0 oy
179 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (351 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
bzbsnsnsmsmsmsmzzmmzxbxbsb

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Canım tekrar kayıt yaptırdın mi i, üst üste 4 dönem yaptırmazsan kaydın siliniyor
(351 puan) tarafından
pandemi doneminde ve deprem doneminde kayit yaptirdim
-Reklam-
0 oy
(1,840 puan) tarafından
Örgün mü okuyorsun? Açıktan okul öncesi yok çünkü.
(1,840 puan) tarafından
Formasyon olmadan gerçekten öğretmenlik yapılabiliyor mu ? Bunu cidden bilmiyordum. Formasyon gerekli diye biliyorum
(567 puan) tarafından
Türkiye gibi bir yerde maalesef mümkün. Dediğim gibi çocuk gelişimi mezunu ise liseden mezun olmak bile yeterli özel sektörde. Dahası bu konudan ayrı olarak ücretli öğretmenlik denen saçmalık yüzünden çocuklarla eğitimle öğretimle alakası olmayan herhangi bir bölümden bile ücretli öğretmen olarak başvuru yapılıyor ve en acısı kabul edilip öğretmenlik yapıyor :/
(567 puan) tarafından
Ücretli öğretmenlikten bahsediyoruz hanımefendi siz her şeyi kendinize yorumlamak zorunda mısınız? Ayrıca eve bu ülkede öğretmenlik ile alakası olmayan bölümlerden mezun kişiler öğretmenlik yapıyor yalan değil biraz araştırın görürsünüz.
Milli eğitim bakanlığı sitesinde ücretli öğretmenlik için başvuru şartlarını aynen yazıyorum. Bakın bakalim hangi bölümler var.
 

BAŞVURU ŞARTLARI:

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak

3. Öğretmenlik mesleğini yapmasına engel herhangi bir suç işlememiş olmak

4. Sağlık durumunun öğretmenlik görevini yapmasına engel olmamak

5. Erkek adaylar için askerlikle ilişkisi bulunmamak (Askerliğini yapmış, muaf veya ertelemiş olmak)

6. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar, öğrenimlerinin yurt içindeki yükseköğretim kuramlarına veya programlarına denkliği yapılmış olmak.

7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalışmamak.

8-Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Lisans Programlarından birinden ve Çocuk Gelişimi önlisans programından mezun olmak, İhtiyaç duyulması halinde diğer programlardan mezun olmak
(567 puan) tarafından
Sadece son satıra odaklanın bu ne demek biliyor musunuz elinde herhangi bir üniversite diploması olan öğretmen oluyor demek yahu bir dönem aylarca konuşuldu kanatlı ****** yetiştiriciliği mezunu biri öğretmenlik yapıyor diye. O ihtiyaç halinde yazılma kısmı da tamamen fasa fiso bal gibi de cayır cayır her okulu ücretli öğretmenlerle doldurdular kimin nereden mezun olduğu belli değil.  Daha birkaç ay öncesi yemek programına katılan bir kadın dalga geçer gibi izleyicilere öneri yapıyordu internette nasıl öğretmen olurum diye yazdım e devletten başvuru yapılıyormus ben de şansımı denedim oldu öğretmenlik yapıyorum diye anlattı da çok tepki gelince görevine son verildi. Ya ayakta uyuyorsun ya da gerçekten anlamak işine gelmiyor bilemem artık.
(1,840 puan) tarafından
Ücretli öğretmenliğe ben de kesinlikle karşıyım. Ücretli ögretmen varsa bir okulda demek ki ögretmen ihtiyacı da vardır. Atamamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Neden? Çünkü ücretli öğretmen daha az maaşa çalışıyor bu da işlerine geliyor. Biz ilçe milli eğitime gittiğimizde masada başvuruya gelen bi adam vardı. Memur kendi söyledi iki yıllıktan mezun öğretmenlik yapacak diye. Ben bu şekilde alakasız bölüm okuyup ögretmenlik yapanlara hakkımı helal etmiyorum. O programa katılan kadını izleyince de kanım dondu resmen. Ben onun çocuğumun öğretmeni olmasını istemem mesela.
0 oy
(567 puan) tarafından
Çocuk gelişimi mı okul öncesi öğretmenlik mı ikisi çok farklı bölümler. 
(351 puan) tarafından
okul oncesi ogretmenligi canim örgün
(567 puan) tarafından
Tamam canım yukarıdaki birkaç yorum kafamı karıştırdı da çocuk gelişimi sanmıştım o yüzden sordum. Çocuk gelişimi kolaydı eğlenceli bir bölümdü ama okul öncesi hakkında fikrim yok bazı dersleri farklı o yuzden yapabilir misin yapamaz misin bilmiyorum okul öncesi mezunu bir arkadas yardımcı olursa daha sağlıklı olur

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 191 göst.
8 Mart 2024 Aile kategorisinde ptrck (351 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 248 göst.
24 Şubat 2024 Aile kategorisinde ptrck (351 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 101 göst.
16 Şubat 2024 Aile kategorisinde ptrck (351 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 206 göst.
16 Ocak 2024 Aile kategorisinde ptrck (351 puan) tarafından soruldu

378,411 soru

11,326,689 cevap

34,780 kullanıcı

...