0 oy
179 göst.
Diğer kategorisinde (1,720 puan) tarafından
Merhaba anneler. Bilyorum kabızlık norma durum günler haftalar süre bilir aba benim bebeğim çok rahatsız oluyo 3gundur dışkılayamıuo anne sütü almasina rağmen ne yapa bilirim poposunu uyarmak istedim cok cani yaniyordu yapmadım bende

6 Cevaplar

0 oy
(882 puan) tarafından
Tuvaletini yapmıyor olması kabız olduğu anlamına gelmez. Ikınıyor gibi yapıyor zorlanıyor gibi geliyor vs ama 2 haftalık bebeğin bunları yapması çok normal. Çok fazla ıkınırlar uyandırma metodu gibi düşünün. Uyarı yapmayın ileride kendiniz sıkıntı çekersiniz. Anne sütü çok kolay sindirimi olan bir şey çoğu zaman midede tamamı sindiriliyor dışkılama olmuyor benim bebeğim 1 haftaya kadar yapmazdı mesela ve normaldı kakası
(1,720 puan) tarafından
Ama benim bebeyim kakasını yapmayinca rahatsız oluyo ilk bebeyimde oyleydi rahatsiz olmuyosa normal ola bilir ama rahatsiz oluyorsa dışkılamsı lazm. Az once dışkılandı ve rahatladı
(882 puan) tarafından
Poposuna zeytinyağı sürün oynamadan birde masaj yapın tuvalet pozisyonunda tutun çok ağlama krizlerinde ılık suyla duş aldırın. Ama yine nacizane fikrim uyarı yapmayın kendi öğrensin ilerisi için çok sıkıntı çekersiniz
-Reklam-
0 oy
(5,451 puan) tarafından
Canının yandığını nereden anladınız? Anne sütü alan bebeklerde 10 gün kaka yapmama durumu normal. Poposunu uyarmaya alıştırırsanız bir daha hep bunu isteyecek. Kendini sıkması çok normal daha ordaki kasları hakimiyetinde olmadığı için ıkınıyor. Çocuğu kendi haline bırakın lütfen
(1,720 puan) tarafından
Poposunu uyarmaya çalışınca cok ağladı sesi batarcasına ama çokda rahatsiz etmedim yani poposu aciyordu sanırım gazı çok olmuyormu kabız oluncada
(5,451 puan) tarafından
Poposunu uyarmak derken naptın bacım sen?
tarafından
Galiba kulak pamuğu ile uyarı vermiş. Başka türlü nasıl uyarı veriliyor ki....

Her yeni doğan bebek ıkınıyor. Ki daha önce seninle konuştuk bebeğinin kolik olduğunu söyledin. Ikınma kolik bebeklerde daha çok oluyor. Bu bebeğinin kabız olduğu anlamına gelmez. İlla birşey yapacağım diyorsanız bio gia kullanın sindirim sistemi için.
(1,720 puan) tarafından
Evet kulak pamuğuyla yaptım
0 oy
(2,075 puan) tarafından
İlk bebeğim ilk ayında 4 kez haftada 1 yapmıştı sonra doktor bu haftada yapmazsa gel dedi ilaç vs başlayacaktı tam o hafta geçti. Şimdi de kızım 2haftalik günde 6 7 kakalı bez değiştiriyoruz her mama yediğinde çıkartıyor bu da böyle. Kilo alımı olmazsa doktora götüreceğim artık kilo alımı yerindeyse normal diyorlar da 
0 oy
(6,019 puan) tarafından
Anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal uyarma sakın alıskanlik haline getirirsin kendi ogrenmesi lazım youtube da kaka masaji var ben bir haftayi buldugunda onu yapiyordum bir kac saate yapiyordu sıkıntisı gazdan da olabilir youtubedan onun mesajina da bak rahatlar sakin uyarma poposunu alıskanlik halıne gelir onsuz yapamaz canım
0 oy
(20,894 puan) tarafından
Anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal. Oğlum da kabiz.olmustu bebekken 4 ay kadar sürdü. 9 gün yapmadığı oldu. Doktor bize günde 4 kez 1 er çay kaşığı zeytinyağı icirebilirsin demişti emzirmeden önce. Ama ise yaramadı. Aslında o kabızlığın sebebi anne sütü bağırsaklarda yüzde yüze yakıni emiliyor o yüzden çıkacak posa oluşmuyor. Ve kakasını yapamıyor. Hepsini toplu yapar. Çok zorlanirsa fitil kullanırsın. Ben öyle yapardım. Doktor gliserin kanzuk fitil kullan dedi. 5 günden sonra . Hiç üzülme gececek
(1,720 puan) tarafından
Allah razı olsun canim verdiğin bilgi için bende zeytinyağı düşnyordum artık vereyim diye. Ama benim bebeyim kabız olunca rahatsız oluyo canim biliyorum normaldir haftalarla bile çıkmaması . Ama rahatsiz etmiyosa bebeyi. Benim bebeğim dışkılayana kadar rahat olmuyo popsunu uyardıkdan sonra ama bugün iki defa sıvı karışık dışkıladı . Kabız olsaydı sert çıkmazmıydı
(20,894 puan) tarafından
Aynen kabız olduğunda sert olması lazım. Bu kabızlık olmuyo iste. Sen yediğine ictigine dikkat et. Kendin de kabız olmamaya dikkat etm bamya kabak gibi sebzeleri bol tuket. Çok su iç. Oğlum da çok rahatsız olurdu. Gazı da kakası da çok zorladı. Normal rahatsız olması. Zamanla düzene girecek ve geçecek. Ben çok üzülürdüm.  Çevremde kimsede de bu durum yaşanmamış. Hep fitille mi yapacak benim çocuğum kakasını diye uzulurdum
(1,720 puan) tarafından
Kusra bakma canim lafim için ama Bende doğum olalı 2 hafta oldu bir elimin parmağını belkide geçmemiştir kaç kez tuvalete gittim bende kabızlık çekiyorum aslında
(20,894 puan) tarafından
Ondan işte  ona da geçiyor. Bizde ne varsa aynısı bebekte de oluyo. Sen önce kendini tedavi et dostum. Ben de ilk zamanlar ne yesem gaz yapiyo diye pilav makarna et tavuğa yüklendim. Ondan sonra başladı bende . Sonra çocukta da oldu. O yüzden dediğim gibi sindirimi kolay özellikle sebze ye bu hafta mesela  dikkatli beslen. Düzelir Allah'ın izniyle. Bol bol kuru kayısı ye su iç ve kayısı suyu özellikle iyi geliyo. Kuru incir mesela. Hem süt de yapar.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 206 göst.
13 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 57 göst.
+4 oy
7 cevap 110 göst.
+1 oy
5 cevap 113 göst.
15 Aralık 2024 Diğer kategorisinde OynakBalina (1,224 puan) tarafından soruldu

Kategoriler