0 oy
356 göst.
Aile kategorisinde (2,203 puan) tarafından
Kızlar eşim ve ailesi psikolojimi bozdu bir bebek var eşimin amcasının oğlu benim oğlumdan 20 gün küçük 

Neymiş koşuyormuş baba diyormuş o kadar çok sık duydum ki artık aklıma saçma ***** sorular geliyor 

Oğlum şuan 9 aylık 8. Ayında anne diyordu 1 2 hafta kadar sonra bir anda kesti ve bir daha demedi tek başına oturur oynar ellerinden tutulduğu zaman yürür eder 

Ama bazen adı ile seslendiğim zaman bakmaz mesela görüntülü annem  babam falan arar asla bakmaz isterse bakar karşıma almış yarım saattir adı ile sesleniyorum içinden kesin küfrediyor bana 

Ne gibi şeyler oluyor ki bu otizm şeyinde bu küpler olur içine şekil koyulur ya o küpler ile oynar denk getirmeye çalışır 

11 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Kız benim 1 numara ve 4 numara bebeler 9 aylıkken yürüyup konuşmaya başladılar 2 ve 3 numara ise baya geç yürüyup konuştular her çocuk gelişimi bir değil ama için rahat etsin istiyorsan bi doktora götur 
(123,009 puan) tarafından
5.no be zaman geliyo ceylosum
tarafından
Belki yarın belki yarındanda yakın

Dermişim
tarafından
Çok biliyorsan sen yap canım
puhahah ceylos yaa
-Reklam-
+1 oy
tarafından
O kayinvalidene benden selam söyle oraya gelirsem gösteririm ona 8.5 aylık çocuğa otizm teşhisi koymak ne demekmis bende ona teşhis koyuyorum kayinvaliden beyin özürlü kesin bilgi yayabilirsin
boylelerini bogmak istiyom ya
tarafından
Cidden şu tarz insanları topluca Bi adaya koyup hepsini benzin döküp yaksak ne güzel olur 8.5 aylık bebeden ne istiyor bunlar ne hakları var Bi anneye bunu yaşatmaya
onlara gore o ayda konusup espiri yapmasi lazim yaa boylelerinin nesli tukensin artik
tarafından
Askere gitmesi gerek hatta... bencede kökleri kurusun insallaj
tarafından
Kız şöyle kaynanaya çocuğun kaynanayla bile dedikodu yapması lazım çok gex kalmış. Kafayı mı yemiş ya ben düzenli 6 ayda bir denver testine gidiyorum otizm apayrı bişey ayrıca 9 aylık çocuktan bahsediyoruz
0 oy
(9,109 puan) tarafından
Her çocuk bir değil önce onu bil canım..eşimin kuzeninin de.benim oğlumdan üç ay küçük çocuğu vardı. Kaynanam sürekli Eren emekliyo erenin dişi çıkmış. Eren çok hareketli..eren konusuyo. Benim oğlum hiç emeklemedi direk yürüdü. Dişlerini geç çıkardı. 27 aylık yeni yeni konusuyo tam olarak ama çok şükür bir sıkıntımız yok.
(2,203 puan) tarafından
Biliyorum bunu da onlara sert dille file getiriyorum canım bebeğim tam emekleme değil ama sürüne sürüne istediği yere gidiyor tek dişi çikti 8.5 aylıkken ama artık o kadar çok duyuyorum ki kendi psikolojimi kendim bozdum sürekli her gün duya duya
(9,109 puan) tarafından
Bwnim oğlumu da sürekli o çocukla karşılastiriyodu herkes. Sinir oluyodum. Üç ay küçük ama eren çok hareketli seninki tembel filan diyorlardı. Bikac kere çok sert uyardım ben de. Umrumda değil ama kimse
0 oy
tarafından
9 aylik bi cocuktan ne beklyordunuz benim oglum 18 aylliken anne dedi
(2,203 puan) tarafından
Benlik speun yok canım ama sürekli duymaktan kendim psikolojimi bozdum artık cidden insan duya duya sürekli olarak acaba mı dedim kendi kendime
tarafından
Yok kiz takma kafana yaa sen ne bakyon o olmasa baska bisey derler
(2,203 puan) tarafından
Diyolar zsten birde şey var bebeğşm 11 kilo ve 9 aylık o çocuk daha kilolynuş daha çok yemek vermem gerekiyormuş bu bebek 1 tabak dolusu çorba içer yetişkin porsiyonu olarak düşün 1 kase dolusu yoğurt yer yanında daha nr yapabilirim çocuk böyle yiyor yemesi de yetişkin insan porsiyonlsrı daha fazla ne mesela yesin diye çatkatayım mı
(1,989 puan) tarafından
Canım benim oğlumda 17-18 aylıkken konuşmaya başladı hatta o zamana kadar hiç kelimesi yoktu ben tedirgin oldum doktora götürdük normalden zeki bile olabilir dediler dokktor muayneden sonra bebeğim için neyse 18 aylıktan sonra bir konusmaya başladı ikili cümleler kurarak birden konuştu şuan 26 aylık alfabeyi sayıları renkler geometrik şekilleri bir çok şeyi ezbere biliyor yani 9 aylık bebekten nasıl anlaşılsin bizimki 18 ci aya kadar anne baba tek bir kelime bile çıkmadı ağzından bence çok saçma o aylarda bebekler konuşamaz ki o aylarda motor becerileri önemli oturabiliyor mu emekliyor mu gibi gibi canım
0 oy
(20,294 puan) tarafından
Daha cok erken boyle bi teshis icin benim oglumda en kucugum 8 aylikti bazi belirtileri beni korkuttu doktor dedi bunlar icin erken ve normal seyler ay suan masallah bir bucuk yasinda duydugu her kelimeyi aninda soyluyo baya sasirtiyo merak etme sende diceksin bosuna evhamlanmisim
(2,203 puan) tarafından
Bunlar yüzünden böyle oldum canım aklımdan bile geçmez geçmiyordu zaten brn bebeğimin şuan için olması gerektiği gibi olduğunu düşünüyorum zaten ama artık psikolojimi bozdular benim
(20,294 puan) tarafından
Rahat ol bosver Allah korusun Allaha emanet olsun de Rabbim korur bisi olmaz
(2,203 puan) tarafından
Amin canın inşallah bunlar yüzünden çocuğumu kendş anneliğimi sorguladım tüm gün
(20,294 puan) tarafından
Ya kiyamam yaparlar yaparlar salla onlara gore hersey kotu
0 oy
(509 puan) tarafından
9 aylık çocuktan ne istiyorlar??? Her çocuk kendine özel gelişir öğrenir. Şimdiden kıyaslamak yarıştırmak nedir ya? Bazı insanlar aklına gelen herşeyi,mantıklı mantıksız mı seçimi yapmadan söylüyor konuşuyor. Bence onlar kendi zihinlerindeki sorunun peşine düşsünler. Sizde çocuğunuzu o şekilde bunaltmayın. Şimdiden beklentilerinizin gerçekleştirmesini beklemeyin. Ayrıca sizin psikolojik durumunuz ona yansıyor. Çocuğunuza güvenin güven verin ve onu sevip sevginizi gösterin. Yapılabilecek en güzel annelik mudur. O çocuk gelişimini olması gerektiği gibi tamamlamış zaten 
(2,203 puan) tarafından
Ya canım brn nefret ederim zaten hep hayatımızda biz küçükken yok muydu şahsen bende vardı eeee ayşe niye yüksek aldı sen niye düşük aldın bak onun çocuğu şöyle böyle diye büyüdüğüm için benim bebeğime de yapılması beni çok gerdi eşime de annesine de dert dille söyliyorum yok olmuyor 1 haftada zibilyon kez bu lafları duyduğum için artık el kadar bebekten şüphe ediyorum
 Kendi desteksiz oturur ellerinden tutunca yürür oyun oynarız sürekli öpüşür koklaşırız ben onun bacaklarına yatar o benim saçlarımla oynar ne bileyim yani nasıl bir aile kendi evlatlarının başını yediler hep çocuklarını birileri ile kıyas içinde büyüttüler eeşim de böyle büyümüş eşim bunu kendi bebeğine bunu der anlamıyorum ya cidden bunaldım artık bunların bu şeyinden artık ne yani bebeğim 9 aylık koşmuyorsa baba demiyorsa bu mu gerçekten sorun yani geç yürüsün ne olacak ki anne diye sesleniyordu bana daha geçen ay ne olmuş baba demediyse bunalttılsr beni artık
0 oy
(16,332 puan) tarafından
Dokuz aylık bebek için otizm demek çok çok erken bol bol konuşun TV televizyon karşısında çok durmasın baskalarinin çocuğuyla da asla kıyaslama yapmayın her bünye farklı olduğu gibi her bebek gelisimide  farklıdır 
(2,203 puan) tarafından
Ben kkyaslamam eşim ve annesi kıyaslıyor yetmiyor Allâh bile gözlerini doyuramamış ne desem ne yapsan boş inan ki ama benim psikolojimi bozdular şu son 1 haftada
0 oy
(1,152 puan) tarafından
Konuşmadı otizm 

