kizımda istedim çok tepki gösterdiler bu sefer oğlan da deneyeceğim. Yüz yıllardır vardı bizde Tuvalet iletişimi diye sundular şimdi 
0 oy
(13,481 puan) tarafından
Benim anneannem der hep 40 i çıkınca tutu tutuyor alışır diye doğru da söylüyor evet eziyet belki ama sinyallerini öğrendiğinde ilerde tuvalet eğitiminde zorlanmiyorsun ben 4 aylikti lazimliga başladım 17 aylık şuan korkmuyor lazimliktan en azından ona yapılması gerektiğini biliyor henüz tuvaletini söylemese de 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 66 göst.
17 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Akile (90 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 188 göst.
13 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Ashshhshs (996 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 131 göst.
14 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hillll (606 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 196 göst.
1 Mart 2022 Diğer kategorisinde Dilaray1404 (309 puan) tarafından soruldu

406,514 soru

12,192,851 cevap

36,721 kullanıcı

...