Babam iç guveysi gitmis annemin ailesi ile otururduk genis ailede buyudum yani ben .
Arefe gununden teyzem enistem iki dayım iki yengem 8 kuzenim bize gelirlerdi köyde ev iki katli :) bayram arefe gununden baslardi bakalava yapardı anneannem bayraa sarma hosaf vs dedemlerle mezarlara giderdik bayram arefeden başlardı ..
Bayram sabahi sabah namazına gider gelirdi evin erkekleri :) namazdan gelince dedem bisiler atistirirdi ilac icmek icinibende hemen uyanir gelir kucaginda yerimi alırdim banada yedirsin diye hosuma giderdi :)snra bayram namazina giderlerdi onlar gelene kadar mutfakta hararetli bi calisma bayram sabahlarinin olmazsa olmazi patates kofte :))) anneannem güzel yemek yapardi :) kalabalik ve sohbet dolu kahvaltidan sonra kurbanimizi keserdi babam hep babam keserdi diğerleri anlamazdi :D bende gurur duyardım hep babamla hala da oyle elinden her is gelir kurban olurum ona :) snra adaletli bi şekilde paylaştırılır ve pay dagitilir kalanda 5 e bolunur ev icin olan etten erkenden pişirilirdi ben hemen etin tadina bakıp bayramliklari giyip koalali sirt çantamı alip şeker toplamaya arkadaşların yanina kacardim iç güne beş kez gezdigimizi bilirim butun koyü.. ve en onemlisi gelen giden cok olurdu ogle yemegi yiyecek zaman olmazdı misafirden :)
Nerde o eski bayramlar simdişne gelen ne giden ne kalabalik sofralar ne misafirle dolup tasan evler :((