Yorumsuz anlatacağım kızlar, olanlar şöyle...Bebek ziyaretine bugün babanemle halam geldiler. Çocuk sabahtan beri ağlamaktan bir hal oldu zaptedemiyorum, misafirlik sever kızım, iyiki geldiniz sustu dedim. Babanem dediki ' kız annen şu kadarcık çocuğu mu zaptedemedi sen gel bize en iyisi '. Bişe demedim sonra muhabbet ediyoruz işte, halamın da özelliği şu, her zaman kendi kocasından ve çocuklarından çektiklerini mutlaka anlatır bahseder, sen desen ki ' aa vahvah ben de şunları yaşıyorum ' o da kendininkinin daha büyük ve özel sorunlar olduğu konusunda ısrarcı olur( ne alaka bilmiyorum yani bunun neye hizmet ettiğini:D:D annem bu özelliğinden nefret eder) yine anlatıyordu kendi çocuğunun bebekken yaşadığı sorunları kahrede kahrede, sonra ben dedim ki işte sağlık çalışanını seçmek önemli benim kardeşimi biliyorsun kolu zedelendi doğumda kıpırdatamıyordu sinirler kopmak üzereydi dedim. Yok o başka bişey dedi. Neyse bu sefer başka çocuğunun dertlerini anlatırken ben de dedim ki ' sanırım bu da başka birşey değil mi ?' dedim. Neyse devam ediyor sohbet , çocuk konuşuyor mu konu oraya geldi, dedim ki bababbababa diyor bi de bazen ağlarken annnnnnneeeee diye bir ses çıkardığına şahit oldum der demez lafı ağzıma tıktı yok artık sen de, diyemez daha erken dedi, çok ısrar etti ama asla inanmadı bana. Dedim ki ben annesiyim anlarım heralde o kadar da . Yok inanmadı:D kızıma döndüm dedim ki kızım sen anne dememişsin gördün mü halam öyle söyledi çünkü. Yani enteresan olan şey verdiğim cevaplar karşı tarafta kendini sorgulamaya sebep olmuyor gibiydi, düşündürmedi hiç. Bi ara sessizlik oldu işte , canım sıkıldı yani insan herşeyi mi bilir ya benim çocuğumun hangi kelimeyi söylediğine kadar... Zaten 7 aylık kızım ilk defa gördü çocuğu... Neyse sohbet devam.... Çocuklarının ne kadar ağladığından bahsediyor yine geçmişte.... Dedim ki hala aslında çocukların ağlaması o kadar kötü değil anne sakinleştirdikçe hayatta sakinleşmeyi öğreniyorlar ve anne çocuk bağı kuruluyor dedim bazı şeyler de anlattım ( bu arada 2 cümle laf dinlemez babamın ailesi hep kendileri konuşur nasihat vermeye bayılırlar dinlemeyi bilmezler, onca şeyi nasıl konuştum sanıyorsunuz, 2 dk bekle de cümlemi bitireyim demek durumunda kalarak...) Alaya aldı beni hmm tamam senin dediğin gibi yapayım o zaman dedi. Ben de dedim ki ben sana böyle yap demedim ki sen büyütmüş etmişsin ben bebek yetiştirmekten bahsediyorum şurada okuduğum kitapların da katkısıyla naçizane dedim. Oturuşuma baktı sanki beni ukala buldu. Ama sonra toparladı, hm evet gibisinden. Bu aile toptan böyle. Ne anladım ben bu bebek ziyaretinden şimdi, 22 ayar 1 gram taktı bi de:D yani Allah razı olsun da parasında değilim ki ben...