0 oy
240 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (789 puan) tarafından
Kızım 22 aylık ablası onun zamanında iken biliyordi bazı renkleri buna öğretmeye çalıyorum herşeye yeşil diyor normalde herşeyi kapan akıllı bir çocuk ama renklere karşı Niue böyle bilmiyorum hayvanlarin bazılarına bilir seslerini çıkarır öğrensin diye herşeyi rengi ile söylüyorum şuan bile renkleri öğreten eğitici video açtım yok anam hiç oralı değil 

14 Cevaplar

0 oy
(869 puan) tarafından
Benim oğlum 5 yaşında sayılır az kaldı yani daha çoğu rengi bilmiyor çok kafama takıyorum bende normal renkleri biliyor ama ara renkleri bilmiyor sayıları da hep atlıyor sayarken 
-Reklam-
0 oy
(6,816 puan) tarafından
Benim oğlumda geç öğrendi. 4yaşında şuan daha yeni hepsini öğrendi. 

Neden dir bilmiyorum ama yeğenim daha ufak bir çocukken kendiliğinden öğrendi ablam hiç göstermedi ama ben göstermeme rağmen oğlum öğrenmiyordu
0 oy
tarafından
Ben öğretmiorm genelde mesela yeşil bardak getir diyoruum elimle gösteriyorum yada mavi topu flan. Öyle öyle kendisi öğrendi 25 aylık iki aydır biliyor 
0 oy
(8,038 puan) tarafından
Ay benimki de aynı 3,5 yaşında renklerin adını biliyor ama hangisi hangi renk onu bilmiyor nasıl öğrenecek anlamadım. 
(3,469 puan) tarafından
Kırmızı topu var mesela topu getir yerine kırmızı topu getir diyeceksin. Mavi t-shirt mü giydi aa mavi tshirtun çok güzelmiş gibi gibi
(8,038 puan) tarafından
Aslında dikkat ediyorum ama bu konuda daha dikkatli olacağım teşekkür ederim  ❤
0 oy
(1,816 puan) tarafından
Ay böyle şeyleri hiç takmayın. 2 yaşında uğraşır durursun öğrenmez 3 olur her şeyi biliyor olur bir şekilde. Ben hiç takmazdim bu konuda rahattım seneye daha kolay öğrenir modundaydım. Belki çoğu şeyi geç öğrendi ama IQ su yüksek bir çocukmuş. Darlamaya gerek yok 
0 oy
(5,456 puan) tarafından
14 aylık çoğu rengi biliyor. Etkinliklerle öğrendi. Hep renkleri kategorize ediyorduk öyle öğrendi
(6,300 puan) tarafından
Konuşmaya başladı mı 14 aylık bebek onları da biliyor
tarafından
17 aylık kızım bazı oyuncakları var eğitici kırımızıyı kırmızıya koyar yeşili yeşile sarıyı sarıya ama kırmızı hangisi dediğinde söylemez konuşmuyor bile daha
(5,456 puan) tarafından
20 nin üzerinde kelimesi var. Ama renkleri söyleyemiyor malesef :D daha çok biz söylüyoruz. Mavi topu getir. Hangisi yeşil. Kırmızıyı baban istiyor hadi götür kızım falan diye :D ya da boyama yapıyor işte. Hadi burayı yeşile boyayalım diyorum yeşil boyayı alıyor
(789 puan) tarafından
Maşallah bu da erken konuştu yani 14 aylık iken ikili cümle kuruyordu şuan 22 aylık 4 bazen 5 kelimelik cümle Kuruyor ama böyle şeylerde hiç alakalı değil ona canım sıkıldı
(5,456 puan) tarafından
Kız canını sıkacak birşey yok. İlgi alanı ile alakalı. Çocuğun sanata olan ilgisi belki renklerle değil de müzikle olacak. Bilemezsin ki :))
0 oy
(720 puan) tarafından
17 aylık kızım yarısını öğrendi.ogrense de söylemiyorlar geçen kızım oyuncağı elime verdi daire diye şok oldum canları isteyince söylüyorlar öğreniyorlar bence zamanla öğrenir beyinleri kaydediyor hatirliyorlar öğretmeye devam edin siz bence zamana bırakın.
0 oy
(4,078 puan) tarafından
Merakımı maruz görün 22 aylık bir bebek renkleri öğrense ne olacak??? En güzel zamanı dağıtıp dökecek ken renkleri öğrensin dur saymaya da geç mi kaldı yarışına girmeyelim. Erken yaşta renkleri öğrenen çocuklar daha mı zeki?? Salalım çocukları annesi. Evet gün içinde bu tarz etkilerler yapın biz de yapıyoruz ama renkleri hemen öğrensin diye değil de verimli vakit geçirmek TV den uzak tutmak için. 
(789 puan) tarafından
Bir süredir öğrenmeye çalışıyorum öğrenmedi sıkıntı mı var diye kafama takıldı ondan
(4,078 puan) tarafından
Günlerce olmayan bir gecede olur annesi. O hafızasına kaydeder, siz öğretmek için değil de güzel vakit geçirmek için etkinlik yapın siz de yıpranmazsınız. 22 aylık bir bebek renkleri öğrenemwdi bir sıkıntısı var diye kimse algı yaratmasın bu aydaki bebeklerin öğrenme basamağı değil renkleri öğrenmek.
0 oy
(2,941 puan) tarafından

