Annemle konuştum. Napıyosun falan dedim klasik ev işi dedi. Bana sordu napıyosun diye. Ben de sen ne yapıyorsun aynısını yapıyorum yoruldum yeni oturdum dedim. Ve gerçekten yeni oturmuştum evi temizledim çamaşır işleri varıd yemek falan derken bayağı yoruldum işte.
Sonra annem hemen şey demeye başladı. Ne var senin yaptığın işte. Sen benim yaptığım işimi yapıyorsun. Sabah kalkıp soba mı dolduruyorsun ahıra mı gidiyorsun tarla işi mi yapıyorsun evde 6 kişiyiz hepsinin boğazına ben bakıyorum. Sen iki kişisin dedi. Anne dedim bunları yapmıyorum diye diğer işler de yok olmuyor illa biri yapıcak sonuçta iş bu. Bu da bana zor geliyor çocukla dedim.
Ama gerçekten sinir oldum. Eskiden köyde bende yapardım ne var yani ya. Niye bir anne kızım rahatta diye sevinmez de lafını eder anlamıyorum. Eskiden kaynanam derdi benim gibi misin evde oturuyorsun diye, şimdi de annem başladı. Herhalde benim sürekli çalışmamı tarlaya bağa bahçeye gitmemi inek koyun bakmamı zorluk çekmemi istiyorlar. Öyle rahat edecekler sanki