0 oy
165 göst.
Aile kategorisinde tarafından

23 yaşındayım 3 yıllık evliym ve 22 aylık bi oğlum var. Lise mezunuym. Kizlar bsyleryapmak istiyorm bi yanım açıktan tyt ye gir üniversite oku diyor. Bi yanım ise direk ortaöğretim kpssye gir diyor. Ama kpss kitapları cokkkkkk pahali ve hicbir bilgim yok genel kültür sıfır. 

Tyt ile aklımda az da olsa bsyler kalmış. Ama bilemiyorm nasil yapsam rehberliği vok ihtiyacım var ne yapacagimi bilmiyorm. 

Elimde bi bileziğim olsn istiyorm zamannbize neyi gosterir bilemeyiz. 
Fikri olan yazabilir mi

9 Cevaplar

0 oy
(947 puan) tarafından
Bende bekliyim
-Reklam-
0 oy
(1,209 puan) tarafından
Ortaogretim kpss diger kpss'ye gore cok daha kolay. Once bi onu dene derim. 
tarafından
Genel kültür hkc yok nasıl yapcm bilmiyorum
(1,209 puan) tarafından
Kitaplarini pahalida olsa al YouTubedan videolar izleyerek calis
0 oy
(441 puan) tarafından
Kpss Genel kültür-Genel yetenek zaten türkçe matematik tarih coğrafya vatandaşlık ve güncel bilgileri kapsıyor. YKS ye hazırlanmak açıköğretimde herhangi bir bölüm okumak uzun süren bir süreç, YKS türkçe matematik tarih coğrafya dışında din kültürü felsefe, fizik kimya biyoloji ya da alanınıza göre edebiyat derslerini çalışmanız gerektiği anlamına gelir.

Telefonlara indirilebilecek uygulamalar var soru çözmek farklı soru görmek için, internetten ders ders konu konu dinleyebileceğiniz videolar var. Fakat kitap alıp üstüne yazarak çizerek çözmeden sınavda başarmak çok zor. Aynı zamanda yks ve kpss ye aynı yıl girip açıktan üniversite planını da aldığın puana göre düşünebilirsin.

Senin ne seviye bir bilgi birikimine sahip olduğunu bilmeden doğru yönlendirmek zor, ben sadece kendi fikrimi söylemiş oldum.
0 oy
(1,367 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Meslek lisesi değilsen yani düz memurluk istiyosan atamaları çok az ve puanları çok yüksek. Genel kültürüm yok diyosun halledebilirsin onu önünde 9 ay gibi bi zaman var. 

Üniversite için de 23 yaşındasın daha. Bu sene olmasa bile güzelce çalışırsan 2 sene gibi bi zamanda güzel bi yeri kazanırsın diye düşünüyorum. Ben de yks sınavına hazırlanıyorum 28 yaşındayım soru tarzı hersey değişmiş temel çok yok sıfırdan basladim herseye. Hamile olduğumu öğrendim ikinci kızıma doğumdu adaptasyondu bisey yapamadım hala çalışıyorum senin tek çocukmuş sen daha rahat hazirlanirsin. Benim sana tavsiyem yks ye hazırlan kpssye de gir. Genel kültüre de son bikac ay bakarsın. 

Rehberlik konusunda üniversite için gri koçu kpss için kpssnin dnası diye YouTube kanalini tavsiye ederim. Konuları içinse bence YouTube özel hocalardan dershaneden daha iyi önümüze sunulmuş nimet.

Üniversite hangi bölüm istediğini de düşün ama ona göre karar ver. Sırf unv. Okumak için gitme. Örgün unv. Olarak düşündüm ben açıktan dusunuyosan vakit kaybı olur şahsi fikrim
tarafından
Çoğu kişi Örgün yazmış ama eşim açıktan okumak istiyorsan oku dedi oğlum olduğu için Gidemem zaten kafam çok çok karışık açlıktan hangi bölümü okuyacağımı bile karar veremedim hangisinin önü açık hangisi daha çok alım yapıyor bunları internetten araştırdığımda da pek bir şey çıkmıyor
(1,367 puan) tarafından
Bunlar sana bağlı mesela ben esit agirlikciyim. Sen hangi alan üzerinden çalışmaya başlayacaksın. Ona göre ilk önce bölümünü seç araştırıp. Çocuğuna bakacak kimse yok mu okul saatlerinde
0 oy
(140 puan) tarafından
Canım Kpss'ye gir memur ol sonra üniversite okursun açıktan. Benim şimdiki aklım olsa asla 4 yıl üniversite okumazdım. Önce Memur olur sonra üniversite okurdum.
0 oy
(3,574 puan) tarafından
Tyt ye girin

Açıköğretimden istediğiniz bir bölüm okuyun ya da tyt ye girin

Örgün eğitimden iş güvenliği okuyun 2 yıllık. 
0 oy
tarafından
Ne lisesi mezunusun canım eger meslek degılse lıse kpss ıle atanman cok zor
tarafından
Msslek lisesi Bilgisayar bölümü mezunuym. Bu bölümden devam etmem ama
0 oy
(10,685 puan) tarafından
İkisini de yap imkanın varsa illa kitap almak zorunda değilsin YouTube'dan videolar aç konu anlatımlı test kitapları indir telefonuna ordan hallet işini 
0 oy
(2,513 puan) tarafından
Burada fotikobi var hem internet satisi da vat brn onla çalışıyorum 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 130 göst.
3 Nisan 2021 Aile kategorisinde Remziye (389 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 242 göst.
24 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde My Rose (447 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 137 göst.