Basit bilinen yemeklerden istemiyorsan önerebileceğim çok güzel bir yemek var. Birincisi borcamda yapabilirsin. Küp küp doğradığın patatesler, biraz büyük doğradığın küp küp kırmızı biber ve yeşil biberleri, yemeklikten biraz büyük doğradığın soğanları yağda kızartıyorsun.( her birine çok az tuz kat çok az ama tatları daha lezzetli oluyor) Eti düdüklüde haşlıyorsun. Sonra bunları borcamda birbiriyle karıştırıyorsun. Salçalı sıcak su yapıp içine yine az birşey tuz ve kekik atıp borcamdaki yemeğe döküyorsun. 1 çay kaşığı terayağlarını kısım kısım üstlerine koyup (arpacık soğanda koyabilirsin çok lezzet verir) üstüne ıslayıp suyunu sıktığın yağlı kağıdı koyuyorsun (üstü yanmasın diye) fırına koyup 20-25 dk suyu kaynayana kadar pişiriyorsun. Zaten pişmiş oldukları için çok pişirmeye gerek yok. Son 5 dk kalasıya üstünü aç ki birazda yüzü kızarsın. Bir diğer tarifte küçük küçük borcamlarda yapıyorum misafire çok güzel oluyor. Hem şık, hem de porsiyon hesabı oluyor.