Malzemeler
1 kg havuç
2 büyük boy soğan
1, 2 baş sarımsak
1 yemek kaşığı tane kimyon
1 kg kuşbaşı et ve 250 gram kuyruk yağı
3 su bardağı pirinç baldo veya basmati
Suyunu tuzunu ve karabiberini göz kararı ekliyorum
Varsa büyük pilav tenceresi yoksa malzemeleri tek tek kızartarak daha sonra karıitırabilirsşniz ben büyük tencere için yazıyorum önce kuyruk yağı sıvıyağıyla kavrulur daha sonra sevmeyenler için taneleri ayıklanır seviyorsanız üzerine etleri boca ederek bol yağda kızartın daha sonra havuçları ekleyin onlarda kızarınca soğanları ekleyin malzemeler güzelce kızardıktan sonra tuz ve karabiberini tane kimyonunu ekleyin sarımsağıda malzemelerin ortasına yerleştirip göz kararı sıcak su ekleyin tahmini iki buçuk su bardağı kadar malzemeler iyice özleşince sarımsağı kenara alın yıkadığınız pirinçleri malzemelerin üzerini kapatacak şekilde ekleyin ve göz kararı su ekleyin ben bu aşamada bi tık daha tuz ve karabiber ekliyorum daha sonra sarımsağı pirinçlerin ortasına yerleştirin ve bi kaç kez kaşıkla aralıklar açın altta ki sular pirinlere ulaşsın altını kısıp üstünü kapatın suyunu çekince on dk dinlendirip geniş bir kaba tepsi vs gibi ters çevirin ama tencere ne kadar yayvan olursa pirinç katmanı ince olcak ve daha lezzetli olacaktır ben bu şekilde yapıyorum