0 oy
293 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (37 puan) tarafından
Merhaba anneler, dün 2yaş 10 aylık çocuğuma konuşma bozukluğu (alalia) teşhisi koyuldu. Hiç konuşması yok. Bu konuda tecrübeli anneler bunu yaşayan anneler varmı? Kaç yaşında düzeldi çocuğunuz?

4 Cevaplar

0 oy
(11,781 puan) tarafından
Alalia ne demek.benimde 4 yaşında yeni yeni konuşuyor 
(37 puan) tarafından
Alalia bi türlü konuşma bozukluğu hiç konuşmayan,konuşamayan (hiç bi kelimesi olmayan)çocuklara söylenilen teşhis. Sizin çocuğunuz 4  yaşına kadar kelimesi oldumu hiç?
(11,781 puan) tarafından
Vardı şükür ama cümle yoktu halada her şeyi diyemiyor anlaşılir değil.ama kelimeri vardı yarım yamalak yanlış fln..acaba duyuyor mu belki duymadığı içindir
(37 puan) tarafından
Tüm testleri yaptırdık her şeyi normal çıktı. Duymada iyi. Kelime bile yok bizde doktorumuz beyinde konuşmayla bağlı hasar görmüş olabilir söyledi. Dil terapisini önerdi inşAllah düzelir diye umuyorum.
(11,781 puan) tarafından
Çocuk nörolojiyede gösterin bence. Sonra dil terapistine götürün bizde götürüyoruz
-Reklam-
0 oy
tarafından
Nasıl yani hiç mi konuşmuyor anne baba vs 
(37 puan) tarafından
Hayır hiç bir kelimesi yok.kendi kendine farklı seslerle konuşması var ama anlaşılmıyor.
tarafından
Benim yeğenim hiç konusmuyordu 5 yaşına geldi bülbül gibi konuştu olabiliyor böyle şeyler üzülme
(37 puan) tarafından
Bi şey sora bilirmiyim  yeğeninizi doktora ve ya dil terapistine götürmüşlermiydi? Yani yoksa hiç bi şey yapmadan kendiliyinden dili açılı verdi?
tarafından
Yengem çok götürdü hastane hastane gezdi kızıyla hep konuştu yani çevresinde bir sürü çocuk var bi o konuşmuyor artık annesi hep ağlıyordu sonra bi anda konuştu tüm kelimeleri söylüyordu cümle bile kuruyordu o günden sonra dahada susmadı aşırı çenesi düşük ha bire konuşuyor
(37 puan) tarafından
Çok şükürler olsun darısı bizimkinin başına.
0 oy
(443 puan) tarafından
Kızım 11 yaşında oğlum 9 yaşında ikisininde konuşma bozukluğu var ama öyle bir teşhis ilk defa duydum bize hafif düzeyde zihinsel denildi şimdi de kızıma disleksi teşhisi konuldu kızım yine cumle kurması kendi iyi kötü ifade etmesi var ama oğlumun anlaşılır pek cümleleri yok yılardır rehpirasyon merkezine gidiyoruz dil terapisti alıyoruz ama işte olmadı mu olmuyor Rabbimden gelen baş üzerine 
(37 puan) tarafından
Benim oğluma da konuşma bozukluğu denildi birazda zihinsel gerilik var dedi doktor konuşmadığından dolayı oluyor söyledi. Konuşursa düzelirmiş arkadaşda edinemiyor bu yüzden çok çaresiz kaldım. Dil terapistine umudum var
0 oy
tarafından
5yasinda yeğenim bişi derken başındaki heceyi on defa tekrarlardi kekemeydi şimdi 12yasnda çok güzel konuşuyor 
(37 puan) tarafından
Bizim oğlan kendi kendine "ikava kab dele "falan böyle gün boyu sesli sözler söylüyor. Ama normalde bi kelimesi yol anlaşılır

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 329 göst.
8 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 1,072 göst.
15 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Oziis (1,955 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 306 göst.
16 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Kastamonuluyuz37 (78 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 259 göst.