Hanimefendinin yazdigini okumadiniz galiba, diyor ki esyalara yoneldi adam uyardi. Cocugun elleyecegini anlamis ki soylemis, bunu anlamak icin alim olmaya gerek yok. O dukkana giren ilk bebek ya da cocuk o degil. O adam biseyi tecrube etmis ki uyarmis. Yoksa bu cocuga neden garezi olsun ki? Daha dokunmadan demis, kadin cocuguna uzaktan bak diyip isine koyulmus o sirada eline almis. E adam uyarmisti seni ne ara aldi cocugun? Yeterli mudahale yok yani. Ayrica yanlislik olacak bi durum da yok bu hikayede cunku adam bastan uyarmis. Annenin mudahale eksikligi var. Uyarmasa da oynayip kirabilirdi de. Suan kirilmamasi olayda kendinin hakli cikmasini saglamiyo.
Bir de cocuk bu nolcak veririm parasini demek bencilce. Benim keyfim icin neden baskasinin malina zarar veriyim ki? Bende tepki verirdim uyardigim halde cocuguna sahip cikmayan birine kusura bakmayin. Ben soyledim aldim vs demek bi mudahale degil. En basta bu harekete set cekecek kisi annedir. Adamin uyarmasina bile gerek yok. Cocuk bu diyerek normallemenin anlami yok. Evet o cocuk ama annede is bitiyor.