0 oy
523 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (141 puan) tarafından
Kızlar doğumu devlette mi yapmali özelde mi ilk doğum avantajlari ve dezavantajları nelerdir 

34 Cevaplar

0 oy
(3,316 puan) tarafından
Devlette doğurdum ozelden farksizdi benim için. Bulundugun sehre gore değişiyor sanırım. Allah doktorlarimdan da hemşirelerimden de razi olsun. Ne oyle parmaklama olayi cok oldu. 

Once ebe bakti çatı cok dar sunni verip yormayalim dediler. Dr geldi evet dedi. Yatisla dogum arasi 1 saat sürdü. Herkes cok şefkatle yaklaştı
-Reklam-
0 oy
tarafından
Maddı durumun müsait ise tabi ki özel ama borçlanacaksan devlette de gayet iyiler son doğumu 4 sene önce yaptım çok çok iyilerdi 
0 oy
tarafından
9 ay boyunca devlete gittim kendi isteğimle özelde sezaryan oldum 
0 oy
(256 puan) tarafından
Devlette yaptım doğumu ama özel gibi ilgi gördüm ebelerden hemsirelerden doktorlardan iyiki o kadar para vermemisim diyorum 
0 oy
(388 puan) tarafından
Ben devlete yaptım özelde bile bukadar iyi muamele gormezdim  
0 oy
(444 puan) tarafından
İlk doğumumda yaşım küçük tü normal doğum yapamıyor dum ocak ayında hastaneye yatişim yapıldı ama perişan bir şekilde kendi isteğim le 3 gün sonra çıktım hataneden annem beni alıp özele götürdü doktor net bir şekilde bu kadın normal doğum yapamaz catmasi var demişti. Kaynanam olacak karıda bizim ozele durumumuz yok para tuzağı gidip paşa paşa devlete normal doğum yapsın demişti Şubat'ta rahatsızlandım tekrar devlete yatişim yapıldı suni sancı verildi  öyle köşe de acı çekip durdum 2 gün aç susuz en son bağırdım yeter artık bana yemek verin yada ameliyat edin ölecem şimdi burada. Henen nöbetçi doktor gelip muayene etti bebeğin nabzı düşmüştü acil sezeryana alındım. Hem normal doğum sancıları çektim hemde sezeryan acısı çektim özelde olsaydı o suni sancı lari yemezdim direk kurtulurdum. Acımadan muayene eden ebeler de cabası.

İkincide yine devlete gittim Altan muayene etiler ben sezeryanla doğum yapıyorum neden dememe rağmen muayene etmişler di 3 üncü çocuğum daki rahatlığı hiçbirinde yaşamadım. Özele gittim kimse bana dokunmadı belden vurulan iğne dışında hiçbir şey yapmadılar narkozu verip başladılar. Sonda felan hep ben uyuştuktan sonra yapıldı hemşire gelip beni giyindirdi kaldırdı çok güzel bir şekilde çok rahat bir doğum süreci yaşadım  şuan yine hamileyim tüm muayeneleri özelde oluyorum doğumda allah nasip ederse tabi özelde olacak 
0 oy
(2,777 puan) tarafından
Bu biraz eşinizle yapacağınız tercih. Biz özeli tercih ettik, eşimle hiç devlet fikrini düşünmemiştik. Sadece ilk hamile olduğumu öğrenince birde 37 haftalıkken sağlık ocağı kalp atışı çok hızlı dediği için mecburen daha yakın diye devlete gitmiştim. İkisinde de gördüğüm muamele çok kötüydü. Zaten ilk gidişimde kafamda devlet fikrini bitirmiştim. Özelde olduğu için yanımda iki refakatçi kalabilmişti, odada yalnızdım. Eşimin yanımda kalmasıda benim için çok iyi olmuştu 
0 oy
(625 puan) tarafından
Memorial da yaptım. Diğer özel hastanelerin 3 4 katı ödedik amaa hiç ama hiç memnun kalmadım. Devlet hastanesinde daha çok ilgilenirlerdi heralde. Açıkçası pişmanım.
(141 puan) tarafından
Ne kadar odedin canım
(625 puan) tarafından
1,5 yıl olacak. 25bin verdik. Tam pişmanlıktı.
(141 puan) tarafından
Çok fazla ya
(625 puan) tarafından
Malesef. Şimdi ne olmuştur kim bilir.
Gidip şehir hastanesinde doğursaydım keşke diyorum.
(141 puan) tarafından
Normal mi sezeryan mi seninki
(625 puan) tarafından
Sezeryan.
tarafından
Ben  devlette doğurdum  4 gunde tansiyondan yattim hergun parol bagladilar paşa paşa  yattık  annem hatta keske hep burda kalsak  ekmek elden su gölden  demişti  tek kuruş  vermeyip cikmamizda çabası  25 bine yazik vallahi ama doktorda  ebede şans  işi  hepsi cok iyilerdi ❣
(625 puan) tarafından
Çok iyi yapmışsınız. Ben de çok acıdım o paraya. Şimdi olsa asla gitmezdim oraya.
tarafından
Bizimde  bi tanıdık  Bursadayiz ikimizde pembe mavi diye bi hastane var ben hic vermezken o 20 bin vermisti kocalar konusurken benimki masrafsiz demisti esim  nasil sorun yasadilar ben valla mis gibi ayaklandim yani birazda nasip meselesi
0 oy
(3,896 puan) tarafından
İkisinde de normal doğum yaptım varsa bir şehir hastanesi oraya git yoksa özele git.
0 oy
(3,665 puan) tarafından
Devlette hapis gibi ne telefon var ne ailelerle görüşebiliyon doğurana kadar mesela 1 gün boyunca sancı cek öyle hiç ailenden birini göremezsin yani bunlara katlanırım dersen devlette yap ebelerde düzgün davranmıyor zaten ama özelde senin ayrı odan var kim isterse yanına gelir seninle cok güzel ilgilenirler ben özelde yaptım devlette yapsaydım kafayı yerdim sanırım cünkü o sancılar öyle can yakıcı ki sanki ölüyor sanıyor insan yanında insan istiyor canım eşim vardı destekcim benim :)) 
0 oy
tarafından
Ben devlette sehir hastanesinde yaptım bence şehir hastaleneri en mantıklısı cok kapsamlı cunki acil durumlarda hemen herseye hazır 
0 oy
(1,280 puan) tarafından
Ben sezeyan doğum yaptım ilk doğumda eğitim ve araştırma da yaptım.  2ci yi özel de  o kadar pişmanım ki özelde yaptığım için kendi paramızla rezil olduk iğrenç bir deneyim oldu.  3 .cuyu  düşünmüyorum  olurda olursa kesinlikle eğitim ve araştırma da olur
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Tabikide özel daha özenli davraniliyor çok kalabalık olmuyor her anlamda rahat ediyorsun

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 140 göst.
3 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Eslo (800 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 197 göst.
17 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde 34. (391 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 260 göst.
5 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 192 göst.