0 oy
68 göst.
Diğer kategorisinde (351 puan) tarafından
Merhaba 22 aylık bir oğlum var 29 haftalık hamileyim inanılmaz şekilde yoruluyor ve artık dayanamıyorum. Şu saat olmuş (04:03) ve ben oğlumu ayağımda hala sallıyorum. 1 ay öncesine kadar uyku düzenimiz vardı akşam 10 gibi yatar sabah 8 en gec 9 gibi uyanirdi ama artik Ne gecem var ne gündüzüm bir rahatsızlığı yok şuan çok şükür ama gündüz dibimden ayrılmaz gece ayağımdan kalkmaz ne yapacağımı şaşırdım. Eşim vardiyalı çalışıyor çok fazla babayı görmüyor gördüğü zamanda azda olsa ilgilenir dışarı avmye götürürüm, hava güzel olduğu zamanlar parka götürürüm, sitede aşağı indiririm babaannesine haftada 1 mutlaka gideriz yani olabildiğince bu halimle bile elimden ne geliyorsa yapıyorum. Son 3 aydır inanılmaz düşkün ve beni görmediği tek saniyede ağlamaya başlıyor hamileliğim sıkıntılı surekli kusma ve mide bulantısı ile mücadele ediyorum ara ara gelen nefes alamama kalp çarpıntısı da yaşıyorum doktora göründüm herhangi bir problem olmadığını söylüyorlar ama şikayetlerim gitgide artıyor neredeyse 7 aylık oldu gebeliğim oğlum sürekli kucak istiyor otursam karnımın üstünde zıplıyor mutfağa gitsem bacağıma yapışıyor koltukta 1 dakika uzansam üstüme çıkıyor yatakta bile rahat yatamıyorum nasıl yapabilirim gerçekten yazarken ağlıyorum şuan dayanamıyorum yardım edecek kimsem yok ailem 8 saatlik mesafede kayinvalideme yardıma gel desem gelmez kii gelmiyorda ne yapıcam böyle ilk oğlum erken doğdu bu sıkıntı ve stresle buda öyle olacak diye korkuyorum artık lütfen bilgisi olan öneri sunabilir mi

2 Cevaplar

0 oy
(11,027 puan) tarafından
Ay Allah yardımcın olsun.. Youtube'da bi sürü video var, 2 yaş sendromu ile ilgili. Onlara bi bak sana uyanları uygula.. 

Öncelikle ayakta sallayarak uyutmayı bırakman gerek. Öğle uykusuna yatıyorsa onu kısa tut. Gündüz hem birlikte oynayabileceğiniz hem de tek başına oynayabileceği oyunlar al. Biraz birlikte oynayın sonra kendisi oynaması gerektiğini senin de işlerin olduğunu veya uzanacağını söyle. Sen koltukta uzan mesela o da oyununa devam etsin. Aferinlerle alkışla vs destekle cesaretlendir kendi başına oynasın. Mutfakta iş yaparken ona da tencere tava bişiler ver oyalansın onlarla sana yardım ediyomuş gibi. Şimdi bunlar geldi aklıma
(351 puan) tarafından
Hayattaki en büyük pişmanlığım oğlumu ayakta sallayarak yaptım zaten ilk 6 ay hiçbir şekilde sallamadım sonra bir hastalandı uykusuz kaldık yoruluyorsun ayağına al dediler 2 gün ayağımda salladım birdaha biraktiramadim uyurken yanına uzanıyorum yok ağlıyor kıyamet kopuyor yatağına koyuyorum peluş oyuncağı var yok yine ağlıyor uyku eğitimini veremiyorum anlayacağın. Dediğin tüm oyunları bir süre önce yapıyorduk mutfakta o tava tencere ile uğraşırdı beraber oyuncakları ile oynardık oyuncaklarını beraber sepete yerleştirir beraber boya yapardık şuan hiçbirini kabul etmiyor. Uyku konusunda da sabah 6 gibi uyudu şimdi uyandırsam kıyamet kopacak tekrar uyumak isteyecek zamana bırakmak istiyorum düzelir diyorum ama sinirlerim yıpranıyor yanlış bisi yapmaktan korkuyorum uyarıyorum ama işe yaramıyor
(11,027 puan) tarafından
Çocuğun gecesi gündüzü birbirine karışmış. Uykuya geçiş konusunda 3 gün ağlar sonra alışır,biraz sabır lazım. En fazla 1 haftanı alsın hadi.. Allah yardımcın olsun... Sen yine de videolara bi bak
(351 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(1,536 puan) tarafından
Gündüz uykunuz varsa cnm onu kesmeni tavsiye ederim benim kızımda aynı idi doğumuma bir ay kala artık dayanamadım gündüz uykusunu kestim akiam erkenden uyuyup sabah da benle uyanmaya başladı şimdi ikinci de doğdu şuan rahatım uykudan yana minişim uyumuyo oda alışır zamanla
(351 puan) tarafından
Canım sabah 6 gibi uyudu 12den önce uyanmaz öyle olunca zaten gündüz uyutamam akşam 10 gibi yatırmaya özellikle devam ediyorum yattığı en fazla 1 saat sonrası sabah. Ne yapsam ne etsem uyumuyor pış pış açıyorum yok ayağımda sallıyorum yok yanıma alıp sarılıyorum yok yatağına koyuyorum yine yok son 3 aydır zaten sıkıntılı geçiyordu ama son 1 aydır artık uyku düzeni de kalmadı bu halimle nereye kadar dayanabilirim bilmiyorum
(1,536 puan) tarafından
Kuzum bak sabah 6 da uyutmuşsun 12 de uyanmasını bekleme uyandır akşama kadar oyala bir hafta böyle zorlar seni sonra bünyesi alışır sen onu büyütüyorsun o seni deil onun sana uyması lazım ve akşam 10 bile geç bir saat bize göre mesela ben akşam 8-9 gibi uyuturum büyük kızımı 29 aylık sabah 8 gibi kalkar gece kalkmaz küçük kızımı da akşam 9 gibi uyuturum gece bir iki kez kalkar önce çok kalkıyordu baya düzene girmeye başladı oda
(351 puan) tarafından
İnşallah Bizde düzene koyabiliriz teşekkür ediyorum

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 119 göst.
0 oy
6 cevap 155 göst.
4 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde yildizmavim (979 puan) tarafından soruldu

409,981 soru

12,326,621 cevap

39,106 kullanıcı

Kategoriler

...