Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Hamilelikte oruç tutanlara sorum
0
oy
296
göst.
23 Şubat 2024
Diğer
kategorisinde
Simsek21
(
1,679
puan)
tarafından
soruldu
Kızlar sahurda ne yiyorsunuz
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
21
Cevaplar
0
oy
23 Şubat 2024
misafir
tarafından
cevaplandı
Hamilelikte oruç tutulmaz sevap kazanayım derken karnındaki bebeğin günahına giriyorsun
3 önceki yorum göster
24 Şubat 2024
Anonimm
(
82
puan)
tarafından
yorumlandı
zeynos1234 sana katılıyorum.İstersen litrelerce su iç.Sonuçta gün içinde içmiyorsun
24 Şubat 2024
zeynos1234
(
3,664
puan)
tarafından
yorumlandı
Aynen öyle canım doktorun bunu çok iyi bilmesi lazım bana göre yanlış
24 Şubat 2024
At Work
(
5,462
puan)
tarafından
yorumlandı
Benim doktorum oruç tutma demişti oruç tutan hastalarim bebeği gelişmediği için kalbi durdu demişti cahil insanlara laf anlatılmaz akıllı insana anlatir diyerek sen anla demişti bana
24 Şubat 2024
zeynos1234
(
3,664
puan)
tarafından
yorumlandı
Benim doktorum da iki kızımda da tutma demisti hamile kişi 2 saatten fazla aç kalamaz dedi bi avuç leblebi de olsa yemek zorunda demisti
Özellikle susuz kalmamali günlük 3 litre ara ara su iç demisti
24 Şubat 2024
At Work
(
5,462
puan)
tarafından
yorumlandı
Ben hastaneye kontrole gitmiştim baktım doktor çok üzgündü bana direk inşallah oruç tutmamışsın dedi bende yok hocam tutmam bebeğimi asla riske atamam dedim oda akıllı insanın hali ortada bugün oruç tutan bir çok hastanın bebeğinin kalbi durmuş dedi kaç kez onlara tutmayın dediğim halde neymiş oruç tutmayınca günahmiş bilmiyorlar en büyük günahı karnındaki bebeği ölümune sebebiyet verdikleri için almışlar günahı
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
23 Şubat 2024
Simsek21
(
1,679
puan)
tarafından
cevaplandı
Niye kimse bişey yazmıyor
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
23 Şubat 2024
Elifaras
(
2,639
puan)
tarafından
cevaplandı
Ben hamileyken tutamamistim ya bebek susuz kalır diye korkmuştum ve kansızlık susuzluk zor bir hamilelik geçirince tutamadım sende kendini zorlama tabi tutarsan çok güzel çok iyi ama Allah korusun bebek susuz kalırsa o kötü canım dikkat et dene istersen
23 Şubat 2024
Simsek21
(
1,679
puan)
tarafından
yorumlandı
Zaten hepsini değil ama aradan tutmak istiyorum sonradan bir ay emzirme filan çok zor oluyor kızımda bir ay lohusaydim tutamadım borçlarimi zor bitirdim
23 Şubat 2024
Elifaras
(
2,639
puan)
tarafından
yorumlandı
O zaman internetten araştır tuzlu şeyler işte susatacak şeyler yeme
23 Şubat 2024
Simsek21
(
1,679
puan)
tarafından
yorumlandı
Teşekkür ederim canım
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
23 Şubat 2024
zeynos1234
(
3,664
puan)
tarafından
cevaplandı
Hamilelikte oruç tutamazsın canım o bebegi aç susuz birakacaksin farz değil sevap kazanacagim diye bebegini aç susuz birakamazsin hamileyken ben doktoruma sormuştum hamile kişi 2 saatten fazla aç kalamaz dedi hele ki susuz kalmamali dedi biraz bebegini de dusunmelisin o çocuğun vebaline giremezsin
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
23 Şubat 2024
Emine S
(
17,435
puan)
tarafından
cevaplandı
Genelde yoğurt tek yerdim eşimin sahurda olmadıği günler. Evde olduğu günler kahvaltı hazırladım peynir yoğurt haşlanmış yumurta vs yerdim
23 Şubat 2024
Simsek21
(
1,679
puan)
tarafından
yorumlandı
Sıkıntı oldu mu canım
23 Şubat 2024
Emine S
(
17,435
puan)
tarafından
yorumlandı
Hayır canım çok şükür olmadı. Bebem şimdi 6 aylık emziriyorum yine tutacam inseAllah
24 Şubat 2024
Simsek21
(
1,679
puan)
tarafından
yorumlandı
Allah kabul etsin canim
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
23 Şubat 2024
Dilaraecrin
(
281
puan)
tarafından
cevaplandı
Geçen tuttum sahurda peynir ekmek ve çay içmiştim anca ama keşke tutmasaydum başım ağrıdı 3 gün sürdü bebek sertlesmisti hareket etmiyodu taki akşam uzanana kadar kaza olan 4 orucum var nasıl tutucagimi bilmiyorum ramazan orucuda var daha
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
