0 oy
325 göst.
Diğer kategorisinde (2,938 puan) tarafından
Benim sarmam niye yavan oluyor kızlar içi iyi içinde sorun yok ama pişirirken safi suyla pişiriyorum siz pişirme suyuna ne katiyorsunuz sadece princle sariyorum eşim başka yemiyo pirinçler kütük gibi oluyor yapraklar sert oluyor böyle istediğim sağda solda yediğim lezzette olmuyo bnm sarmalar ama yapragndan mi suyunun sadece su tuz olmasindan mi anlamadimki

14 Cevaplar

0 oy
(436 puan) tarafından
Orta ayarda pisirmen lazım sonuna kadar acmicsn ve bir gün önce sar dolapta kalsın daha iyi oluyor lezzetli 
(2,938 puan) tarafından
Kız canm çekiyor hamileyim ne zamandır yapmam doğurmadn yapayım dedim de tadı tuzu yavan oluyor acaba hatayı nerde yapyorum
(436 puan) tarafından
Bide yaprak aldinmi dikkat et tokat olsun özelikle yumuşak yaprak olsun sert oldumu o yaprak kazık oluyor pismoyor
-Reklam-
0 oy
(4,174 puan) tarafından
Sıkı sarma  kesinlikle pirinçler sert olur. Yağını biraz arttır. Tencereyede ben sadece su koymuyorum hafif salçalı, az yağlı tuzlu su ile pişiriyorum

Hiç birsey yapamıyorsan komple cigden yapma içe sicak su ekle biraz hafif şişsin öyle sarmayı dene.
(2,938 puan) tarafından
Tamamdır kuzum sıkı sarıyor olabilirim
(4,174 puan) tarafından
Su kaynayana kadar yüksek ateş (pilav gibi ) kaynayinca kisacaksin.
(743 puan) tarafından
Bende sıkı sararim canim sarmayla alakali degildir o pisirmeyle alakalidir
0 oy
(5,470 puan) tarafından
Canım ben çok az soğan rendelerim biraz da nane katarım içine. Suyuna da az ev salçası ve az limon suyu koyarım. Çoook kısık ateşte çok yavaş pişirmen lazım
0 oy
(113 puan) tarafından

  • :DBol soğan ile yapıyorum önden biraz hasliyorum pirinci ben 2 bardak su ile . Pismeme sorunu kalmıyor . Soğuduktan sonra mis gibi oluyor . . Kendimce püf noktasi üstüne limon ve kapak koy en sonda yağ gezdir. . e sarma dediğinde yağlı olacak :P. Biz Diyarbakır usulü bol baharatli soğanlı kuru dolma ve sarma karışık yaparız . Bulabilirseniz burçak markası beş türlü baharatı alın bana dua edeceksiniz . Her yemeğe her şeye aşırı yakışıyor farklı tat veriyor . Ben d. Bakirda alıyordum . Mersindeyim şu an burda aktardan sordum açık şekilde varmış ama kendi karışımı denedim hiç begenmedim . Malzeme iyi ise yapmayı biliyorsanız sıkıntı yoktur . İkisinden birinde yanlışlık yapıyorsunuz. Tuzlu yaprakları bir gün önceden suda beklet eğer kalın yapraksa suda kaynatmalisin . Ee bende şimdi emziriyorum anlattıkça canım çekti :)
0 oy
(665 puan) tarafından
Ben suyunu sumaklı yapıyorum biraz tuz 

Ben sarmayı biraz yağlı seviyorum güzel oluyor 
0 oy
(13,105 puan) tarafından
Bol zeytinyağı ya da sıvıyağ biraz salça ezip koyuyorum ben içine de kıyma koyarım
0 oy
(841 puan) tarafından
Canım ben bol yağ ve salça ile hazırlıyorum içini pişirirken de sıcak su salça ve yarım su bardağı yağ koyuyorum üstüne ocakta kısık ateşte ağır ağır pişiriyorum servis ederken de sarımsaklı yoğurt döküyorum üstüne enfes oluyor enfes
0 oy
(6,896 puan) tarafından
Sardiktan sonra suyunu koyarken de salçalı su yapıyorum canım biraz da tuz atıyorum annem içini çiğ sarardı kaynanamlar biraz kavuruyo annem yeni bahar olması lazım içine birde ondan atardı içine 
0 oy
(4,381 puan) tarafından
Benim kaynanam pirinçleri pişirip koyuyor salçalı soğanlı çok güzel oluyor 
0 oy
(15,633 puan) tarafından
Pişirirken yağ eklemelisin. Ben limon suyu yağ tuz ve su koyarım. Hem rengi çok parlak durur hemde lezzeti çok iyi olur. 
0 oy
tarafından
Orta gözde kısık ateşte pişirmek lazım sarmayı öteki türlü hızlı pişince su buharlaşıp emilmiyor. Normql derecede fokurdayana kadar beklet sonra kıs altını ama büyük göz değil orta göz olacak. Suyu biterse de kayanr su dök azıcık o da yumuşatır en azından çiğ kalmaz. Bir de için çok yağlı olması gerekiyor çünkü pirinçleri yumuşatan sadece su değil yağ da var
0 oy
(4,917 puan) tarafından
Canım ben zeytin yağlı yaparken pirinci önceden çok az haslarim suyuna yağ katarak sonra sandıktan sonra da bol zeytin yağı dökerim üzerine limon dilimlerim eskilice mis gibi olur kısık ateşte pisir herzaman lok lok hızlı pisirme
0 oy
(743 puan) tarafından
Pirsirme suyunada salcali sos yaparim canim kısık ateşte agir agir pişiririm

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 415 göst.
18 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Yagmurarli (851 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 294 göst.
7 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 287 göst.
0 oy
19 cevap 765 göst.
3 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Nagiş❤️ (13,105 puan) tarafından soruldu

408,400 soru

12,269,842 cevap

37,570 kullanıcı

Kategoriler

...