250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra Şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Damla çikolata
Kakao ve damla çikolata hariç diğer malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında (sert olmayacak) hamur yoğrulur.
Hamurun 1\3’ü (üçte biri ayrılır) kalan hamura kakao eklenerek tekrar yoğrulur ve hamurlar buzdolabı poşetine konularak yarım saat dolapta dinlendirilir.
Daha sonra kakaolu hamurdan kaplumbağanın gövdesi yapılır ve bıçak ile şekil verilir.
Diğer beyaz hamurdan kaplumbağanın kafası ve ayakları yapılarak birleştirilir ve damla çikolatadan göz yapılarak fırın tepsisine dizilir.
Bu şekilde tekrar dolaba kaldırılarak 15-30 dk. Bekletilir (Kurabiyenin yayılmaması için)
180° de 10-15 dk. Fırınınızın özelliğine göre kontrol ederek pembeleşmeden pişiriyoruz
Ben hep nefis yemek tarifleri sitesinden alırım canım:)