23 Şubat 2024
Elifmelek35
(
788
puan)
tarafından
cevaplandı
Ben hamileliğimin son zamanları ramazana denk geliyor hatta bir kısmında lohusa olucam
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
23 Şubat 2024
Ben anne
(
3,887
puan)
tarafından
cevaplandı
Doktorum iki gebelikte de tutmasan daha iyi ama sen bilirsin demişti. Eşim de eğer oruç tutarsan hakkımı helal etmem, günahı vebali de varsa bana olsun. O bebeklere birşey olursa seni affetmem dedi, tutmadım bende.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
23 Şubat 2024
misafir
tarafından
cevaplandı
Ben de tutmak istiyordum ramazanda ama geçen kandilde tutayım dedim hem denemiş olurum diye. pek dayanamadım yani sahurda çok yedim çok su içtim ama yine de akşamı zor etmiştim hele ramazanda hiç dayanamam gibi geliyor doğuma az kalmış olacak çünkü. Üzülerek tutmamayi düşünüyorum.
İlkinde de lohusaliga denk gelmişti ama çok şükür 30 gün borcumu odemistim bebeğim ek gıdaya geçince en tez zamanda.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
23 Şubat 2024
Melek211
(
98
puan)
tarafından
cevaplandı
Bende hamileyim 3 aylık tutarmıyorum bilmiyorum ya sabahlari aç karnına midem cok bulanıyor kusuyrm ilk tutarm iyi geçse arada tutarım
24 Şubat 2024
Simsek21
(
1,679
puan)
tarafından
yorumlandı
Senin küçükmüş canım ben 28 haftadayim
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
23 Şubat 2024
LMihrace
(
7,781
puan)
tarafından
cevaplandı
Protein ağırlıklı beslendim gündüzleri uyuyup geceleri gündüz ettim hiç zorlanmadım. Gücün yetiyorsa tut canım zorlanırsan zaten sen kendini bilirsin tutmazsın
24 Şubat 2024
Simsek21
(
1,679
puan)
tarafından
yorumlandı
Aynen canım deneemk istiyorum zorlanirsam tutmam
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
23 Şubat 2024
Sefillerrrr
(
1,266
puan)
tarafından
cevaplandı
Canım ben 2017 Haziran ayında tuttum gebeliğimin son aylariydi kadir gecesinden bir gün sonra doğum yaptım oruçlu halimle doğuma girdim haziranın sıcaklığı günün uzunluğu ezan saat 8 okuyordu Rabb'im öyle bir kolaylık verdi hayatım boyunca bu kadar zorlanmamistim oruçta. Bebegimide hiç birşey olmadı Allah'ın izniyle sonuçta Allah rızası için oruç tutuyoruz Allah korur kollar yok bebek aç kalacakmış sevap almak için bu nasıl saçma sapan düşünceler tutmak zorundasınız tabi ucunda ölüm yok ise doktor kesinlikle ama kesinlikle yasak demiyene kadar farzdır tutmak zorunda gebelerde anne aç kalır bebek depodan vitamin alır depoda günlerce aç kalsan öyle biter siz bilirsiniz ben yarın niyetliyim Allah nasip ederse tekrar oruç ayında orucumu tutacağım bir sağlık problemi çıkmazsa
24 Şubat 2024
Simsek21
(
1,679
puan)
tarafından
yorumlandı
Allah razı olsun canım herkes linclemis valla
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Şubat 2024
Zencefil51
(
3,282
puan)
tarafından
cevaplandı
29+4 haftalık gebeyim kandil die niyetlendim tutcam herkes fetva vermiş sevab diye günah işleme diye ama doktor izni ile tutulabilir kendini iyi hissediyorsan tut canım
24 Şubat 2024
Simsek21
(
1,679
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet canım herkes linclemis ama kendimi iyi hissetmeden tutmam zaten
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Şubat 2024
Rojinn6506 M&T
(
5,285
puan)
tarafından
cevaplandı
Iki hamileligimdede tuttum hic bi sıkıntı yaşamadım kompostu tahin pekmez yedim bolca çay şu içerdim....suanda orucum emziriyorum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Şubat 2024
Anne-bebek
(
790
puan)
tarafından
cevaplandı
Benim borçlarım vardı ilk başta çok kusuyordum diye tutamadım 4 ay falan. Ondan sonra denedim aralıklı şekilde 2 tane tek tutabildim ama 2. Sini tuttuğum gün sanırım ölüyordum beynimin içi sallanıyordu bende seninle aynı haftalarda tutmuştum 2. Sini çok zorlanmistim elim ayağım titriyordu. Sonra kaç hoca ile de görüştüm. Eğer bebeğe birşey olursa vebali senin boynunadir dedi Allah farz kilmamis hamilelere dedi şuan 3 borcum var ama doğuma da 2-3 günüm var ne yazikki tutamadım Ramazan gelmeden.
