0 oy
116 göst.
Diğer kategorisinde (1,442 puan) tarafından
Kalp çarpıntısı yaşıyorum fakat tuhaf bir şekilde az önce bir daha yaşadım özellikle sabahları kahvaltıdan sonra bir acayip oluyorum hem çarpıntı hem sanki bana birşey olucakmış hissi bununla beraber baş dönmesi neyse bi doktora gittim yoğun bakım doktoruydu bana kalp kapakçığında çökme var dedi bundan kalp çarpıntıda olur alerji falan olur mu dedim bunun için daha farklı semptomlarda gelişiyor dedi hasta olmaman lazım falan dedi ama şöyleki ben ne zaman anide değil yavaşça bile kalksam oluyor çarpıntım ve nefesim kesilir boğazımda kalbim atar gibi oluyor daha sonra inanmadım profesör doktora göründüm o da bundan dolayımı geldin lafını bile edemeyeceğimiz konular dedi nasıl aralıklarla olduğunu anlattım o da kalbin iyi dedi bir şeyin yok ama olmasa bile çarpıntı için ilaç yazıcam holter taktıktan sonra dedi daha taktırmadım da sizce Bir doktora daha görünsem mi ikiside farklı şeyler dediler ya ve hala çarpıntım devam ediyor kesilmeden gece bile oluyor yani kafaya taktığımda da oluyor çok garibim çarpıntım olmasa daha istemem birşey ama hep oluyor kardeşimde profesör sana yalanmı diyicek doğru boşuna gidersin aynı şeyleri der sana dedi napsam bilemedim? 

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Öncelikle geçmiş olsun benimde çarpıntı şikayetj ile gittim holter takıldı. Sonuç ritim bozukluğu ve kalp kapakcikta kaçak var ve kronik hastayım kalp ilacı kullanıyorum. Ekstra bende Akdeniz anemisi olduğu için kansızlık çarpıntıyi artıyor malesef. Dahilye gidip ayrı olarak kan degerlerinize baktırın ve stres en kotu yanı. Kalp doktorum beni psikiyatri bölümünde yönlendirdi. Ben yıllarca bide bayılıyordum hiç bir doktor onemsemedi megerse ritim bozukluğu sebebiymis. Ben kaç doktor gezdim en son kalp Hastanesi'nde ortaya çıktı. Sigara cola bunlarda çarpıntı yapar
(1,442 puan) tarafından
Aynı gün baktırdım canım kan değerlerin iyi dedi ama sigara kahve kola çay hepsini kullanıyorum yani gazdan bile kalp çarpıntım oluyor bende de kaçak yok dedi ama hafif çökme var doğuştan kalma dedi peki şuan yaşıyormusunuz daha kötü oldumu ya da ne bileyim bazen ya ölürsem diyorum en ufağı bile zaten psikolojik olarak iyi değilim iyice kötü yapıyor beni napmam lazım yaşamışsınız bilirsiniz ne yapsam durur geçer ve kahvaltıdan sonra kalktığımda ya da bir yere eğilip baktığım da da birkaç saniyelik atıyor şiddetli şekilde
(1,442 puan) tarafından
Sizce profösürin dediğinimi yapsam başka bir doktora daha görünsem mi gittiğim doktor 10 güne holter randevusu verdi kardeşimde aynı şeyleri duyarsın boşa gitme dedi holter takmayı bekle dedi.
tarafından
Ah canım benim ben sürekli yaşıyorum ilacımı çift içiyorum kullandığım ilaç belox o olmadan yasiyamiyorum birkeresinde çarpıntı oldu bayildim.  Elinden geldikçe stres yapma çarpıntıyi psikoloji çok etkiliyor malesef bende sigara kullanıyorum doktor bana bağırdı ölmek mi istiyorsun bırakman lazım diye. Yani doktor dikkat etmen gerekiyor diyor bide canım hamur işi ve yağlı yemekten uzak dur azaltıyor çarpıntıyi sen psikiyatri ye git bizim komsumuzda aynı benim gibiydi sakinleştirici iceli çarpıntısı azalmış bende gidicem yakında inşallah seni çok iyi anlıyorum her gün olucem hissi çok zor
tarafından
Holteri kesinlikle taktir orda zaten belli olcak benim mesela ilaç icmezsem hep 180lerde holter takılınca günlük işlerini yap mutlaka ama bana öyle soylemisti
(1,442 puan) tarafından
Evet ya bir ara sakinleştirici verdiler daha kötü oldum canım bir ara domuz gribi vardı ya ben ona yakalandıktan sonra böyle çarpıntılarım oldu devam etti 1 Senedrli ara ara oluyordu bu son 3 aydırlı baya bir var peki çarpıntı nabızdan dolayımı olur canım demiştim ya kalkınca boğazımda atar gibi oluyor ve nefesim gidiyor bu sence kronik bir hale gelmiş mıdır o kadar korkuyorum ki istemsizce hep ya ölürsem bşr anda diyorum.
-Reklam-
0 oy
(2,521 puan) tarafından
Geçmiş olsun.yinede başka Dr a da görünmek te fayda var
(1,442 puan) tarafından
Öylemi dersin canım ya gideyim bence fe
(2,521 puan) tarafından
Kalp önemli erkek kardeşimde de var gittiği ilk Dr önemsiz demişti ama daha sonra başka Dr a da gitti .bu genç yasinda ömür boyu çarpıntısı olacakmış kardeşimin hatta sırf onun için sinirlendirmiyor ofkelendirmiyor stres olmasın diye yanında kötü şeyleri konuşmuyoruz
(2,521 puan) tarafından
Yani tetikliyo kriz geçirir gibi oluyo nefessiz kaliyo sonra
0 oy
(12,806 puan) tarafından
Psikolojik olabilir bende aynı şikayet ile gittim kalp ultrasonu holter efor EKG hepsi temiz çıktı psikiyatriste git dedi o günden sonra kafaya takmamaya başladım ara ara yine oluyor ama ciddi anlamda azaldı diyebilirim 
(1,442 puan) tarafından
Psikolojik olmasına razıyım bir şeyler yapıp geçsin artık diyorum çok bunaldım bu durumdan bötle yaşayınca farklı doktora gitsem ya o da aynı derse diyede düşünüyorum birde her haltı içiyorum ondanda olur diye düşünüyorum ama elimde değil engel olamıyorum
(12,806 puan) tarafından
Neler içiyorsun ki
Çok çay kahve kola abur cubur ve yemeği fazla yiyince oluyor
(1,442 puan) tarafından
İşte canım günde 2 çay bir kupa nescafe kola da içiyorum abur cubur da aynı tek yemeği az yerim yani yemediğim zamanlarda da oluyor ama özellikle kalkıp oturduğumda bir yere eğildiğimde oluyor hep
(12,806 puan) tarafından
Bir süre içtiklerine falan dikkat et nescafe çarpıntı yapıyor zaten canım bir süre içmemeye çalış fark olmazsa bir doktora daha görün

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 163 göst.
16 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 414 göst.
0 oy
4 cevap 90 göst.
23 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Hillll (606 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 67 göst.
30 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu