0 oy
121 göst.
Diğer kategorisinde (13 puan) tarafından
İmam nikahı kıyılırken hiç sorulmadı bana. Eşime dedim ben şu kadar altın istiyorum diye. Eşimin o dönem parası yoktu sözüm ona. Bende tamam sonra yap helal olsun dedim mecburiyetten. O da askeriyede ki konut birikimi verdi. Ama meğer mal varlığı varmış ama ailesinin üstüne. Ancak babası vefat ederse alabilirmiş. Şimdi ben buna hakkımı helal etmesem günaha girer miyim? ( Ailesi düğünde bir şey takmadı, eşim emanet alyans taktı) 

5 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Canım mehir bir kızın bekaret parasıdır ve Boşandıktan sonra kadına verilmesi lazım Mehir boşanmayı zorlaştırmak için çok fazla miktarda da talep edilebilir Çünkü kadın Boşandıktan sonra kendine bir hayat kurabilecek miktarda kendim yaşamını idame ettirebilecek miktarda bir miktar belirler nikah kıyıldı zaman eşi ona onu evlilik içerisine de verebilir ama Boşanma olduktan sonra kesinlikle vermesi lazım vermezse senin hakkına girer haram veya hırsızlık işlenmiş olur kah kıyılırken imam nikah kıymadınız mı Çünkü nikah kıyıldı esnada bunu İmam sana muhakkak sorar sormadıysa da zaten genelde kadınların altınları onların mehir olarak sürekli kabul edildiği için İmamlar bunu sorma gereği duymazlar Eğer eşinden istemediysen veya helal ettiysen o an sonradan talep etmen çok saçma senin Bunu başta düşünmen lazım da başta düşünmedin sonradan bana ver hakkımı helal etmem diye bir şey diyemezsin eşine ki hakkına da geçmiş olmaz zaten
(13 puan) tarafından
İmam nikahı kıyılırken ne imam ne yanımızdakiler bunu dile getirmedi. Bana maddiyatim yok dedi. Yakın zamanda mahkeme ile alakalı durumu oldu. Mahkeme sonucu ne olacağı belirsizdi. O esnada aslında mal varlığı olduğunu öğrendim. Evlenirken bana emanet alyans takmıştı. Ailesi hiçbir şey yapmadı. Düğünü, eşyaları vs hep eşim yaptı.
-Reklam-
0 oy
(7,257 puan) tarafından
Eğer mehir yoksa ortada bı hakta olmaz diye düşünüyorum.
(13 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim
0 oy
(1,082 puan) tarafından
ay o kadar maddi güç var ama bişey yapılmamış . günahını bilemem ama sonuçta seni kandırmışlar onlar zaten yalan söyleyerek günaha girmişler ki ,sen hakkını helal et yada etme onların ortada sana söyledikleri koç bir yalan var .ben mehir olarak bana takılan altınlardi sadece başka bişe istemedim 
(13 puan) tarafından
Bana düğünde de herhangi bir şey ne ailesi ne kendisi tarafından takılmadı. Mal varlığını da mahkeme ile alakalı durum sonucunda öğrendim.
0 oy
(530 puan) tarafından
Aslında mehir nikah kıyılırken verilir. Malesef şu an hickimse olması gereken uymuyor. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem kızı Fatıma r.a Ali r.a'a verirken mehir sordu. Ali r.a'ın verecek hiçbir şeyi yoktu o an ama vermek zorundaydı. Zorunlu olduğu için de o an eşi Fatıma r.a'a kalkanını mehir olarak verdi. 
(13 puan) tarafından
Maalesef şuan buna uyan yok. İmam nikahı esnasında ne imam ne yanımızdakiler sormadı bile.
0 oy
(3,388 puan) tarafından
Nacizane fikrim eşiniz yine de bişey vermiş konut birikimi demişsiniz. 

Maddiyat için değmez. Allah razı gelmez zaten. 
(13 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 572 göst.
8 Mayıs 2022 Aile kategorisinde Merveadiyaman (162 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 266 göst.
14 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 593 göst.
28 Eylül 2020 Aile kategorisinde Pamuk şekeri (1,306 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 222 göst.
10 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Isteoylesine (172 puan) tarafından soruldu

380,295 soru

11,386,224 cevap

34,887 kullanıcı

...