Ramazan da yüksek ihtimal lohusa olacağım olmasam bile sütüm kesilir diye korkuyorum çok üzülüyorum ya ömrümde ilk kez bir ramazan ayında orucum gitcek.
Sen çok istiyorsan bir tane dene nasıl oluyor sonra devam et ama üst üste tutma bebeğine birşey olur
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Şubat 2024
-HoneySeptember-
(
10,418
puan)
tarafından
cevaplandı
Ilk aylar belki tutulabilir de 12.haftadan sonra tutmamalısın
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Şubat 2024
&Melike&
(
2,922
puan)
tarafından
cevaplandı
Ben 6 aylık hamileydim tuttugmda çok bişe yiyemezdim bulantidan süt ile muz tok tutuyor
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Şubat 2024
Amerikanbebesi
(
3,528
puan)
tarafından
cevaplandı
Domates. Peynir zeytin. Meyve. Klasik şeyler. Bol su birde. Ben de 20+5 haftalik hamileyim yılbaşından sonra toplam 4 5 defa oruç tuttum şükür zorlanmadım oruçta yine tutacağım kandillerde de rahat geçti şükür
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Şubat 2024
At Work
(
5,462
puan)
tarafından
cevaplandı
Hamile iken hiç oruç tutmadım bebeğimi riske atamazdım Sonuç ta oda bizim yediklerimizle gelişiyor benkm doktorum bana kaç hastam oruç tutup bebeği gelişmediği için kalbi durdu demişti
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
24 Şubat 2024
Blnysma
(
438
puan)
tarafından
cevaplandı
Sorduğunuz soruyla ilgili değil ama bir şey söylemek istiyorum Hamileyken kesinlikle Oruç tutma taraftarı değilim ikinci gebeliğimde yanlış hatırlamıyorsam 7 aylık hamileydim 15 gün oruç tuttum 16 gün rahatsızlandım Karnım çok ağrıdı Karnımda çok kasılma vardı eşimi aradım hastaneye gittim gittiğim günde oruçluydum Doktor bebeğin suyunun azaldığını söyledi bana Dedi kesin niyetlisiniz Ben de evet dedim Doktor çok şaşırdı hocaları bile sorsanız dedi yani hamile bir bayanın oruç tutması günah dedi O günden sonra oruç tutmadım bana bol su içmeli ve bol havuç yememi önerdi Şimdi de Ramazan'ın 2 haftasında falan sezeryan olacağım tutmayı düşünmüyorum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
Sayfa:
1
2
sonraki »
İlgili sorular
+1
oy
6
cevap
87
göst.
Hamilelikte Oruç Tutma: İlk Aylar mı Son Aylar mı Daha Riskli?
2 Ocak 2025
Diğer
kategorisinde
Mutluluk63
(
532
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
11
cevap
295
göst.
Hamilelikte Oruç Tutmanın Riskleri ve Deneyimleriniz Neler?
25 Eylül 2024
Diğer
kategorisinde
misafir
tarafından
soruldu
0
oy
6
cevap
141
göst.