Dün kaynanam geldi bana. Ben de evden 12-1 gibi çıkacaktım arkadaşlarla buluşacaktık (6 ayda bir falan yaparız bunu) neyse sabah kaynanam geldi kahvaltı hazırladım. Lafını etmiyorum ama gece de geç yatıp sabah erken kalktım ve bir sürü çeşit şey hazırladım. Saat 9 oldu ben gidicem diye tutturdu. Kızına gidicek niye ben evden gidicem diye. E git desem arkamdan lafımı edecek erkenden çıktım evden dicek. Anne gitme daha erken onlar uyanmamıştır dedim. Gitti başka odaya kapıyı da kapattı ama sesi geliyor. Kızını aradı uyandın mı diye. Neyse saat 9 buçuk falandı evden çıkıcak para bıraktı ve de 10-20 TL anca. Ne bu dedim ekmek parası diyor. Yediğim ekmeğin parasını bırakıyorum sonra arkamdan yedi gitti demezsin diyor ki asla demem böyle bir şey. Anne oğlunun evinde yemiceksen nerde yicen paran cebinde kalsın dedim zorla verdim geri.
Kapının önünde ayakkabısını giyiyor millet duyuyor yani bizi. Karşı komşu da akraba. Diyor ki artık gezmeye başladın vızır vızır arabayla benim kızım bir yere gidemiyor sen gez dur dedi. Benim 1 yaşında kızım var onun 3 yaşında oğlu. Neymiş oğlu yüzünden gitmiyormuş ben rahatmışım. Benim kız da huzur vermiyor bir yere gidince. Ama illa Bi çaresini buluyoruz arkadaşlarla. Ay çok sinir oldum ya.. Akşam eşime anlattım yaşlandıkça farklılaştı, niye gezmiyormuş daha pazar günü bir sürü yeri gezmişlerdi dedi. Ben bilmiyordum görümcemle küsüz. Zaten onun da lafını sokup duruyor sanki benim suçum var gibi