Arkadaşlar şöyle ki, eşimin abisiyle bankada ORTAK 235 bin lira parası vardı. Abisi dedi ki, benim evin üstünde kredi parası var 100.000 tl. Onu bizim ortak hesaptan verelim, ben kredi çekcem dedi. Tamam dedik borcu kapattık. Kredi çekti kendine, ortak hesaptan aldığı kadar parayı geri ortak hesabımıza yatırdı hemen. Paranın ger kalanını kendisine aldı. Sonra dedi ki kredi çekelim ortak araba da alalım. Sizin evi kefil gösterelim. Bizde dedik ki, bizim evinde kredi borcu kaldı 35.000 tl. Onu ödemeden bize vermezler ama şuan ödeyecek durumumuz yok. Bişey olmaz ortak hesaptan kapatalım borcu, sonra ödersiniz dedi. Onuda ortak hesaptan kapattık. Kredi çektik, bütün parayla araba aldık. Yaklaşık bir 5-6 ay kadar sonra hesapları ayıralım dediler. Arabayı sattılar 300.000 tl parayı bölüştüler, bankada kalan 200 bin lirayıda bölüştüler. Eşimde dedi ki, abi benim krediyi ortak hesaptan kapatmıştık, param yoktu diye ödeyememiştim. Ortak hesap olduğu için onuda yarıya bölersek bu 35.000 tlnin 17.500 tlsi senin, 17.500 tlsi benim. Ben sana kendi paramdan 17.500 tl veriyim dedi. Abisi tutturdu hayır, sen kendi parandan bana 35.000 tl verceksin diye. Ama para senin şahsi hesabından çıkmadı ki, ortak hesaptan çıktı. Yine ortak hesaba yatırıp ikiye bölmemiz lazım diyoruz. Hayır yanlış hesaplıyorsunuz diyor. Allah rızası için kimin hesabı yanlış