Kızlar selam,
3 aylık hamileyim ve daha şimdiden lohusalık dönemimden korkuyorum.
Eşimin ailesi şehir dışında, ben doğuma girince direkt yola çıkarlar. Açıkcası ben kayınvalidemin o zamana yetişemem endişesiyle doğum yaklaşınca geleceğini bile düşünüyorum. Görümcem ve kayınvalidem sürekli kendilerini öven, kendileri dahil olamıyorsa tanıdıklarını öven bir kafadalar. Görümcem kayınvalideme göre biraz daha ılımlı ama arada çok fark yok gibi. Şu döneme kadar aldığım sinyalleri bile ayrı başlık altında toplayabilirim. Ben saygısızlık olmasın diye şimdiye kadar çok sert tepkiler vermedim hiç bir konuda.
Doğumdan sonra gelirlerse otomatikman bizim evde kalırlar ama ben sadece onları değil kimseyi soluksuz şekilde istemiyorum. Gün içinde aileler gelir gider ama 7/24 kalsınlar istemiyorum. Bu kadar kendileriyle sarhoş olmuş kadın takımının bebeğimle beni rahat bırakmayacağını, psikolojik olarak beni taşıracaklarının endişesini yaşıyorum.
Temel olarak kayınvalide, görümce ve enişte gelip kalacaklardır. Kendi evimde de kısıtlı yaşamak istemem o halimde. Ben, eşim ve bebeğimle başbaşa kalmak istiyorum o zamanlar.
Şimdi ben onlara benim ailemin evinde misafir olabileceklerini teklif etsem, anneme de durumu idare etmesini söylesem sizce nasıl olur? Evim de büyük, bu teklif direkt sizi istemiyorum demek olur mu? Istiyorum elbette, benim çocuğumsa onların da torunu ama çocukları olmuş gibi davranıp ben anneliğimi anlamayacağım diye de korkuyorum.
Sabredebileceğimin garantisi yok, o yüzden sizden öneri almaya geldim.