Ekşi maya en başta hep ılık su kullanki çabuk mayalansın legende ekşi maya su unla yoğuruyorum ama mayanın aktiflesmesi sadece çok hamur yapmana gerek yok sonrasinda kabarınca kapaklı küçük kaba bu hamurdan üç dört kaşık ayırıyorum dışarıda tekrar mayalaniyor aonrasinda geri o ekşi mayayı dolaba geri koyuyorum hem maya her seferinde yenilenmiş oluyor boylelikle sonra kalan hamura genelde biraz büyük yapıyorum ekmeği 3 çay kaşığı tuz ve ılık suyla cıvıklaştırıp tekrar unla yoğuruyorum ekmeği nasıl büyüklükte istiyorsam öyle hamur yapıyorum bu seferde gene leğeni poşete geçirip üzerini örtüp mayalandiriyorum kabarınca ekmek şeklinde yuvarliyorum un serptigim bezin üzerine koyuyorum kaba ser ama bezini unla işte üzerini de unla ört bezle birazcık ta öyle mayalandir ısınmış 150 dere fırında 45 dk da pişiyor 45 dk oldu üzeri kizarmadıysa dereceyi yükselt kızarsın biraz tepsi ye hamuru koyunca az bastır iki kere bıçakla batır üstünden altına sonrasında pisinca az daha fırında kapatıp tutabiliriz çok buyum olduysa ekmeğin içini çeksin ondan sonra sofra bezine sar sıcağı çıksın biraz altı çok terliyo sürekli değiş yerini iyice soğuyunca poşete koyuyorum ufalanma olmaz tam köy ekmeği yiyen şaşar kalır biraz uğraştırıyor ama deyiyor sonuca