0 oy
1,195 göst.
Diğer kategorisinde (453 puan) tarafından
Kızlar kardesimin çalıştığı okulda bir kadın öğretmen ilkokul mezunu çiftçi bir adamla evlendi geçen yıl.Duyunca bu evlilik çok sürmez demiştim.Okuldakiler de duyunca yapma etme demiş ama kadın seviyorum sorun olmaz demiş.Evlenince işler değismis tabi.Kadın kocasiyla fotosunu hiç paylaşmiyormus.Arkadaş ortamına sokmuyormuş.Utanıyormuş yani anlayacağınız.Az önce kardesim geldi haklı çıktın boşanma davası açtı kadın dedi.Baştan belliydi bence eğitimde denklik çok çok önemli evlilikte.Aşk ,sevgi bir yere kadar.Küçümsemek için demiyorum inanın ama olmaz davul bile dengi dengine.Siz bu konu hakkında ne düsünüyorsunuz?

48 Cevaplar

0 oy
(739 puan) tarafından
Kesinlikle davul bile dengi dengine demişler boyle evlilikler yürümez 
-Reklam-
0 oy
(3,566 puan) tarafından
Sayısı az olsa da var böyle evlilikler. 

Ve herkes kesin boşanır diye bi kural yok. 

Evet eğitim, ekonomik durum, kültürel gelişmişlik, sosyal çevre, aile yapıları az çok denk olmalı. Olsa daha rahat uyum süreci yaşanır. 

Denk olmayınca daha zorlu olsa da(kime neye göre) 

Niyetler iyiyse, geçinmeye gönlü varsa iki yarafın da devam eder. 

Eşim lise mezunu, ben üniversite. 

Allah yuvalara huzur versin. 

İletişim varsa her sorun çözülür. 
0 oy
(3,300 puan) tarafından
Okuyup okumamakla alakası yok canım okumayıp kendini geliştiren insan da var aynı şekilde üniversiteler bitirip hiç bir işe yaramayan adamlar da var... Ben okumuşum eşim okumamış ama kendini geliştirmiş ve iyi ki onunla evlendim okuyan çoğu insandan bin kat iyi çok şükür 
0 oy
(657 puan) tarafından
Normal bakis acima gore bir sorun degil ama o kadar olaya sahit oldum ki maalesef ki gercekler oyle olmuyor ortamlar vs fark yaratiyor zamanla buda soruna yol aciyor maalesef
0 oy
(2,935 puan) tarafından
Ben üniversite mezunuyum öğretmenim eşim ortaokul mezunu esnaf ama kendini çok geliştirmiş çok kitap okumuş bazen çatışma olur ama o bana saygı duyar maşallah her konuda bir fikri vardır o yüzden onunla her ortama girerim
0 oy
(11,013 puan) tarafından
Ben üni. eşim ilköğretim mezunu. 9 yıldır evliyiz hamdolsun. Başka bişi yazmama gerek yok bence :) 
0 oy
(29,801 puan) tarafından

Bilmm öncelik insanın kendinde olacak karakteri huyu.

Bilgi her şekil yerini bulur yaşar öğrenirsin ama yok o avukat yok bu ortaokul mezunu bu tür şeyler mantıklı gelmiyor kafalar anlasinca olabilecek şeyler 
0 oy
tarafından
Kaynım öğretmen eşi ev hanımı ilkokulu okumuş şimdi açıktan okuyo eltim bana saçma geliyor kaynım meslek sahibi istememiş ev hanımı olsun demiş kadın şimdi okuyo bana baya saçma geliyor kadınin burnu düşse yere kaldirmicsk tipten öyle bir havalı kocası öğretmen o sanki öğretmen gibi bana sonradan görme gibi geliyor yaptıkları kocan seni böyle kabul etmiş 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 157 göst.
18 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Alyadua1 (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
54 cevap 2,711 göst.
19 Aralık 2019 Diğer kategorisinde ✓ Rüzgar'ın Annesi ✓ (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,225 göst.
13 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Yenibiri12 (109 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 383 göst.
24 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde &Alya& (519 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,929 soru

23,836,705 cevap

319,164 kullanıcı

...