Benimki 2bicuk yaşında oda yeşil der bı yeşilden başka öğrenmedi:D

(789 puan) tarafından
Yeşili de bilse gam değil öylesine diyor
0 oy
(12,835 puan) tarafından
Buyuk olan 18 aylikti sayiyodu valla. Kucuk daha 10 aylik bakalim o nr zaman ogrencek
0 oy
(3,076 puan) tarafından

Ayy konudan bağımsız postu okuyunca bişey geldi aklıma. Geçen gün Instagram'da gezerken bi "instamom" dediğimiz bir annenin paylaşımına denk geldim izledim. Ekransiz nasıl vakit geçiriyoruz diye. Kadın başlamıs cekmeye çocuk 6 buçukta uyanmış o saatte çocukla oyun oynuyor işte saat yedide kahvaltı yapıyor onu çekiyor kahvaltıdan sonra yine oyun oynuyor sonra dışarı çıkarıyor çocuğu. Eve gelince uyuyuyor falan. Bi an kendimi sorguladım. Ki bu tarz paylaşımlar kendimizi sorgulamamamiza sebep oluyor zaten o ayrı bir konu. Kendi kendime dedim ki tamam ekransiz vakit gecirelim sürekli oyun etkinlik falan güzel şey ama bu evin işi var temizliği yemeği vs vs. Onları kim yapacak. Çocuk uyuduğu an işe mi girişelim yoksa kendimize mi vakit ayiralim. Sonra dedim ki bu paylaşımı yaptı diye gerçekten böyle mi onu bilmiyoruz. Sosyal medyada gösterilen hayat ile gerçekte yasadiklarimiz belkide çok farklidir. Sadece etkileşim almak için yapılan şeyler. Hepsi kâr amaci güdüyor ve insani suçluluk psikolojisine sokuyor. Hepsini geçtim bu insanlar bütün gün çocuğunu dipsiz bir kuyu olan sosyal medyada paylaşıyor bunlari yaparken. Çocuğunun gizliliğini korumuyor. Tüm bunları düşündükten sonra bazi şeyleri akışına bırakmak gerektiğini anladim. Yeri geliyor oynuyoruz yeri geliyor tv izliyor yeri geliyor dışarı çıkıyoruz. Cocugumu asla bir kaliba sokmaya çalışmıyorum. Bu konuda kesin çizgilerim yok. Zamani gelince herşeyi öğrenir renkleri sayiliri okumayı yazmayı. Zaten hayatı eğitimle gececek ama benle geçireceği vakitler bi daha gelmeyecek. Anda kalalim <3

(4,039 puan) tarafından
Ben öyle bişey yapsam çektiğim videoları resimleri internete koymak için düzenlemekten çocukla oynamaya vakit kalmaz:D
(3,076 puan) tarafından
Aynen edit işleri falan baya uzun sürüyor.
(789 puan) tarafından
Ben de bunu düşündüm çok hani ben odayı toplasam arkamı dönmeden bir daha içinden geçerler evin ömrüm ev toplamak yemek yapmakla geçiyor resmen birde evleri derli toplu oluyor onların insan gerçekten kendini sorguluyor niye yani diye var bir hile ama ne :) yoksa gerçekten her anne çocuğu ile ilgilenmek ister ama dönüp baktığın zaman sorumluluk çok onlarda bizi bekliyor elimizden gelen bu
0 oy
tarafından
21 aylıkken başladı söylemeye 
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Benim yeğenim 1 senedir öğrendi internetten videolarla hatta ingilizce olarak söylüyor biz red nerede diyoruz hemen kırmızı biseyi gösteriyor öğrendi çok şükür sayıları falan şuan yeni 3 yaşına girdi. Internettrn izlet canım sürekli anca öyle öğrenebilir 
(789 puan) tarafından
Bende ara ara açıp gösteriyorum bakalım herşeye yeşil diyor
(1,016 puan) tarafından
Öğrenir canım zamanla akışına birak
0 oy
(4,039 puan) tarafından
20 aylık öğrendi ama ondan önce çok uğraştım. Her şeyin rengini söylerdim yani konuşurken. Ama kendi kendime ondan tepki yok. Baktım hiç oralı değil gibi saldım daha vakti var diye. Bi gün onun yeni oyuncağıyla oynuyordum. Buraya bu renk lazım şimdi bu lazım diye kendim oynarken baktım veriyor:) Bence sizinki de biriktiriyordur. Yakında öğrendiğini belli eder. 

(789 puan) tarafından
İnsalalh canım yaa

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 115 göst.
28 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2935 (789 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 45 göst.
28 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2935 (789 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 445 göst.
6 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Küboşşşş (135 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 99 göst.
25 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Livmirmin1993 (560 puan) tarafından soruldu

410,546 soru

12,350,531 cevap

40,441 kullanıcı

Kategoriler

...