0 oy
47 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (582 puan) tarafından

Kızlar herkese selamlar, uzun zamandır uzak kalmışım forumdan, aylardır köydeydim,  zeytinimi, cevizimi topladım geldim, yağmurdan dolayı zeytin biraz ıslandi ama odaya komple örtü üstüne serdim yanina da elektrikli petek koydum, sabaha kadar nem bile kalmaz inşallah ben de başlarım şişelemeye:)


Evde zeytin yapacağım, siyah zeytin. Ben tuz ve yağ ile fermantesini yaptırıyorum, sizlerden yapan varsa nasıl yapıyorsunuz? Tecrübelerinizi okumak isterim?


Yeşil zeytin salamurasi yapan varsa onları da yazarsanız yine okumak isterim. :)

2 Cevaplar

+1 oy
(4,289 puan) tarafından
Yeşil zeytini kırma veya dilme de olsa su koyuyorum hergun suyunu degistiriyorum sonra tatlaninca tuz koyuyorum yiyecegimiz zaman cikartip üstüne yağ ile doldurup tüketiyoruz 
(582 puan) tarafından
Çok yağ gitmiyor mudur dolduğunda üstüne kadar
-Reklam-
+1 oy
(4,547 puan) tarafından
Siyah zeytinin icine tuz yağ şeker atıp gelip girdikçe calkaliyorum ben canım

Yeşil zeytin kırma daha güzel oluyo kırıp suya işliyorum bir kaç gün suyunu değiştirip şişelere koyup salamura tuzlu su koyuyorum yiyeceğimiz zaman sjsenin suyunu sürekli değiştirip tatlaninca yagliyorum
(582 puan) tarafından
Musluk suyu mu yoksa içme suyu mu kullanıyorsun, şeker oranın nedir?
(4,547 puan) tarafından
Siyah seytinde kullanıyorum şekeri birbyada iki küp ona şu koymuyorum hergun calkaliyorum.

Kırma zeytin yani yeşil zeytine suyunu arıtma dan kullanıyorum

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 123 göst.
0 oy
0 cevap 70 göst.
0 oy
10 cevap 465 göst.
26 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Bambi (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 186 göst.
9 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Esra1212 (255 puan) tarafından soruldu

379,471 soru

11,359,682 cevap

34,837 kullanıcı

...