Seslendik bakmadı otizm

Yemedi otizm

Oynamadı otizm

Gülmedi otizm

Allah belasını versin şu sosyal medyanın iyice psikolojimizi bozdu.Her bebeğin bi insan olduğunu ve bi karakteri olduğunu unutuyoruz
(2,203 puan) tarafından
Sosyal medya değil de bence bu insanların versin verecekse her şeyde kıyaslama bu anne ve çocuk psikolojisini bozmaktan başka bişey değil
(1,152 puan) tarafından
İşte onlarda bildiklerinden değil internette görüşlerini doğru diye söylüyolar insanın içine kurt düşürüyolar
(2,203 puan) tarafından
Kaynanam internet nedir bilmez de eşimle ikisi yıldırdı canımdan bezdim
0 oy
(282 puan) tarafından
Cnm doktora götür otizim belirtileri toplanıp bakılır eğer öyle bişey varsa erken teşhis ten yol alirsiniz zaten yoksa sıkıntı yok demektir 
0 oy
(18,927 puan) tarafından
Kız dahanhepsi için çok erken . Bebekler öyledir. Bazen bişey söylerler söylerler . Sonra birakirlar onu siylemeyi. Bu çok normal bişey 
0 oy
(5,297 puan) tarafından
Kızıma 17aylıkken bile otizm denilemedi 28aylıkken anca tanı konuldu bileydim kaynanama götürürdüm.d saçma sapan konuşmasın ya 9aylık cocuktan ne beklenir ki
(2,203 puan) tarafından
Öyle öyle de psikolojimi bozdu ister istemez

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 125 göst.
25 Aralık 2023 Aile kategorisinde Selin demirci (2,203 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 370 göst.
20 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 105 göst.
+1 oy