Kızlar içimi sıkıntı basıyor çünkü Ocak zammı yaklaşıyor ve eşim beni aşağı çekiyor , nasıl olduğunu anlatayım... İstanbul da 1 saati 450₺ ye öğrencinin evine gidiyorum 15 dk yol var, küçük bebeğimi evde bırakıyorum kocama. Bu veli ilk başta piyasa altına çalıştırmak istedi beni yalvardı hatta seviye yerlere düştü, ben de psikolojik olarak baya yıprandıktan sonra dediğim dedik dedim 450 kabul etmiyorsanız güle güle. Tavrı emeğimi çöpe atar gibi hissettirmişti beni en çok kızdıran buydu.
Ama iyi bir öğretmen olduğumu daha da iyi fark ettiler her ders sonunda veli bana minnetarlığından bahsediyor ve çocukla velinin beni kaybetme korkusu yaşadığını hissediyorum ( eşim de bunların karakterine başından güvenmediği için bu davranışları da seni yanıltmasın hemen gaza gelme diyor) ben de çok gaza geldiğimi düşünmüyorum çünkü verdiğm emek ortada, haftanın her günü bana ulaşma şansı var çocuğun, teşvik ediyorum soru at diye, sene planlaması yaptık genel net artışı için Türkçe paragraf soru çözme ödevi de verdim soru okuması hızlandı. Mevsimleri bile bilmiyordu fenden 70 e yakın yazılı notu aldı, neyi bilmediğini bile bilmiyordu okuldaki hocası ( özel okul )zaten çok kötü vasat bi hoca takip de etmiyor gibime geliyor. Başta anlamadığı konu anlatım kitabını anladıkça sıkıldı ( bu iyiye işaret) bu sefer slayttan anlatıcam dedim çocuk heyecanlandı mesela, sıkmadan değişik tarzlarla anlatmaya çalışıyorum. Benim için böyle öğretmen yok demeye getirmiş çocuk, veli söyledi.
Velhasıl bence gerçekten emek veren biriyim ve bence meyvelerini alıyoruz herkes de bunun farkında mutlulukla. Zam konusunu da 2 farklı öğretmenle konuştuk, biri kendisi bile ucuza çalışıyor ve bana dediki yeni fiyatı 500-600 olabilir. Ötekisi benim oturduğum muhitte ve yıllardır bu piyasanın içinde biri olarak burada 750 minimum fiyat dedi, bana da 700 dedi. Bu arada ben MEB öğretmeniyim kpss de derece yaptım kendini hala geliştiren bir öğretmenim. Ve bu öğrenci dışarıdan ders verdiğim 2. Öğrenci olmasına rağmen ikisi de velilerce çok memnun oldular çocukların en sevdiği öğretmen oldum, önceki velim bana verdiği paralar hakkında tepe tepe helal olsun diyordu ortalama bir para alıyordum (2022 de 150₺) maddiyat durumları da öyle zengin sayılmazdı.
Şimdi konuya gelirsek benim içime sinen fiyat 650 ydi asıl istediğim, çünkü para gerçekten çok değer kaybediyor ve hazirana kadar tek fiyat kalacak ve şuan ben kendi canımı arabamı tehlikeye atıp yola çıkıp benzinimi de koyuyorum evde bebeği bırakıp ve 1 kilo et parası alıyorum sadece. Hayat çok pahalı. ( Bu kişilerin durumu da şöyle, tabiki herkes gibi az para vermek istiyorlar ama sahile yakın evde oturuyorlar çocuğu özel okulda , baba hastane yönetiminde çalışıyor anne ya düz memur ya da asgari tam bilmiyorum çift maaş 2 çocukları var biri de üniversiteye hazırlanıyor.) Ama sevgili kocacığıma göre :D hayatımda çok fazla öğrenciye özel ders vermediğim için profesyonel sayılmıyormuşum ve gaza gelmemeliymişim... Halbuki bin 2 bin liraya özel dersler de var ben böyle bir fiyat kendim için düşünmedim mesela 650 dedim. Bunun yanında çekirdek ailem de aldığım paranın çok az olduğunu kendileri özel ders için hocalara 500-1000 arası para verdiklerinden bahsediyor, onlara da hak veriyorum çünkü öğrencinin evine gidiyorsam aldığım parayla satın alabildiklerim nedir bunu sorgulamak lazım.
Sonuca gelirsek, ciddi bir emek veriyorum ve karşılığını bence görüyoruz herkes memnun görünüyor, gözüm çok yükseklerde değil sadece emeğimi hakkımı almak istiyorum, sömürüldüğümü hissetmek istemiyorum, fiyattan fedakarlık yapmak istemiyorum normal olsun hakkım olsun istiyorum çünkü öğretmenlik zaten başlı başına fedakarlık... Kocam öğrenciyi kaçırırız diye korkuyor ( onlar da beni kaçırmaktan korkuyor olmasına rağmen) ve kocamın tavrı beni etkiliyor sanki hakkım olan parayı istemeye çekiniyor gibi hissediyorum. Zaten kendinden çok emin olmayan ikna edilebilen bir yapım var kocam motivasyonumu aşağı çekiyor. Daha kimseyle istişare etmeden önce kendi kafamda belirledğim 650 ydı. Bi hoca dediki 700 öteki dediki 600.... Ailem de diyor ki o fiyata onlar gelsin eve: D ortalık baya karıştı ve ben herşeyin yanında neden bu kadına ocakta zam yapmak istiyorum demeyi stresli buluyorum?? ... Enflasyonda hayatta kalmak gerçekten de ne zor....