0 oy
844 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (420 puan) tarafından
İçinde küçük bir böcek çıktı başka da çıkmadı acaba hepsinde mi var siz olsanız yaptığınızı ve diğer pilavı  dökermisiniz  yoksa yer misiniz 

25 Cevaplar

+5 oy
(3,887 puan) tarafından
Bakliyatta çıkan böcek b.k böceği değil arkadaşım.  O bakliyatlar soframıza gelene kadar ne eleklerden geçip neler seçiliyor içinden. Güneşli günde doğrudan güneşe maruz kalacak şekilde ser biraz beklet sonra elekle ele. Yuh diyecek kadar böcek çıkmazsa eğer tabiiki kullanabilirsin. 5 kilo pirinç az mı? İsraf günah değil haramdır. 
-Reklam-
0 oy
(2,238 puan) tarafından
Dökerim hayatta yiyemem
(2,238 puan) tarafından
Ben etrafındakilere bile sinir olmam uyduruk bir plartdomda hiç tanımadığım, yüzünü bile görmediğim birine sinir olmam merak etme:)) sadece biraz dobra konuşurum o kadar.
(704 puan) tarafından
Dobra demek :) severim dobra insanları. Fikir ayrımı içerisindeyiz. Bir böcek gördüm diye 5 kiloluk pirinci atmam . Çünkü olabiliyor . Yetiştiği yerde bir sürü böceğe maruz kalıyorlar zaten ;) aylıklarım güneşin altında hava aldiririm . Pisirince de yıkarım öyle pisiririm. Bir iki taneden biseu olmaz dusuncesindeyim
(2,238 puan) tarafından
Herkesin kendi tercigi ki zaten şu anda bronşit olan 3 aylık bebek emziriyorum şu dönemde tonlarca pirincin içinde görsem atarım. Normalde de öyle yapardım zaten. Kıl tüy böcek kurt yiyemem herkesin bünyesi de farklıdır. İsteyen yer istemeyen yemez. Sizene benim aldığım pirincin parasını sen mi veriyorsun? Evet israf biliyorum yiyemedikten sonra durmasının anlamı yok
(2,238 puan) tarafından
Ve bu yüzden haftalık alışveriş yaparım 1 hafta yiyebileceğimiz kadar alırım. Bunda israf görmüyorum.
(704 puan) tarafından
Naparsaniz yapın.
0 oy
(2,271 puan) tarafından
ben yiyemem 
(420 puan) tarafından
Bende yiyemem 5 kiloluk hepsini mi atayım
0 oy
(669 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Nasıl bir böcek bitlenmiş olabilir 
(420 puan) tarafından
Siyah canım nasıl anlicam bştlendiğini
(669 puan) tarafından
Pirincse çok rahat görünür içinde
(420 puan) tarafından
Evet pirinç
0 oy
tarafından
Yiyemem canım ya 
(420 puan) tarafından
Sağol canım bende yiyemem acaba diğeri demi böceklen miş atayım mı hepsini
0 oy
(1,128 puan) tarafından
Güve olabilir başka var mı içinde pirinç torbasınin
(420 puan) tarafından
Yoktu görmedim zaten suyunu katınca gördüm hepsini mi atayım 5 kg
(1,128 puan) tarafından
Atma tabiki kolay mı kazanılıyor para bişi olmaz daha cikmazsa
(1,128 puan) tarafından
Yıkarken üste çıkan pirinçler olursa onları al sadece
0 oy
(4,342 puan) tarafından
Yiyemezdm ya heralde 
0 oy
(7,456 puan) tarafından
Dökerim tabi
(420 puan) tarafından
5 kg hepsine mi girmiştir
(7,456 puan) tarafından
Evet ben riske atmazdım
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Ay boceklenmis nasil yenir ki 
(420 puan) tarafından
5 kg hepsine mi girmiştir
(4,224 puan) tarafından
Kontrol et canim varsa illaki görürsün
0 oy
(1,847 puan) tarafından
Cokmus bnce seç pirinci kullan ne olacak ki 
0 oy
tarafından
5, kilo diyorsun evin sıcak mı güve olmuş sanırım resimsiz bilemiyoruz bir jet bir şekilde atarsan anlarız atma pirinci bakalım.bi kurularina sarımsak köy bitlenmez canım bide emdefne yaprağı da olur at kestabeside olur 
0 oy
tarafından
Guvelen mış mi eğer öyleyse bir daha olmasın diye defne yaprağı koy asla guvelenmez
0 oy
(86 puan) tarafından
5 kg da çokmuş bence atma bir tane gördüm diyorsun yazık günah 
0 oy
tarafından
Atma sakın  ser bak tepsiye siniye cok bide  yazık 
0 oy
(168 puan) tarafından
Baya da varmış 5 kilo az değil canım eğer başka yoksa bence dökme boşuna yazıktır belki sen farkında olmadan sonradan girmiştir bozulmuşa benzemiyor. Eğer daha çıkarsa yiyemem dersen de dökme haşlayıp sokaktaki kedi köpeğe ver hem boşa gitmemiş olur tabi gerçekten böceklendiyse
0 oy
(782 puan) tarafından
Ser bir iki gün kontrol et yazık günah 5 kilo dökülmez kolay kazanılmıyor tiksinmiş olabilirsin daha dikkat edersin yıkarken koyarken
0 oy
(157 puan) tarafından
Sırf bu yüzden bakliyatlaŕimj buzdolabinda saklarim diğer türlü böcek giriyordu bakliyatima
0 oy
(1,467 puan) tarafından
Suyla yıka bol bol zaten suyun üzerine çıkıyor dökmem hayatta başıma çok geldi bolca yıkadım arındırdım miss hiçte ne koku ne böcek nede tadında her hangi sıkıntı olmadı
0 oy
(1,460 puan) tarafından
Ayıklayarak kullan birsey olmaz insallah. Insan huylaniyor da az da degil epey var pirinc. Gecen ben de yaptim. Pisiyor. Baktim böcege benziyor pisti ya tam cikaramadim. Pirincte birsey goremedim sehriye böceklenmis fena ama bissuru gorunuyor artik pilavi da attim sehriyeyi de. Ama sen ayıklayarak yaparsan birsey olmaz bence.
0 oy
tarafından
Neden bozulsinki bazen çıkıyor kuru gıdalar da yıka bişey olmaz

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 343 göst.
21 Ocak 2022 Diğer kategorisinde seda21k (117 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 387 göst.
12 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 613 göst.
15 Temmuz 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde Sni ck iyi anliyorum (909 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 418 göst.
24 Aralık 2021 Diğer kategorisinde ❤sevgi seli❤ (667 puan) tarafından soruldu

409,803 soru

12,320,382 cevap

38,938 kullanıcı

Kategoriler

...