0 oy
170 göst.
Diğer kategorisinde (634 puan) tarafından
Arkadaşlar evimi klima ve elektrikli soba ile ısıtıyorum.  Şu son yirmi gündür evde bunlar dışında ekstra çalışan bir eşya yok.  Herkes gibi çamaşır Mak. Bulaşık Mak. TV falan çalışıyor gün içinde. Bunun haricinde ev dubleksti.  Üst katı ev sahibi kapattırdı yukarıya ayrı bir daire yapıyor. Ama eklektik hala bizden kullanılıyor daha saati ayrılmadı. Haliyle yukarıda çalışan makinalar falan da bizim elektrikten gidiyor.  Sorun şu, son on gündür sürekli evdeki ana şalter atıyor.  Tek tek olanlar değil üstteki tek şalter.  Bütün elektronik cihazların fişini çekip tek tek denedim yine attı. Elektrikçi geldi klima ya da şofbendendir dedi.  Servis çağırıp baktırdık sorun yok dendi.  Başka bir elektrikçi geldi bir sorun yok dedi ilgilenmedi bile gitti.  Son gelen elektrikçi şalteri değiştirdi.  Eskisinin amperi düşünmüş kaldırmaz dedi.  Yeni şalter taktırdık daha yüksek amperli. Az önce şalter yine attı.  Kafayı yicem artık. Havalar soğuk, Allah korusun elektrik arızası tehlikeli hem eşyalarıma bir zarar gelirse en uygun fiyatlı eşya bile almış başını gidiyor. Bu işlerden anlayan bilen varsa sorabilir misiniz acaba nedir bu böyle 

7 Cevaplar

0 oy
(4,841 puan) tarafından
Büyük ihtimalle o işçilerin makineleri yüzünden atiyordur kaldirmiyordur. Çok yükleme olunca malesef atar şalter.
(634 puan) tarafından
Bu problem işçilerin işi bittikten sonra başladı. On gündür çalışmıyorlar ama ben on gündür bu sorunu yaşıyorum. Valla bu kış böyle geçmez. Ne yapayım anlamadım artık.  Elektrikçi prizler su aliyorsa atar dedi eğer bir arıza yoksa ama şu alan priz falan yok ki
(4,841 puan) tarafından
Hmm sen prize takılı olan eşyaların fişini cek bakalım öyle dene yine atıyorsa başka bir sorun vardır
-Reklam-
0 oy
(5,488 puan) tarafından
Sohpende yada klimada arıza vardır canım onlar attirabilir. Mesela benim ütü bozuldu fişe taktigim anda artırıyordu 
(634 puan) tarafından
Vallahi hepsine baktırdım.  Üç yıllık evliyim esyalarımın hepsi üç yıllık. Hangisinin fişini taktıysam attı şalter.  Hepsi bozuk değildir ya. Klimanın servisi geldi. Bozuk olsa arıza uyarısı verir ya da kendi şalteri atar dedi.  Şofbene dün elektrikçi baktı bir sıkıntı yok dedi. Anlamadım ki hangisinde sıkıntı var
0 oy
(360 puan) tarafından
Atma sebebini bilmem de ara saat yada ara sayaç takılıyor böyle durumda sen evinin elektrik tüketimini az çok biliyosundur eski faturana bak ona göre de ev sahibine söyle bu kadar fatura da sizin diye ödemek zorunda değilsin yani kimse kusura bakmasın 
(634 puan) tarafından
İşin o kısmını karşılayacak ev sahibi zaten onunla alakalı bir sorun yok ama bu şekilde benim mağduriyet yaşamam artık Can sıkıcı olmaya başladı
0 oy
tarafından
Benim dayım varda canım çok uzun olmuş nasıl anlatiyim diye düşünüyorum:))
0 oy
(4,861 puan) tarafından
Bak cnm bizim apartmandada problem oluyordu ordan az buz biliyom buyuk ihtimalle yukariya tadilat yapildi ya elektrik kaldirmiyor iki dsireyi ama cook dikkat et bi anda yuksek voltaj gelse esyalarini yakabilir en kisa surede ayri elektrik cekmeleri lazim 
0 oy
(1,716 puan) tarafından
Bulaşık ve çamaşır makinelerinin fiş lerini çek benimde çamaşır makinemin pirizi su alıyormuş ondan atıyordu şartel bir dikkat et üst kata da sor öylr sıkıntı olabilir 
(634 puan) tarafından
Ama prizler musluklardan uzak ve yüksekte yine de olur mu böyle bir şey
(1,716 puan) tarafından
Hiçbir fikrim yok acaba temassızlık mı var
0 oy
(968 puan) tarafından
Canım gelen işçilere topraklama var mı diye de sor bazılarında olmuyor direk atıyor bizde kiracıydik çamaşır makinesi fişini taktiğim an şartel atardı tanıdığımız biri geldi o söyledi bundan toparlanma yok diye bir şeyler yaptı ondan sonra olmamıştı 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 421 göst.
25 Nisan 2024 Diğer kategorisinde eylul_ (1,906 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 190 göst.
12 Eylül 2021 Moda kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 450 göst.
0 oy
3 cevap 139 göst.
29 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Fatma.nurr. (191 puan) tarafından soruldu