0 oy
166 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Bebeğim şuan 7 aylık emziriyorum hamileyken tutmadım yemek yemeyince tansiyonum düşüp gözüm kararğyordu ama şimdide mesela kahvaltıyı biraz ğeç yapsam başım dönüyor açlıktan tutmalımıyım acaba konu hakkında bilgim yok

7 Cevaplar

0 oy
(1,710 puan) tarafından
Benim bebeğim de 7 aylık inşallah tutacağım. İftarla sahur arasında bol su içmeye dikkat edilmeli sadece. Bir sağlık sorunun yoksa tutabilirsin
tarafından
Sağlık sorunum yok ama dediğim ğibi böyle yemek yemeyince ğözüm kararıyor başım dönüyor doktora danışmalımıyım
-Reklam-
0 oy
(1,458 puan) tarafından
Benim komsumda geçen sene aynı siz gibiydi bir gün var bir gün yok tutuyordu

Benimde son ayim Ramazan'a geliyor hatta hepsini tutamadan doğum olacak ben elimden geldiğince tutmaya çalışacağım inşallah 
tarafından
Hadi hayırlısı
0 oy
(5,892 puan) tarafından
Canim bende hamileyken ve sonra ki 2 yil tutmadim. Dayanamazdim acliga ve sutum azalirdi benim. 

Dinimizde de zaten bu konuda kolaylik saglanmis. Hamileler ve emzirenler bu surec icinde muaf tutulmus. Daha sonra tutma hakki taninmis. Bebeginin bi daha bu zamanlari gelmeyecek ama senin ileride oruc tutma ihtimalin var.
tarafından
Bende sizin gibi düşünüyorum  yani dini yerlere de baktım böyle yazıyor ama emziriyorsun diye tutmuyorsun böyle küçok bişey için yutmayın diyen var
(5,892 puan) tarafından
Kucuk bisey nedir canim ? Emzirmek annenin ekstra kalori harcamasina sebep olur. Normal donemden daha fazla beslenmeniz gerekir. Kendinizi iyi hissediyosaniz tutun tabi ama bence suttte azalma oluyosa anne halsiz kaliyosa tutulmamali.
tarafından
evet hem sütüm azalıyor hemde benim bebeğim saat başı emiyor sömürüyor çok susuyorum ve acıkıyorum gözüm kararıyor çok haklısınız teşekkar ederim tutmayacağım artık seneye inşalleh
0 oy
(6,341 puan) tarafından
Geçen ramazan bebeğim 2.5aylik falandı yinede tutum ...boyle zamanlarda insan orucunu yememeli diye düşüyorum benim fikrim bebeğim bir yaşında ve emziriyorum tutacam allah nasip ederse....bol bol su çay kompostu iç  allahın izni ile tutarsin
tarafından
Dini yerlerde sonra telafi edileceğini yazıyor yani başım dönüyor açlıktan gözüm kararıyor bunu bile bile de tutarsam sanarım bayılırım filah allah korusun kimsemde yok yaşadığım yerde bebeğim olmadan önce kaçırmadan hep tuttum
(5,892 puan) tarafından
Boyle zamanlar derken ? Emzirme ve hamilelik doneminde muaf tutulmustur bayanlar. Kendini iyi hisseden tutar tabi ama sutte azalma oluyosa anne kendini halsiz ac hissediyosa tutulmamali. Zaten sonra telafisi olan bisey.
(6,341 puan) tarafından
Cnm çok zorlaniyosan  yersin kış aylarında telafi edersin allah kabul etsin
tarafından
Teşekkür ederim evet seneye tutacağım artık inşallah
0 oy
(3,135 puan) tarafından
Bebeğin ek gıdayı iyi alıyorsa tutabilirsiniz o zamana 9 aylık filan olur , ama sadece emiyorsa zorlayabilir, deneyip bakmanız lazım ben tutmuştum mesela sizinkinden daha küçüktü bı zorluk çekmedik şükür 
0 oy
(4,126 puan) tarafından
Fetva verecek kadar bilgili varsa yazsın, yoksa günaha girilir. Bir hoca ile detaylı konuşup öyle hareket edin bence
tarafından
Çok haklısınız
0 oy
(780 puan) tarafından
Bende hamileyim acaba tutabilirmiyim diye düşünüyorum tamda 9. Aya denk geliyor
tarafından
Çok zor olur bence benim açlıktan ğözüm kararıyordu riske atma doktoruna danış

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 101 göst.
+4 oy
6 cevap 162 göst.