Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
2 aylık Bıngıldak Kapalılığı Başına Gelen Var mı?
0
oy
173
göst.
22 Aralık 2023
Sağlık-Diyet-Spor
kategorisinde
Havvanur1
(
1,025
puan)
tarafından
soruldu
Kızlar bugün 2 aylık aşımızı olduk şükür bebeğimin Bıngıldağı kapalıymış hemşirem kafasının 2 cm büyümesi gerekiyor demiş ben anlamamıştım 1aylık aşısın da o stres ile bugün baktı 2 cm büyümüş kafası korkma dedi ben takip ediyorum dedi bu ne oluyor? Başına gelen var mı? Sezeryan doğum
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
5
Cevaplar
0
oy
22 Aralık 2023
34pars_
(
769
puan)
tarafından
cevaplandı
Çocuk doktoruna götür canım geçmiş olsun
22 Aralık 2023
Havvanur1
(
1,025
puan)
tarafından
yorumlandı
Kalça çıkığı kontrolü var zaten ama ilk doğduğun da zaten sarılıkta hep gittik baktılar göbeğinde kanama oldu gittik gene baktılar 1 aylık kontrole götürdüm gene baktılar doktorlar herhangi bir sorun var demedi biraz da korktum
22 Aralık 2023
Hale01
(
1,984
puan)
tarafından
yorumlandı
22 Aralık 2023
Hale01
tarafından
düzenlendi
O zaman bıngıldak kapanmamistir yeni kapanmış olabilir doktor görmeli canım burdan biz nedesek yalan olur bazı bebeklerde sorun olmuyor takip ile devam ediyor , ama bazı bebeklerde bu durum sorun olabiliyor bizim oyun evinde , bir kadının bebeği bıngıldak kapaliymis kafa tası gelişimide durmuş ( kraniosinostozis) tanısi konmuş yani kafatası kemikleri erken kaynamış ameliyat olacaktı bebek yani en iyi bunu doktor testlerle vs bilir biz ne desek yalan olur burdan doktor bilecek canım
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
22 Aralık 2023
-srn-
(
12,912
puan)
tarafından
cevaplandı
Benim 2side nerdeyse kapali bingildakla dogdular. Kafasi dogru orantida buyuyorsa sikinti yok
22 Aralık 2023
Havvanur1
(
1,025
puan)
tarafından
yorumlandı
Sizde mi sezeryan oldunuz? Kafası geçen aya kadar 2 cm büyümüş hemşirem normal dedi çocuk doktoruna gittiğim de hep baktılar mesela gayet normal demişlerdi bugün öyle konuşunca da bende korktum
22 Aralık 2023
-srn-
(
12,912
puan)
tarafından
yorumlandı
Sezeryan oldum ama onunla ne alakasi var :) kayinvalidem normal dogum yapmis esimde oylr dogmus ve asiri zeki :)
22 Aralık 2023
Havvanur1
(
1,025
puan)
tarafından
yorumlandı
Yok bende sezeryan oldum bana sezeryan mı oldun demişlerdi ilk bende onla mı ilgili ki dedim eşinizin zekasına bir şey demedim
22 Aralık 2023
-srn-
(
12,912
puan)
tarafından
yorumlandı
Kiz bisey dedin demedim :) bingildagin erken kapanmasi nelere yol aciyor bilmiyosun sanirim o yuzden dedim :)
Bebeklerde bıngıldağın erken kapanması sonucu beyin gelişimini engelleyen ve fonksiyon kayıplarına neden olan kraniosinostoz meydana gelmektedir. Aynı zamanda kafa içinde basıncın artmasına, görme ve işitmede problemlere ve zihinsel sorunlara neden olmaktadır.
Ama dogru orantida buyuyosa kafasi sikinti olmuyor genelde. O yuzden dedim oglumda masallah akilli bi cocuk
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
22 Aralık 2023
& ESAYY &
(
2,562
puan)
tarafından
cevaplandı
Benim 2. Kiziminda erken kapandi dogdugunda cok azdi kafasi ölculere gore buyurse sıkınti olmuyor daha iyi bence
22 Aralık 2023
Havvanur1
(
1,025
puan)
tarafından
yorumlandı
Çocuk doktorları gelişimi normal diyordu 1.aydan bu ayda 2 cm büyümüş kafası hemşirem de takip ediyorum dedi internetten araştırınca çıkanlar çok korkuttu
22 Aralık 2023
& ESAYY &
(
2,562
puan)
tarafından
yorumlandı
Internete bas agrisi yaz seni mezara sokar canim yasayan cok var yazmislar bak hic bi sorun olmaz bende yasamis biri olarak soyluyorum 17 aylik kizim hic bi sorun olmadi sukurler olsun
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
22 Aralık 2023
Htcmm
(
11,027
puan)
tarafından
cevaplandı
Takipte kalırlar, büyüme oluyorsa sorun yoktur. Araştır Google dan bak, sütur denen yerler var kafatasında, onlar aracılığıyla büyüme devam ediyor genelde. Bi de kesinlikle çocuk doktoruna da git. O da muhtemelen takip diyecektir.
22 Aralık 2023
Havvanur1
(
1,025
puan)
tarafından
yorumlandı
Hep takipliyim daha geçen 1 aylıkken gittik 1 aylık kontrol yaptıralım dedik doktor sağlıklı dedi aynı gün 1 aylık aşımız vardı o zaman demiş hemşire ama ben o aşı şeysine anlayamamışım
22 Aralık 2023
Htcmm
(
11,027
puan)
tarafından
yorumlandı
Ya işte takip derken aylık kontrollerde bakacaklar büyüme var mı diye. Korkma Allah'ın izniyle büyür de.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
22 Aralık 2023
Hale01
(
1,984
puan)
tarafından
cevaplandı
Çocuk doktoruna götürün mutlaka
22 Aralık 2023
Havvanur1
(
1,025
puan)
tarafından
yorumlandı
Hep takipliyim daha geçen 1 aylıkken gittik 1 aylık kontrol yaptıralım dedik doktor sağlıklı dedi aynı gün 1 aylık aşımız vardı o zaman demiş hemşire ama ben o aşı şeysine anlayamamışım perşembe kalça kontrolü var o zaman gittiğim de söyliycem bu konuyu
Hemde 2 ayrı çocuk doktoruna gittim 2si de bu konu hakkında bir şey demedi
22 Aralık 2023
Hale01
(
1,984
puan)
tarafından
yorumlandı
Canım yukardada yazdım yeni kapanmistir bıngıldak bir ay önce ile bu arada değişkenlik gösterebilir
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
8
cevap
475
göst.