Kızlaaar sizinle mutluluğumu paylaşmak istiyorum benim kızım sol elinin baş parmağını emiyor 3 aylıktan beri. Şuan 13 aylık. Doktor iki yaşına kadar normal dedi o yüzden ellemedik. Başlarsa sadece uyuyacağı zaman emiyordu ama sonra iyice arttırdı. Canı sıkılınca stres olunca dişleri acıyınca hep eli ağzında geziyordu. Hatta birkaç ay önce o parmağının eklem yeri kağıt kesiği olmuş. Ama sürekli emdiği için orada ufak nasır gidi bir scar dokusu oluştu. Ve geçen hafta fark ettim ki parmağının tırnağı deforme olmuş. Düzlenmiş. Parmak incelmeye başlamış. Azı dişlerini çıkartmaya çalışıyor bu ara baya stresli ama dedim artık bırakmamız lazım. Neler denedim. Eldivenler parmak koruyucuları neler neler. Kriz şeklinde ağlıyordu emicem diye. İki gün önce böyle güzel bi eşref saatini denk getirdim. O akar dokusunu gösterdim ellettim kendisine. Bak annecim dedim elini sürekli ağzına soktuğun için burası uf oldu. Artık parmağını emmemen lazım. Eğğ olmuş parmağın ug olmuş dedim. Kendi inceledi baya parmağını. O gün sürekli parmağını bana gösterdi uf uf dedi. Hep tekrarladım. Veeeee iki gündür çocuğum parmak emmiyor. Boş bulunup elini ağzına götürüyor sonra hemen çıkartıp anne uf diyor. Yani demem o ki çocuklar anlamaz demeyin. Herşeyi biliyorlar. Yine çözüm konuşmaktan geçiyor valla
Ne güzel ya Herşeyi anlıyorlar valla, küçük deyip geçmemek lazım. Anlaşıldığını hissetmek de bizi ayrıca mutlu ediyor.
Emzik ten keseni duydum da parmak tan keseni ilk defa duydum :D annelerin işi zor ya
Kesinlikle anliyorlar. Ben kizima (su an 14 yasinda) herseyi anlatirdim. Konusurdum, neden sonuc iliskisi dahilinde aciklardim. Kucucuk cocuk ne anlar ne cok acikliyosun derlerdi ama anlardi.
Simdi ogluma (2.5) ayni seyi yapiyorum. He oglum yapisal olarak daha inatci anliyor ama ikna olmuyor kafasinin dikine gitmek istiyor ama anliyor evet onemli olan onu anlamasi :)
401,058 soru
12,002,679 cevap
36,186 kullanıcı