0 oy
94 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (493 puan) tarafından

Kızlaaar günaydınlar.  Cuma günü aksamına eşimin iş arkadaşları ve eşleri bebek görmesine gelecekler.  Hanımlarla tanışıyoruz biz de arkadaş sayılırız. Tahminimce üç dört çift gelecek ve yemekten sonra gelirler.  İki çocuğum var her şeyi cuma günü hazırlayamam temizlik vs de yapacam.  Yarın akşam cevizli rulo tatlı, borcamda pasta yapayım diyorum.  Dolaba atarım. Elmalı kurabiye ve bir de poğaça yapayım istiyorum ama hangi poğaçayı yapayım? Başka önerisi olan varsa onlara da açığım.  Bu arkadaşlar geldi mi uzun uzun oturur sohbet muhabbet ederiz.  İlk oğluma da kalabalık gelmişlerdi.  Şimdiden teşekkürler <3

4 Cevaplar

+1 oy
(1,893 puan) tarafından
Bebek görmesine hiç uğraşmıyorum mısır patlatıyorum eşim tatlıyı dışardan alıyor çay kahve yeter. Zaten iki çocuk üstelik yenidoğan ne gerek var kendini yıpratmaya. İlk oğlumda misafire ikramlık yetiştircem diye çocuğu aç beklettiğim bile oldu neye yaradı ? Hiç! 
(493 puan) tarafından
Şimdi dediğiniz doğru ama eşimin iş arkadaşları sonuçta.  Yüz yüze bakıyorlar ve biz de gittiğimizde aynısını onlar da yapıyorlar.  Buna değmeyecek insanlar olsaydı zaten uğraşmazdım. Hem alt komşum var çok zorlanırsam yardım eder.  :)
-Reklam-
0 oy
(4,239 puan) tarafından
İki cesit tatli yeter bence. 

Dereotlu pogaca yapabilirsiniz bugunden durunca daha da lezzetli oluyo. Hazir yufkadan borek yapabilirsiniz peynirli/patatesli falan. Makarna salatasi,kisir vs seviyolarsa tabi. Tuzlu kek yapabilirsiniz basit ve lezzetli oluyo. Bence tuzlu daha cok olmali tatli 1-2 cesit yeterli.
(493 puan) tarafından
Teşekkür ederim dereotlu poğaça yapayım.  Kısır ve makarna salatası yapmak istemiyorum açıkçası.  Börekte her geldiklerinde mutlaka yapmış oluyorum o yüzden bu defa yapmayayım dedim.  Tuzlu kek hiç yapmamıştım bir bakayım :)
(4,239 puan) tarafından
Rica ederim. Evet olabilir bazden salata olmuyo.
Milfoyden biseyler yapabilirsiniz icine peynir,zeytin vs koyup. İki cocugunuz oldugu icin diyorum kolay olur diye. Tuzlu kekte ayni sekil kolay lezzetli :)
Tabi vaktiniz varsa cocuklariniz duruyosa yaprak sarmasi veya kuru patlican-biber dolmasi da yapabilirsiniz.
Ben borek yapiyorum ya genelde iyi oluyo :)
(493 puan) tarafından
Çok sağolun.  Pratiklik çok çocuklu annelerin bir numaralı dostudur :)
Çocuklar duruyor da ne kuru patlıcan biberim var ne de yaprak :)
Çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz :)
0 oy
(3,392 puan) tarafından
İki çocukla ne iktamlığı offf... 

Samimiyseniz söyleyin yapsın getirsinler. 
(3,392 puan) tarafından
Büyük çocuk sıkıntılı bende. Daima birlikte bişeyler yapmalıyız. Mutfağa gidip yemek yapmaya vakit yok. Bin kere gelir anne işin bitmedi mi... O yüzden ekstra işler yapamıyorum. İşime de geliyor. Çocukla oynamak daha eğlenceli:)
(493 puan) tarafından
Teşekkürler :)
(9,624 puan) tarafından
Benimki biri 7 aylık biri 3 yaşında küçükken daha kolaydı şimdi küçüğü durmuyor misafir geleceği zaman onu ihmal etmiş oluyorum paçamda ağlıyor
(493 puan) tarafından
Benim büyüğü iki yaşına girecek önümüzdeki ay.  Ona buzdolabı magnetleri aldım.  Ben mutfakta yemekle vs uğraşırken o renkli harf magnetleriyle oynar. Meyvesini de hazırlar önüne koyarım yer.  Arada salona gider vs. Çok yormaz.  Müzik açıp dans ede ede yemek hazırlarız.  Zaten küçüğü üç aylık olacak.  Onu da doyurur pusetle mutfağa götürürüm ya da emer uyur. Zor olmaz inşallah :)
(9,624 puan) tarafından
İnşallah canım Allah kolaylık versin seninkiler daha küçükmüş :)
0 oy
(11,082 puan) tarafından
Hep tatlı tatlı olmuş, tuzlu bi kurabiye yap bence yeter. Ya da aldır pastaneden zaten 2 bebeyle taze annesin yeterince yorulacaksın. Poğaça yemek sonrası ağır olmaz mı? 
(493 puan) tarafından
Çeşit olması açısından sormuştum.  Hem fazla yapar buzluğa da atarım diye düşünüyordum açıkçası.  Tuzlu kurabiye de olabilir tuzlu kek de olabilir teşekkürler fikriniz için.  Elbette yorulacağım ama kendim hazırlamayı her zaman tercih ettim.  Çocuklar durur eşim yardım eder :)
(11,082 puan) tarafından
Eşin yardımcıysa tamamdır :) o zaman poğaça için dereotlu veya sakallı poğaça seçenek olabilir. Paçanga veya kalem böreği de yapabilirsin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 165 göst.
0 oy
6 cevap 256 göst.
30 Haziran 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Deniz. 01 (2,244 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 295 göst.
29 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Panikanne (411 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 302 göst.
26 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde 270419gokce (1,793 puan) tarafından soruldu

380,424 soru

11,390,067 cevap

34,898 kullanıcı

...