Günaydın, evet evham yapıyosun bence :) ikili cümlelerinin artması gerek haklısın hatta 3 4 kelimeli cümle de kurabilir ama her çocuk farklı dediğimiz olay bu zaten. Maşallah her şeyi anlıyor yapıyor bence sıkıntı yok. Cümleleri de ilerler zamanla. Sistematik gitmen güzel ama biraz da akışına bırak, onun için kaygılanmadan normal sohbetler et, hızlanır konuşması da.
Benim küçük oğlan tam 27 aylık şu an. Dediklerinin nerdeyse hepsini aynen yapıyor. Takıntılar da var, kapıyı asla ondan başkası açamaz kapatamaz, sofraya ekmeği ve kendi çatalını kendi taşıyacak mesela. Sadece kalemle karalama yapmaya dikkat süresi biraz daha uzun. Kitaplara bakıp bişiler anlatır, ne dediği de anlaşılmaz çoğu zaman. Çoğu kelimesi karışık, eksik, yanlış ama hiç takmıyorum düzelir daha. Anne bak abi gitti, bardak düştü, elma benim, gibi cümleleri var. Renkleri söylemeye çalışıyo ama hepsine dili dönmüyor, 10a kadar sayı sayıyor ama karıştırarak. Bii iki üjş döt bej altı dedi gibi, kelimeler tam çıkmıyo ağzından. Genelde sayarken de bir iki dört diye sayar mesela üçü hep atlıyo. Ya yazsam şimdi her şeyi, çok daha uzayacak. Sen başka çocuklara bakma öğretmensin kıyaslama yapmaman gerektiğini biliyosun zaten. Benim komşunun kızı da maşallah baya sohbet ediyor bu ayda. Ben ona bakarsam oturup ağlamam lazım :)