0 oy
373 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (7 puan) tarafından
Herkese hayırlı günler biz köyde oturuyoruz kaynanam ile birlikte çiftçilik yapıyoruz patates zamanı geldi iki senedir işçi tutmuyorlar çünkü patatesler hastalıklı şikayet eden olur diye hep kendimiz topluyoruz ve bu kul hakkı hasta patatesleri yediriyorlar millete ve o parayı helal helal harcıyorlar ama elimden bişey gelmiyor bu durumda ne yapmalıyım eğer başıma bela olmayacağını bilsem arar şikayet ederim inanın ki gerçi nere aranır nereyee şikayet edilir bilmiyorum siz olsanız ne yapardınız 

11 Cevaplar

+1 oy
(4,987 puan) tarafından
Ben olsam onların günahına ortak olmam kul hakkı na girmezdim 

Gerekli yeri arar kim olduğumu söylemeden şikayet ederim 

Kul hakkından nasıl korkmazsiniz 
(7 puan) tarafından
Canım yazımda belirttim zaten kul hakkı olduğunu
(4,987 puan) tarafından
Tamam bende tekrarladım işte ☺️
-Reklam-
0 oy
(4,372 puan) tarafından
Bu günaha ortak oluyosun ama sende ordan yemiyor musun sonuçta sende toplanıp satılan paradan sana da haram can bu hafife alınır mı kul hakkı en büyük günahlardan Bi de nasıl oluyor hastalıklı patates neye sebep oluyor 
(4,372 puan) tarafından
Ayy aynen öyle ya neler varmış da haberimiz yokmuş bir dünya para veriyoruz yazık Bi kilo patates 18 TL olmuş bide ya
(8,084 puan) tarafından
Kızlar ben mimar değil, peyzaj mimarıyım. Zamanında da ziraatte okudum. Artık ilaçsız patates yok. İlaçsız olsa içinde kurt olur, böcek yemiş olur. Daha patates ekilmeden ilaçlanır tohumluklar. Ondan sonra bazıları ilaç vermez. Ona da ilaçsız derler
(1,302 puan) tarafından
Biz çiftçiyiz kızlar hiç bir sebze ilaçsın yetişmez gübresi vitamini verilmeyen sebze  mahsül vermez verdiği mahsüller hastalanır çiftçiye zarar ettirir en basit yaz salatalığına bile  kaç çeşit vitamin koyuluyor sağlıklı yetişsin diye☺️ evimin bahçesine kendimiz için ektiğim zebzelere bile 2 kere böcek zehiri 5 kere gübre koydum
(8,084 puan) tarafından
Aynen öyle. Ben de peyzaj mimarı olunca artık toprak verimi diye bir şey kalmadı maalesef. Ya vitaminlerle destekleniyor, ya da gübrelerle -doğal veya yapay-. Yani kanser dediği de sadece böcek hastalığı için köy halkı arasında kullanılan bir tabir. Bizim bildiğimiz kanser değil yani :)
(1,302 puan) tarafından
Evet  genelde vitamin eksikliğinden oluşan bir hastalık
0 oy
(420 puan) tarafından
Nasıl hastalıklı ilaç mı kullanıyor yetiştirirken 
(7 puan) tarafından
Evet ilaç oluyor
0 oy
(405 puan) tarafından
Galiba tarım ve orman bakanlığına şikayet ediliyor. Bence biran önce ara, Allah korusun bebeklere başlanan gıdalar arasında ilk patates var daha fazla susma canım vebali ağır olur. Gizli ihbar şeklinde yapabiliyorsan yap
(7 puan) tarafından
Başıma bela olur diye korkuyorum adımı verirlerse
(405 puan) tarafından
Vereceklerini sanmıyorum devlet sonuçta ama sen yine de özellikle belirt ismini sorduklarında söylemek istemiyorum öğrenirlerse başım belaya girer de anlayışla karşılarlar bence teftişe gelirler.
0 oy
(6,713 puan) tarafından
Nasıl hastalıklı anlamadım ? 
(7 puan) tarafından
patateste hastalık oluyor yani kanser deniliyor o patatese bozuk gibi düşün ve bu patateslerin asla tarladan bile toplanmamasi gerekiyor normalde topraktan mi oluyor patates cinsinden mi belli değil ama her türlü millete satıyorlar
(6,713 puan) tarafından
Yerinde ölüyüm şikayet ederim kul hakkı diyoruz bacım kim bilir kimler yiyor o patatesten her birinden nasıl helallik alacaksın düşün bi gizli gizli şikayet et yada başka birine ettir yazık çok üzüldüm sana gerçekten kimsenin vebaline girilmesin daha fazla
0 oy
(129,806 puan) tarafından
nasi hastalikli yani hastalik derken
0 oy
(669 puan) tarafından
Alanlar fark etmiyor mu dışarıdan hastalıklı olduğunu yoksa ilaçla mı yetiştiriyor 
(7 puan) tarafından
Hayır üstüne iyi patatesleri koyuyorlar kötüler alt kısımda kalıyor tabiki ilaç ta oluyor
(669 puan) tarafından
Anladım fileli paketliyorlar
0 oy
tarafından
Nasıl hastalıklı anlamadım 
0 oy
(11,027 puan) tarafından
Niye başına bela olsun ara gizliden şikayet et. Aha elinde telefon yaz Google bak nere şikayet edilir. Arama geçmişini temizle sonra nolur nolmaz. 

Ben olsam olay da çıksa susmam insanların hakkına girmek basit bişey mi sanıyorsun
0 oy
(6,087 puan) tarafından
Benim kayınbabamda çiftçi biber domates soğan vs eker biçer alan adam nasıl kontrol ediyor bizim alan adam gelip kendisi kasalara döküyor tatarken kontrol ediyor. Kaldı ki nasıl bu günaha giriyor ya kayınbabam biberin köşesinde güneş yanığı varsa bile satmıyor adama normalde adam onları 3 4 lira ucuzdan ayrı kasalayıp alıyor ama kayınbabam satmıyor eve getiriyor 
0 oy
(1,052 puan) tarafından
Ya sanki gecen ki postun da da sırf para vermek istemediği için adam tutmuyor diyordun ben ilk defa duyuyorum patateste ki hastalığı kanser yaptığını evet üst yaprakları mantar olur ilac yapılır ve gecer yani ve cok yağış aldığında olur 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 212 göst.
29 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,212 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 487 göst.
21 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Sevgi guzel (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 773 göst.
26 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Nnuurrr (366 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 484 göst.