Birincisi yeme icmeyle sut olmaz, emzirdikce sut olur. Butun gece kesintisiz uyku sut uretimini azaltir. 4 5 saatte 1 uyku beslemesi yapmalisin ki sut uretimi devam etsin. Yani sismis ve birikmis olmasi iyi bisey degil. Ayrica gece sutu daha yagli olur ve daha iyi kilo yapar. Hem uretim hem bebegin icin en iyisi gece beslemesidir. Uyanirsa emzir diyenlere bakma.
Ikincisi her istediginde emzir, asla saat tutma. Emzik kullaniyomusun bilmiyorum, bana kullananlar kizabilir ama bebegin az beslenmesinin en buyuk nedenlerinden biri de emzik. Cunku emme ihtiyacini emzikle karsiliyor. Evet rahatlik ama bebek az besleniyor.
Ucuncu ve son olarak mama ile doydugu icin memeyi emmez ve az emilen memede cok sut uretmez. Surekli meme istemesi doymadigi anlamina gelmez.
Ben her huzursuzlugunda, uykuya dalmadan uyaninca hep bir iki damlada olsa emzirdim. Iki cocugumda da 6 aya yani ek gidaya gecene kadar belli araliklarla gece de besledim. Hem sut uretimim devam etti (mastit riskimde azaldi) hemde bebeklerim hep kiloluydu. O yuzden BOL BOL emzir.